[Bud. D] Aranżacja nowego mieszkania - co, jak, gdzie - Centralna Park

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku D Osiedla Centralna Park od LC Corp w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Annarem

Re: [Bud. D] Aranżacja nowego mieszkania - co, jak, gdzie - Centralna Park

Postautor: Annarem » 28 mar 2017, 20:27

Edzko pisze:Cześć sąsiedzi. Mam mieszkanie jak widzicie na screenie. Byłam ostatnio je oglądać i okazało sie że łazienka jest maluteńka. Problem jest ze ściana przy wannie ma 60 cm przez ten komin i jest problem by cokolwiek tam umieścić większego niż dla krasnali :) 80 cm prysznic jest mały a co mówić 60. Czy ktoś z Was zakupił takie samo mieszkanie? Czy macie pomysły jak to rozplanować? Będę wdzięczna za jakieś wasze opinie bo ja juz nie mam pomysłu,. Pozdrawiam Edyta

Kupiliśmy to samo mieszkanie, mówisz o głębokości tej "wnęki" gdzie na planie jest wanna? Według planu i mierzenia faktycznego przy kominie jest 90cm głębokości, a przy drzwiach 74. My łazienkę planujemy zrobić własnie tak, jak jest na tym przykładowym rzucie :)

Edzko

Postautor: Edzko » 28 mar 2017, 20:59

Kurde z tego co mierzylismy bylo 60 cm. Ale jutro sprawdze jeszcze na rzutach, moze cos zle zapisalismy ;) ale dziekuje Ci bardzo za informacje. Tez chce urzadzic tak samo jak na planie. Badz jeszcze zastanawiam sie nad prysznicem ;) jeszcze raz bardzo dziekuje za info i Pozdrawiam ;)

sidney

Postautor: sidney » 29 mar 2017, 7:55

Cześć,
Trochę kombinowałem ale wszystkie pomysły niweluje ten szacht na środku mieszkania.
Popatrzcie czy dało by Wam coś przesunięcie drzwi do sypialni i zmiana lokalizacji i kierunku otwierania drzwi do łazienki.

Obrazek

sojus

Postautor: sojus » 30 mar 2017, 10:05

sidney pisze:Cześć,
Trochę kombinowałem ale wszystkie pomysły niweluje ten szacht na środku mieszkania.
Popatrzcie czy dało by Wam coś przesunięcie drzwi do sypialni i zmiana lokalizacji i kierunku otwierania drzwi do łazienki.

Ka to bym zmienił położenie wanny - zamienić z pralka i zestawem podtynkowym. Generalnie wtedy tez umywalka jakoś zmieni pozycje i byłoby chyba lepiej bo wanna większa by weszla

Oczywiście ważne są dokładne wymiary bo te rysunki to tylko poglądowo - może być ciężko wszystko pomieścić. Ja rozrysowalem sobie wszystko na papierze milimetrowym i było mi dużo łatwiej zorganizować przestrzeń mając dokładne wymiary bo wszystko planowałem samemu - może są do tego programy itp ale tak było mi wygodniej :)

swoją droga kogoś ładnie poniosło ze taki plan wyluscil na stronę ;) tylko teraz jak już wszystko zrobione to trochę dużo roboty by było...

Edzko

Postautor: Edzko » 13 cze 2017, 10:46

W łazience to chyba tylko prysznic. Mozna troche wiekszy. Ale gorzej z kuchnia. Jest bardzo malo blatu roboczego wiec albo bede wstawiac wyspe(czego nie chce) badz wywale kaloryfer pod oknem i wstawie tam tez szafki. Kuchnia w ksztalcie L. A Wy macie jakies fajne pomysly na aneks? :D

Pegaso

Postautor: Pegaso » 13 cze 2017, 12:12

Obrazek

Ło qrde- ale wypas ! Owteriając drzwi wpadamy od razu do wanny :)

karolajna

Postautor: karolajna » 13 cze 2017, 13:13

Pegaso pisze:

Obrazek

Ło qrde- ale wypas ! Owteriając drzwi wpadamy od razu do wanny :)

moja przyjaciółka kupiła mieszkanie, w którym w łazience nie mieściła się wanna, więc idąc po najmniejszej linii oporu jakiś artysta wyciął dziurę w ścianie. :lol: :lol: :lol: i ta wanna przez kilkadziesiąt lat wystawała tak na kilka centymetrów do przedpokoju.

madziks

Postautor: madziks » 13 cze 2017, 13:21

Pegaso pisze:Ło qrde- ale wypas ! Owteriając drzwi wpadamy od razu do wanny :)

Przecież to nie był oryginał chyba...
Ktoś to przerobił przesuwając wejście a nie pozmieniał układu rzeczy w łazience.

EDIT - oryginał jest w poście ostatnim na 1. stronie ...

Edzko

Postautor: Edzko » 13 cze 2017, 16:22

Pytanie dla zawodowców. czy duzym problemem jest,zamiana ukladu ? Prysznic gdzie wc a umywalka i wc na scianie tam gdzie znajduje sie wanna? Zastawawiam,sie nad taka zamiana bo ladniej to bedzie wygladac. Tak mi sie przynajmniej wydaje.

pablox

Postautor: pablox » 13 cze 2017, 19:06

Moim skromnym zdaniem przeniesienie przyłącza kibla to problem nie to przeskoczenia.

Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”