[Bud. D] Oględziny przed odbiorem mieszkania - Centralna Park od LC Corp

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku D Osiedla Centralna Park od LC Corp w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
blakeg1

Re: [Bud. D] Oględziny przed odbiorem mieszkania - Centralna Park od LC Corp

Postautor: blakeg1 » 31 maja 2017, 19:34

bylem dzis na dziedzincu I etapu i usiadlem na lawce przed blokiem.. To drewno to chyba jest najgorszej mozliwej jakosci wsadzone. Waze ok 80 kg a mialem wrazenie ze za chwile sie zlamie, tak trzeszczalo. Obawiam sie ze deski polamia sie baaardzo szybko

framauro

Postautor: framauro » 31 maja 2017, 21:30

czy ktoś mierzył szerokość drzwi wewnętrznych? 90?

misstrout

Postautor: misstrout » 01 cze 2017, 9:58

framauro pisze:czy ktoś mierzył szerokość drzwi wewnętrznych? 90?

Wahają się od 90 do 100. Ale tak czy inaczej jak chcesz zamawiać drzwi to firma musi zrobić własny pomiar. Przynajmniej mi tak powiedzieli, że albo oni zrobią pomiar albo na własny koszt sobie wymienię potem drzwi jak nie będą pasowały ;)

abcd

Postautor: abcd » 01 cze 2017, 13:04

u mnie jest 80, po zmianach lok.
drzwi faktycznie nie chcą sprzedać bez pomiarów. Czeka się 5 tyg. a montuje na końcu, wiec wielkim problemem to nie jest.
byłam pod blokiem. niestety nie ma żadnych, nawet bieda, urządzeń dla dzieci.

kusza

Postautor: kusza » 01 cze 2017, 20:09

abcd pisze:u mnie jest 80, po zmianach lok.
drzwi faktycznie nie chcą sprzedać bez pomiarów. Czeka się 5 tyg. a montuje na końcu, wiec wielkim problemem to nie jest.

Nie odebrałaś jeszcze mieszkania, a martwisz się, że nie ma placu zabaw? Idąc tym tokiem myślenia to najpierw trzeba pomalować ściany, a później kłaść gładź... Akurat tym bym się nie martwił, tego typu prace są "kosmetyczne", więc robi się je na końcu.

abcd

Postautor: abcd » 01 cze 2017, 20:28

kusza pisze:
abcd pisze:u mnie jest 80, po zmianach lok.

Nie odebrałaś jeszcze mieszkania, a martwisz się, że nie ma placu zabaw? Idąc tym tokiem myślenia to najpierw trzeba pomalować ściany, a później kłaść gładź... Akurat tym bym się nie martwił, tego typu prace są "kosmetyczne", więc robi się je na końcu.

Zależy mi na tym, więc się interesuję.

sojus

Postautor: sojus » 03 cze 2017, 22:54

Wydaje mi się ze płac zabaw według planu ma jakiś być ale nie na terenie oddawanym teraz - mam w domu rzuty jak to będzie wyglądać - chyba tez powinniście mieć wiec na ostateczny wygląd osiedla wewnątrz trzeba będzie poczekać aż całe osiedle będzie ukończone.

misstrout

Postautor: misstrout » 28 cze 2017, 21:05

blakeg1 pisze:bylem dzis na dziedzincu I etapu i usiadlem na lawce przed blokiem.. To drewno to chyba jest najgorszej mozliwej jakosci wsadzone. Waze ok 80 kg a mialem wrazenie ze za chwile sie zlamie, tak trzeszczalo. Obawiam sie ze deski polamia sie baaardzo szybko

To chyba ważysz więcej bo ja w 9mcu ciąży ważę ok 80 i usiadłam i nic ;) Poza tym to drewno, może jeszcze popracować.

sojus

Postautor: sojus » 28 cze 2017, 22:37

misstrout pisze:
blakeg1 pisze:bylem dzis na dziedzincu I etapu i usiadlem na lawce przed blokiem.. To drewno to chyba jest najgorszej mozliwej jakosci wsadzone. Waze ok 80 kg a mialem wrazenie ze za chwile sie zlamie, tak trzeszczalo. Obawiam sie ze deski polamia sie baaardzo szybko

To chyba ważysz więcej bo ja w 9mcu ciąży ważę ok 80 i usiadłam i nic ;) Poza tym to drewno, może jeszcze popracować.

no tu się nie zgodzę bo ja waże 90 i się uginają deski - po prostu są słabe nie ma co ukrywać jak siądzie 3 osoby po 80kg każda może być ciężko ;)

misstrout

Postautor: misstrout » 28 cze 2017, 23:43

sojus pisze:
misstrout pisze:

no tu się nie zgodzę bo ja waże 90 i się uginają deski - po prostu są słabe nie ma co ukrywać jak siądzie 3 osoby po 80kg każda może być ciężko ;)

Może na innych ławkach siadaliśmy ;)

Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”