Jak się mieszka w Czyżynach? Opinie na forum

Forum Dzielnicy Czyżyny - sprawy ważne dla jej mieszkańców, remonty, nowe inwestycje, szkoły i przedszkola oraz miejsca do spędzania wolnego czasu. Propozycje zmian w Czyżynach i pinie o obecnie prowadzonych.
slwk
Administrator

Jak się mieszka w Czyżynach? Opinie na forum

Postautor: slwk » 29 lis 2014, 16:45

Może są tu jakieś osoby, które już wcześniej mieszkały/mieszkają w Czyżynach i mogą napisać nieco więcej o tej dzielnicy, która w ostatnim czasie dosyć dynamicznie się zmienia? Jak się żyje w Czyżynach? Jakie plusy i jakie minusy ma ta krakowska lokalizacja :?: Coś takiego chyba przyda się osobom zastanawiającym się nad kupnem nieruchomości w tej okolicy :idea:

Koh

Re: Jak się mieszka w Czyżynach? Opinie na forum

Postautor: Koh » 24 lut 2015, 23:15

hej,mieszkam na Czyżynach od kilku lat. Mieszka sie tutaj bardzo dobrze:) Nie wyobrazam sobie kupic mieszkania gdzie indziej. W przeciagu tych kilku lat przybyło nowych bloków wiec ciasniej i na parkingach i w okolicznych sklepach. Plusy Czyżyn-blisko do rynku i na kazimierz, niedaleko też na Bagry.Bardzo dobra komunikacja miejska dzienna i nocna. Jak ktos lubi biegac jest gdzie- niedaleko park Lotników, doswietlony równiez wieczorami :) ,Park S.Salskiego. Jak sie lubi ruch na silowni- do dyspozycji jest kilka mniejszcyh osiedlowych siłowni, jak wolisz sieciówki to blisko są EnergyGym,Platinium , Aqua Park. Niedaleko jest Tomex -gdzie kupisz dobre wedliny, a na straganach owoce i warzywa sezownowe. Na osiedlu II Pułku Lotniczego znajdziesz kilka salonów kosmetyczhnych i dobrego fryzjera, Aviteks, Biedronke , Lewiatana, szewca,przychodnie,cukiernie, 2 krawcowe, 2 urzędy pocztowe. Blisko również Cerrfour, Cenntrum Handlowe Krokus , M1 i Plaza.

ostry

Re: Jak się mieszka w Czyżynach? Opinie na forum

Postautor: ostry » 30 sty 2016, 14:47

Ja też jestem "rdzennym" mieszkańcem Czyżyn i jak kupowałem mieszkanie to głównie szukałem w tej lokalizacji. Wg mnie jest tutaj wszystko co potrzeba. Przede wszystkim dobre rozwiązania komunikacyjne, dojedziesz w każde miejsce, bogata sieć komunikacji miejskiej, nie musisz pamiętać rozkładów na pamięć, zawsze coś przyjedzie i gdzieś zajedziesz, w nocy też luz. Samochodem też raczej szybko zajedziesz, nie ma wielkich korków (no może na stella będzie do skrzyżowania z wiślicką). Jest gdzie spędzać wolny czas, Multikino, CinemaCity w Plazie, Aqua Park, teraz Tauron Arena i parki. Zakupy mniejsze i większe gdzie zrobić M1, Plaza, Krokus, teraz jeszcze budują kolejną galerie (może to przesada), Lidl, Kaufland, Biedronka, czego dusza zapragnie. Przedszkola, szkoły i uczelnie blisko. Poza tym ostatnio bardzo się ten rejon Krakowa rozwija, nowe bloki, nie tylko Budimexu, ale cała Sołtysowska zabudowana, Marii Dąbrowskiej no i osiedle Atalu (a to nie wszystko). A i jeszcze powstają nowe biurowce koło ronda czyżynśkiego - to będą nowe miejsca pracy. No i chyba najważniejsze już się zakończył remont ronda i ciągu komunikacyjnego od placu centralnego do ronda mogilskiego. Wg mnie te wszystkie zmiany to duży plus dla dzielnicy Czyżyny.

Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”