[Bud. D] Aranżacja nowego mieszkania - co, jak, gdzie - Centralna Park

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku D Osiedla Centralna Park od LC Corp w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

[Bud. D] Aranżacja nowego mieszkania - co, jak, gdzie - Centralna Park

Postautor: jafarek » 18 mar 2017, 19:12

Zakładam nowy temat. Jak się urządzić, co, gdzie, jak postawić aby się zmieściło.
Mój plan poniżej. Przejście do kuchni w moim przypadku zostanie zabudowane i od przedpokoju planuję szafę do sufitu. W kuchni w powstałej wnęce wstawię lodówkę do zabudowy, i jeśli się zmieści to mikrofalówka + szafki na dole i u góry, szuflady.

Obrazek

antek

Re: [Bud. D] Aranżacja nowego mieszkania - co, jak, gdzie - Centralna Park

Postautor: antek » 19 mar 2017, 15:29

Zastanów się czy nie przenieść płyty indukcyjnej (kuchenki) bardziej w prawo. Prawdopodobnie wentylacja do okapu będzie wychodziła z pionu z instalacjami, więc jeśli obok niego będzie kuchenka, nie będziesz musiał ciągnąć w szafkach czy nad szafkami rury do wentylacji :)

Nie wiem czy zostawiasz wannę w łazience, ale gdybyś chciał zrobić prysznic, to wygospodarowałbyś jeszcze miejsce na szafę wnękową niewielką (ale przydatną) w łazience :)

Bardzo przyjemne mieszkanie, dobry układ i salon od południa :)

sojus

Postautor: sojus » 20 mar 2017, 2:08

Może kogoś zainspiruje :) nie wiem czy macie dokładnie taki układ w budynku D :)

Obrazek

Anita-CentralnaParkD

Postautor: Anita-CentralnaParkD » 20 mar 2017, 14:13

jafarek pisze:Zakładam nowy temat. Jak się urządzić, co, gdzie, jak postawić aby się zmieściło.
Mój plan poniżej. Przejście do kuchni w moim przypadku zostanie zabudowane i od przedpokoju planuję szafę do sufitu. W kuchni w powstałej wnęce wstawię lodówkę do zabudowy, i jeśli się zmieści to mikrofalówka + szafki na dole i u góry, szuflady.

Ja zdecydowałam jednak wyburzyć to przejście... na początku myślałam żeby zabudować i zrobić tam komin (piekarnik i mikrofala) ale kuchnia jest na tyle długa że nie potrzebuję w sumie tego miejsca no i bez sensu chować we wnękę całego komina który moim zdaniem wygląda najlepiej w kuchni :P
Na pewno będę też burzyć ta ściankę na przeciwko w salonie.. :) Chyba przeznaczenie było na szafę ale ja tam wole ustawić narożnik (tyłem do kuchni )

MieszkankaD

Postautor: MieszkankaD » 20 mar 2017, 15:05

Kochani a co w łazienką ? Czy przenosicie sobie pralke do kuchni żeby wygospodarować miejsce na np. szafke łazienkową?

eInka

Postautor: eInka » 20 mar 2017, 18:31

My przeniesiemy pralkę do pokoju, w którym będzie garderoba. Najpierw miała być w łazience, ale ktoś mądry podpowiedział, żeby ją do garderoby wrzucić. Garderoba sąsiaduje z kuchnią, więc nie powinno być problemu z doprowadzeniem wod-kan.
Co do łazienki to plan "zagospodarowania" nie jest jeszcze pewny na 100%, a reszta - raczej już tak

Obrazek

misstrout

Postautor: misstrout » 23 mar 2017, 19:28

MieszkankaD pisze:Kochani a co w łazienką ? Czy przenosicie sobie pralke do kuchni żeby wygospodarować miejsce na np. szafke łazienkową?

Ja zabudowuję pralkę pod blatem w łazience. Obok również pod blatem jakieś szuflady.

MieszkankaD

Postautor: MieszkankaD » 23 mar 2017, 20:00

misstrout pisze:
MieszkankaD pisze:Kochani a co w łazienką ? Czy przenosicie sobie pralke do kuchni żeby wygospodarować miejsce na np. szafke łazienkową?

Ja zabudowuję pralkę pod blatem w łazience. Obok również pod blatem jakieś szuflady.

W mieszkaniu nie mam takiej możliwości niestety, we wnęce przygotowanej pod pralkę ledwo sama pralka się zmieści.

abcd

Postautor: abcd » 23 mar 2017, 21:52

MieszkankaD pisze:
misstrout pisze:

W mieszkaniu nie mam takiej możliwości niestety, we wnęce przygotowanej pod pralkę ledwo sama pralka się zmieści.

Znajomi maja pralkę, a na niej suszarkę w szafie w przedpokoju, na ścianie sąsiadującej z łazienką. W sumie to ważne żeby się dało tylko wode pociągnąć:)

Edzko

Postautor: Edzko » 28 mar 2017, 19:53

Cześć sąsiedzi. Mam mieszkanie jak widzicie na screenie. Byłam ostatnio je oglądać i okazało sie że łazienka jest maluteńka. Problem jest ze ściana przy wannie ma 60 cm przez ten komin i jest problem by cokolwiek tam umieścić większego niż dla krasnali :) 80 cm prysznic jest mały a co mówić 60. Czy ktoś z Was zakupił takie samo mieszkanie? Czy macie pomysły jak to rozplanować? Będę wdzięczna za jakieś wasze opinie bo ja juz nie mam pomysłu,.

Obrazek
Ostatnio zmieniony 13 cze 2017, 10:47 przez Edzko, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”