Jakie konto wybrać do kredytu w banku Pekao?
Jakie konto wybrać do kredytu w banku Pekao?
Z tego co widziałem, to sporo osób na tym forum będzie chyba brało kredyt w Banku Pekao S.A. Jeśli się tam bierze pożyczkę na mieszkanie, to jednym z warunków tego, żeby mieć trochę lepsze warunki jest posiadanie konta osobistego w tym banku. Zastanawialiście się już nad tym, jakie konto wybrać tam do kredytu? Ja mam zamiar znaleźć najtańsze, najlepiej w ogóle darmowe, a jak się da, to nawet nie chcę brać do niego żadnej karty. Może ktoś tu już szukał takiej opcji i może polecić jakieś godne uwagi rozwiązanie? 

Re: Jakie konto wybrać do kredytu w banku Pekao?
Ja wybrałem konto NET bez karty debetowej ani kredytowej do niego, bo okazało się, że wcale nie trzeba ich brać
Rachunek jest całkowicie bezpłatny, tylko że jeśli trzeba zrobić przelew, to potwierdza się go hasłem SMS, a każde kosztuje 20 groszy. Ale można sobie zdefiniować jeden przelew, który nie wymaga już potem potwierdzania, zapłacić raz tą opłatę, a później przelewać już na wcześniej wybrane konto bez ograniczeń. Bo oczywiście zostawiłem rachunek, który miałem wcześniej, ale na ten w Pekao musiałem przekierować wypłatę, więc do przerzucania jej do właściwego banku służy mi właśnie ten jeden zapisany przelew 

Wróć do „Kupno mieszkania, umowy z deweloperem, kredyty hipoteczne, program MdM”