Sprawa dokładnych wymiarów mieszkań oraz pomieszczeń już się tu kiedyś pojawiła, ale w innym wątku, który jej nie dotyczył. Jest ona jednak na tyle istotna, że warto założyć dla niej osobny temat. Wcześniejsze posty na ten temat zamieszczam poniżej.
ATM pisze:PS. Kala, jest możliwość zdobycia "dokładnych" wymiarów mieszkania (poszczególnych pomieszczeń) a nie jedynie ich powierzchni ?!

Kala pisze:ATM wzięłam linijkę zmierzyłam sobie skale w cm i tak na "oko" mierzyłam pomieszczenia

iti pisze:A jeśli chcecie poznać dokładne wymiary mieszkania, to można spytać w biurze Budimexu. Mają albo mogą ściągnąć takie książki z dokładnymi wymiarami mieszkań, planem i rozkładem instalacji itp., można podejść i obejrzeć, zrobić sobie zdjęcia na pamiątkę
Yankes pisze:plany mieszkań z wymiarami można skopiować sobie bo tak zrobiłem
ale są też plany z instalacjami???
Nowy pisze:Potwierdzam, jeśli się chce, to można umówić się też na obejrzenie rozkładu grzejników, przyłączy wodnych i kanalizacyjnych oraz rozkładu instalacji elektrycznej łącznie z gniazdkami i włącznikami. Wszystko jest w biurze, można sobie obejrzeć i obfotografować

ATM pisze:Dostęp do tego mają pośrednicy (doradcy) czy jakaś konkretna osoba się tym zajmuje?

Nowy pisze:U mnie to działało tak, że można było się umówić na obejrzenie tych planów z handlowcem, przez którego kupowało się mieszkanie. Co prawda to było jeszcze przed umową deweloperską, więc nie wiem jak jest po jej podpisaniu, ale wtedy działało.
MeGi pisze:Twój pośrednik odpowiada za Ciebie, aż do przejęcia przez Ciebie mieszkania, więc spokojnie można kontaktować się z osobą u której kupowało się mieszkanie

Nowy pisze:W teorii na pewno tak to działa, tylko nie wiem czy w praktyce, już po podpisaniu umowy deweloperskiej, łatwość kontaktu z nim i uzyskania informacji się nie pogorszy. Tym bardziej, że Budimex cały czas sprzedaje w Czyżynach kolejne mieszkania, więc klientów do objęcia taką opieką również przybywa. Sprawdzimy w praktyce.
Kala pisze:Ja póki co nie miałam żadnych problemów z uzyskaniem jakiejkolwiek informacji od swojego pośrednika w budimexie Pani Kasia jest szybka i od razu załatwia Nam co trzeba

od razu oddzwania jak nie odbierze itp ale o plany szczegółowe jeszcze nie prosiłam wiec jak poproszę to napisze czy tak szybko zareagowała