Przyłącz licznika prądu w nowym mieszkaniu - Centralna Park Kraków
Re: Przyłącz licznika prądu w nowym mieszkaniu - Centralna Park Kraków
jaki problem zadzwonić i się dowiedzieć wszystkiego?? 

knudsen pisze:Właśnie o te stawki chodzi. Z dokumentów od LCC wynika, że podpisze umowę na bez wiedzy na temat kosztów.
Przy podpisywaniu umowy na pewno będzie dołączony cennik. Dodatkowo cenniki są na stronie Polenergii oraz URE który to zatwierdza wszystkie stawki. Poza tym umowa jest na czas nieokreślony z miesięcznym okresem wypowiedzenia więc możesz zmienić a od razu jest prąd do pracy.
sojus pisze:jaki problem zadzwonić i się dowiedzieć wszystkiego??
żeby sie dało jeszcze dodzwonić....
A gdy dodzwoniłam się, kobieta poleciała sie pytac innych bab bo "kurcze" nie wie co z koncesją.... zachęcające.
UPDATE: może wiecie, ja nie wiedziałam o co chodzi z koncesją. Faktury do czasu uzyskania koncesji będą rozliczane bez opłat stałych - abonamentowych, tylko za faktyczne zużycie prądu. Uzyskanie koncesji "trwa jakiś czas", nie wystąpili o nią jeszcze.
Wg. kalkulatora URE, wychodzi, że POLENERGIA jest tańsza o kilka zł/rok od np. Tauronu.
Umowa jest na czas nieokreślony, więc to jest plus, że od razu można działać. A po jakimś czasie będzie można zmienić dostawcę wg życzeń.
Czy ktoś bierze inną firmę od razu, czy może podpisujecie umowę z POLenergią i ew. będziecie wypowiadać po remoncie?
Dostawcy nie można zmienić,można zmienić co najwyżej sprzedawcę. To jest infrastruktura polenergii i na przykład tauron nie może z niej korzystać. Więc zmiana dostawcy możliwa jest jedynie po zawiazaniu wspolnoty. A indywidualnie jeśli ktoś chce zmienić sprzedawcę będzie dostawał dwie faktury za prąd od sprzedawcy i za opłaty stałe od dostawcy.
Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”