Informacja dot. zakończenia budowy Avia 3 i opóźnia w budowie bloku
Informacja dot. zakończenia budowy Avia 3 i opóźnia w budowie bloku
Pewnie widzieliście, ale mamy oficjalne opóźnienie budowy o dwa miesiące. Nowy termin ukończenia budowy w 100% przewidziano na 8 kwietnia 2017. Klucze niby obiecują oddać zgodnie z umową, ciekawe czy uda się dotrzymać tych terminów. Co na ten temat sądzicie?
Re: Informacja dot. zakończenia budowy Avia 3 i opóźnia w budowie bloku
a gdzie jest taka informacja w panelu klienta nie znalzlam
dostałem na maila, dodatkowo jeszcze zostanie wysłane do każdego listem poleconym.

tak zgadza sie rowniez dostalam na meila pisma no niestyty nic poradzimy oby tylko odbiory byly w terminie i podpisanie aktu notarialnego bo do tego momentu placimy wyzsze odsetki
Ciekawi mnie tylko, jakim cudem na miesiąc przed zakończeniem nagle zrobiło się 2 miesiące opóźnienia??? Jak do tej pory wszystko szło z zgodnie z harmonogramem( 2 tyg.poślizgu z grudniu to właściwie nic ) i jeszcze w grudniu przesłali maila z potwierdzeniem, że zakończą zgodnie z terminem tj 09.02- pytałam o to w związku z transzą kredytu
i nagle wyskakują z kwietniem

oby nie wyszło na to, że zrobili jakąś mega wtopę czy coś 

Cześć wszystkim,
Mnie również właśnie zasmuciła wiadomość o opóźnieniu.
Powiedzcie kiedy mieliście obiecany termin odbioru mieszkań (pomijając ten w oficjalnej umowie który jest na październik(!)).
Wiem że to była tzn. "obietnica na gębe" ale mnie sugerowano cały czas że kluczę będą przekazywane ok. czerwca....i w zasadzie teraz sama nie wiem co o tym myśleć.
Może ktoś ma bardziej cenne informację?
Pozdrawiam !
Mnie również właśnie zasmuciła wiadomość o opóźnieniu.
Powiedzcie kiedy mieliście obiecany termin odbioru mieszkań (pomijając ten w oficjalnej umowie który jest na październik(!)).
Wiem że to była tzn. "obietnica na gębe" ale mnie sugerowano cały czas że kluczę będą przekazywane ok. czerwca....i w zasadzie teraz sama nie wiem co o tym myśleć.
Może ktoś ma bardziej cenne informację?

Pozdrawiam !
Odbiory mają się zakończyć do 04.08.17 a do 02.10.17 są przewidziane przeniesienia własności i akty notarialne, czyli koniec czerwca- lipiec będą odbiory, najprawdopodobniej
bo pewne to już nic nie jest niestety 

Nam też obiecywali że odbiory będą w okolicy maja/czerwca. W sumie dalej mamy na to nadzieję.
Tak przeglądam fora innych bloków i widze że np w 5ce nie zmienili terminu ostatniej wpłaty. Najpierw była transza a potem dopiero pomiary. Zgodnie z umową wszelkie dopłaty do metrażu mają być uwzględnione z ostatnią transzą - ludzie się teraz zbuntowali i płacić nie chcą (mają do tego prawo).
U nas też z pomiarami nie wyrobiliby sie w ciągu paru tyg, więc może to jest powód - zabezpieczają się przed ew stratami.
Tak przeglądam fora innych bloków i widze że np w 5ce nie zmienili terminu ostatniej wpłaty. Najpierw była transza a potem dopiero pomiary. Zgodnie z umową wszelkie dopłaty do metrażu mają być uwzględnione z ostatnią transzą - ludzie się teraz zbuntowali i płacić nie chcą (mają do tego prawo).
U nas też z pomiarami nie wyrobiliby sie w ciągu paru tyg, więc może to jest powód - zabezpieczają się przed ew stratami.
A może nie chcą robić z siebie i ludzi idiotów twierdząc, że budowa jest już ukończona, wpis wymagany jest i prowadzić przez kolejne miesiące prace wykończeniowe
W sumie nam się niewiele zmienia, niech kończą jak należy 

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”