[Bud. D] Oględziny przed odbiorem mieszkania - Centralna Park od LC Corp

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku D Osiedla Centralna Park od LC Corp w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
luk

Re: Oględziny przed odbiorem mieszkania - inwestycja Centralna Park od LC Corp

Postautor: luk » 01 mar 2017, 16:13

karolajna pisze:zresztą jak ktoś napisał niżej, nie ma gwarancji, że ewnetualne usterki naprawią przed odbiorami, więc nie widzę tutaj potrzeby takiego osądzania kto co sobie będzie robił w czasie tej godziny.

Gwarancji nie ma, ale mozna wziac specjalistow teraz I ewentualnie przy odbiorze wraz z nimi sprawdzic, co zostalo jeszcze do poprawienia, ot zwykla oszczednosc czasu.

sylwuszka

Postautor: sylwuszka » 01 mar 2017, 16:31

misstrout pisze:Po to są te oględziny, żebyśmy już TERAZ zgłosili nieprawidłowości i dali deweloperowi czas na naprawę PRZED odbiorem. Potraktujcie to poważnie - z korzyścią dla całego budynku ;) Bo po co potem opóźniać odbiory?

Odbieranie poszczególnych mieszkań następuje już po oddaniu budynku do użytkowania, więc właściwie zgłoszenie i naprawa usterek przed odbiorem może (ale nie musi) odbyć z niekorzyścią dla całego budynku.

Swoją drogą, warto żebyśmy oprócz własnych mieszkań zwrócili uwagę na wykończenie części wspólnych. Każdy myśli o własnym, wiadomo, ale to też istotna kwestia.

kustosz

Postautor: kustosz » 01 mar 2017, 16:39

Słuszna uwaga.

Z tego co pytałem oględziny np. garażu będą wraz z całością, teraz nie będzie.

karolajna

Postautor: karolajna » 01 mar 2017, 16:54

misstrout pisze:
blakeg1 pisze:
karolajna pisze: jeżeli ktoś miał jakieś zmiany w projekcie to też teraz ma czas, żeby pooglądać co i jak, ja nie miałam, więc nie mam czego porównywać.

to nawet nie chodzi o porównywanie ale sprawdzenie stanu mieszkania. "live and let live." - OK, ja tylko odpowiadam na "co Wy chcecie robić w godzinę" ;) Ja biorę fachowca teraz (żeby mógł wychwycić jak najwięcej w możliwym czasie - na pewno zrobi to o niebo lepiej niż ja) i przy odbiorze, jestem skłonna odpuścić sobie napawanie teraz :) Zależy mi na szybkim wejściu do mieszkania po odbiorze, po prostu.

żeby się nie napawać (będzie się to słowo za mną ciągnąć w tej dyskusji...:D), to musiałabym tam wysłać i stolarza, i drugiego speca, a siebie nie. ;)

swoją drogą, myślicie, że będzie już prąd w gniazdkach, a po właściwym odbiorze będzie się robiło tylko cesję umowy (tak jak jest np. w budimexie)? wtedy warto będzie sprawdzić gniazdka.

sylwuszka pisze:Swoją drogą, warto żebyśmy oprócz własnych mieszkań zwrócili uwagę na wykończenie części wspólnych. Każdy myśli o własnym, wiadomo, ale to też istotna kwestia.

zdecydowanie, korytarze do pooglądania, najwięcej pooglądają osoby z wyższych pięter jak się będą musiały wspiąć do siebie. ;)

MieszkankaD

Re: [Bud. D] Oględziny przed odbiorem mieszkania - Centralna Park od LC Corp

Postautor: MieszkankaD » 06 mar 2017, 14:37

Drodzy sąsiedzi!
Z tego co tutaj czytam większość z Was ma już umówione ekipy remontowe , a ja się zastanawiam na kiedy ? Ponieważ w akcie przeniesienie lokalu mam wpisane dopiero na październik ... Większość osób pisze tutaj że liczą iż w czerwcu będzie można już remontować , jak to jest w końcu ???

Wrona

Postautor: Wrona » 06 mar 2017, 15:36

To co jest w akcie trzeba traktować z dystansem gdyż w akcie daty są przesadzone jako zabezpieczenie dewelopera by nie płacić kar jak by budowa miała poślizg w dodatku gdy budowa lekko opóźniła się developer z sierpnia przesunął datę na październik w nowych aktach.
Proponuje wstrzymać się jeszcze tydzień czy dwa z domysłami i przy oględzinach z pewnością będzie można szacunkowy termin przekazywania kluczy wyciągnąć od przedstawiciela LC Corp.

Pegaso

Postautor: Pegaso » 06 mar 2017, 17:06

MieszkankaD pisze: ... Większość osób pisze tutaj że liczą iż w czerwcu będzie można już remontować , jak to jest w końcu ???

No ja cały czas mam nadzieję (może płonne ) ,ze remontować to nie trzeba będzie :)
Ja tam zamierzam tylko wykończyć ! ;-)

sidney

Postautor: sidney » 07 mar 2017, 16:13

Powodzenia na odbiorach!!! :)
Żeby faktycznie nie okazało się że to będzie remont a tylko wykończenie ;)

user

Postautor: user » 09 mar 2017, 11:33

Czy jacyś forumowicze są już po przeglądach? Jak wrażenia i czy faktycznie mogły wejść tylko i wyłącznie dwie osoby tak jak było w mailu?

Demiko

Postautor: Demiko » 09 mar 2017, 12:06

user pisze:czy faktycznie mogły wejść tylko i wyłącznie dwie osoby tak jak było w mailu?
Pogrubiona i czerwona czcionka odnosnie wspomnianego zapisu rozumiem nie przemowila do Ciebie wystarczajaco?

Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”