Pralka w mieszkaniu w łazience czy w kuchni (aneksie kuchennym) - opinie

Jak wykończyć i urządzić mieszkanie otrzymane w stanie deweloperskim - dyskusje ogólne.
MarcinJ

Pralka w mieszkaniu w łazience czy w kuchni (aneksie kuchennym) - opinie

Postautor: MarcinJ » 19 wrz 2016, 0:38

Jak myślicie, gdzie umieścić pralkę w nowym mieszkaniu, w łazience (klasycznie) czy w kuchni, co może nie jest powszechnie spotykane, ale coraz częściej coś takiego widuje. Jak myślicie, pralka w aneksie kuchennym będzie przeszkadzała czy ma to niewielkie znaczenie :?: No i jeszcze kwestia ewentualnego zalania mieszkania przez sprzęt piorący, umieszczenie pralki w łazience lub w kuchni ma tu jakieś znaczenie :?: Pytam przede wszystkim dlatego, że mam niewielką łazienkę, a miejsce przeznaczone na pralkę chciałbym wykorzystać jakoś inaczej, ale nie wiem czy to na pewno dobry pomysł. Jak myślicie, ktoś będzie stosował takie rozwiązanie, żeby pralka była w kuchni :?:

gucio

Re: Pralka w mieszkaniu w łazience czy w kuchni (aneksie kuchennym) - opinie

Postautor: gucio » 19 wrz 2016, 14:20

Ja mam pralke od 17 lat w kuchni i jest swietnie, nie wyobrazam sobie zajmowac miejsca w lazience gdzie mam tylko 3mkw a w niej wanne umywalke i toalete :-)
Nawet jakbym chcial strasznie ja wsadzic to nie mam gdzie hahahah :lol:

MarcinJ

Postautor: MarcinJ » 19 wrz 2016, 22:09

A w nowym mieszkaniu zamierzasz mieć pralkę w łazience czy w kuchni :?: Rozumiem, że rozwiązanie z kuchnią nie jest złe i Ci odpowiada, poza tym, że nie zajmuje miejsca w łazience to ma jeszcze jakieś plusy :?: No i jakie ma minusy :?:

gucio

Postautor: gucio » 20 wrz 2016, 1:12

Chyba jedyny minus to taki ze musze przynosić brudne pranie z łazienki które trzymam w koszu wiklinowym do kuchni która jest oddalona o 2m :lol:
Przy okazji zareklamuje coś dobrego. . . kupiłem parę lat temu pralkę LG i musze powiedzieć że po pierwsze pierze bardzo dobrze klasa prania A i wogole nie słychać jej przy wirowaniu (klasa wirowania B) a słychać ją tylko jak pobiera wodę do prania :D

duda88

Postautor: duda88 » 20 wrz 2016, 7:55

Też mam pralkę w kuchni i świetnie się sprawdza takie rozwiązanie,ale osobna kuchnia to nie aneks kuchenny. Pralkę włączam praktycznie codziennie i jest ją słychać jak pracuje, przy wirowaniu szczególnie. Teraz przy aneksie nie chcę słyszeć odgłosów prania w salonie podczas oglądania TV :) Wystarczą odgłosy zmywarki :D

PaulinaC

Postautor: PaulinaC » 20 gru 2017, 23:11

Ja przez 7 lat miałam w kuchni i teraz napewno dam ja w łazience ponieważ jestem fanka filmów często gęsto mi w tym przeszkadzała aby bez hałasu je oglądnąć z tym że mam aneks kuchenny.

Wróć do „Urządzenie mieszkania - ogólne dyskusje”