Jakie konto wybrać do kredytu w banku Pekao?

Zakup nowego lub używanego mieszkania w Krakowie Czyżynach i innych lokalizacjach: umowy deweloperskie i rezerwacyjne, kredyty hipoteczne, Mieszkanie dla Młodych, utrzymanie mieszkania, wady i zalety.
Nowy

Jakie konto wybrać do kredytu w banku Pekao?

Postautor: Nowy » 11 wrz 2014, 15:20

Z tego co widziałem, to sporo osób na tym forum będzie chyba brało kredyt w Banku Pekao S.A. Jeśli się tam bierze pożyczkę na mieszkanie, to jednym z warunków tego, żeby mieć trochę lepsze warunki jest posiadanie konta osobistego w tym banku. Zastanawialiście się już nad tym, jakie konto wybrać tam do kredytu? Ja mam zamiar znaleźć najtańsze, najlepiej w ogóle darmowe, a jak się da, to nawet nie chcę brać do niego żadnej karty. Może ktoś tu już szukał takiej opcji i może polecić jakieś godne uwagi rozwiązanie? :)

ragar

Re: Jakie konto wybrać do kredytu w banku Pekao?

Postautor: ragar » 08 gru 2014, 22:28

Ja wybrałem konto NET bez karty debetowej ani kredytowej do niego, bo okazało się, że wcale nie trzeba ich brać :) Rachunek jest całkowicie bezpłatny, tylko że jeśli trzeba zrobić przelew, to potwierdza się go hasłem SMS, a każde kosztuje 20 groszy. Ale można sobie zdefiniować jeden przelew, który nie wymaga już potem potwierdzania, zapłacić raz tą opłatę, a później przelewać już na wcześniej wybrane konto bez ograniczeń. Bo oczywiście zostawiłem rachunek, który miałem wcześniej, ale na ten w Pekao musiałem przekierować wypłatę, więc do przerzucania jej do właściwego banku służy mi właśnie ten jeden zapisany przelew :idea:

Wróć do „Kupno mieszkania, umowy z deweloperem, kredyty hipoteczne, program MdM”