Parkowanie i parkingi dla mieszkańców w inwestycji Avia 7 w Krakowie

Forum dla osób, które zamierzają kupić mieszkanie lub zamieszkają w budynku Avia 7 Budimex'u w krakowskich Czyżynach.
Piotrekkk

Parkowanie i parkingi dla mieszkańców w inwestycji Avia 7 w Krakowie

Postautor: Piotrekkk » 27 gru 2016, 16:24

Czy ma ktoś jakiś pomysł gdzie będziemy parkować samochody? :D Czy dużo z was wykupiło miejsce w garażu podziemnym?

Pozdrawiam

APR

Re: Parkowanie i parkingi dla mieszkańców w inwestycji Avia 7 w Krakowie

Postautor: APR » 29 gru 2016, 13:35

Kupiłeś mieszkanie bez miejsca postojowego pomimo że posiadasz samochód?
Moja rada: dokup miejsce albo sprzedaj samochód.

nadka

Postautor: nadka » 30 gru 2016, 11:05

Przejdź się tam wieczorem, na miejsce na znalezienie ogólnodostępnego miejsca postojowego, to raczej bym nie liczył :) Może nieco dalej, na pasie startowym, ale parkowanie bez wykupionego miejsca tam, pod blokiem, raczej nie będzie niczym przyjemnym ani prostym.

Piotrekkk

Postautor: Piotrekkk » 31 gru 2016, 2:42

Znam to osiedle bardzo dobrze bo mieszkam aktualnie bardzo blisko. Problem jest taki, że wszystkie miejsca są już wykupione poza halą za 50 tys. Niestety taką sumę wolę przeznaczyć na wykończenie mieszkania.

MieszkankaAvii7

Postautor: MieszkankaAvii7 » 01 sty 2017, 4:12

Ja mam miejsce w hali garazowej. wszysktie miejsca na zewnatrz sprzedane. Mysle ze bedzie mega problem z parkowaniem dla osob ktore miejsca nie kupily

mop

Postautor: mop » 07 sty 2017, 16:11

Ogólnodostępnych miejsc na Avii nie będzie, tak że jeśli nie kupiłeś to:
- możesz wynająć coś w okolicy
- szukać ogólnodostępnych miejsc na ul. Kłosowskiego i Orlińskiego

Na pewno nie licz na to, że będziesz parkował na chodniku jak to ma miejsce teraz, gdy jeszcze osiedle nie jest całe oddane. Każdy wolałby włożyć 50k w co innego, ale cena mieszkania nawet z garażem podziemnym wychodzi korzystnie w porównaniu do innych inwestycji. Tym bardziej jeśli ktoś korzysta z MDM. Mam wrażenie, że gdyby mieszkania były droższe o 25 tys. i garaż też kosztował 25 to nie byłoby tyle narzekania. Co za różnica, skoro liczy się całkowity koszt.

maniekmal

Postautor: maniekmal » 07 sty 2017, 18:02

mop pisze:(..) Tym bardziej jeśli ktoś korzysta z MDM. Mam wrażenie, że gdyby mieszkania były droższe o 25 tys. i garaż też kosztował 25 to nie byłoby tyle narzekania. Co za różnica, skoro liczy się całkowity koszt.

a jakby mieszkania były o 50k zł droższe a dawaliby do nich miejsce w hali garażowej ZA DARMO to byłby to najlepszy deweloper w Krakowie :D niestety ludzie nie potrafią liczyć :(

MieszkankaAvii7

Postautor: MieszkankaAvii7 » 10 sty 2017, 1:39

haha cos w tym jest ;)

lofinden

Postautor: lofinden » 10 sty 2017, 19:14

maniekmal pisze:
mop pisze:(..) Tym bardziej jeśli ktoś korzysta z MDM. Mam wrażenie, że gdyby mieszkania były droższe o 25 tys. i garaż też kosztował 25 to nie byłoby tyle narzekania. Co za różnica, skoro liczy się całkowity koszt.

a jakby mieszkania były o 50k zł droższe a dawaliby do nich miejsce w hali garażowej ZA DARMO to byłby to najlepszy deweloper w Krakowie :D niestety ludzie nie potrafią liczyć :(

Czyli kawalerka w Avii 7 za 7066zł/m^2 + garaż za darmo. No nie wiem czy taki najlepszy ;)

maniekmal

Postautor: maniekmal » 10 sty 2017, 19:29

no przy kawalerkach to się faktycznie nie sprawdza :D Niemniej przy mieszkaniach od 40m^2 w górę ujednolicona cena robi się konkurencyjna w stosunku do innych inwestycji.

Wróć do „Avia 7 (etap VII) - forum mieszkańców budynku”