Pytanie z innej beczki:
Przeglądałem zdjecia z Waszych odbiorow i widzę w drzwiach tylko jeden zamek - Są to jakieś specjalne zamki antywłamaniowe? Czy zwykle?
[Bud. D] Drugi zamek w drzwiach do mieszkań i klucze - Centralna Park
Re: [Bud. D] Drugi zamek w drzwiach do mieszkań i klucze - Centralna Park
sojus pisze:Pytanie z innej beczki:
Przeglądałem zdjecia z Waszych odbiorow i widzę w drzwiach tylko jeden zamek - Są to jakieś specjalne zamki antywłamaniowe? Czy zwykle?
@abcd napisal powyzej, ze koszt montazu to 630 zl za dodatkowy zamek. Drogo, ale w cenie jest koszt drugiego zamka. Ponadto jesli zamontujesz dodatkowy zamek na wlasna reke to tracisz gwarancje na drzwi. Ja juz ten wydatek mam za soba, bo nie wyobrazam sobie zamykania drzwi od wewntarz na klucz.
Z ciekawostek - dostajemy 2 klucze budowlane do glownego zamka (tego, ktory jest widoczny na zdjeciu u kazdego), ktore po uzyciu specjalnego wylamywacza przestaja otwierac zamek a na ich miejsce od momentu wylamania mozna uzywac jeden z pieciu wlasciwych kluczy. Bardzo fajne I sprytne rozwiazanie eliminujace problem wlaman po wykonczeniach przez dorabianie kluczy przez ekipy remontowe.
Podpowiesz prosze, czy do owego zamka gornego jest ten sam klucz, czy dostaje sie odrebny? Rozumiem, ze z terminami w firmie nie ma problemow, skoro udalo Ci sie tak szybko to zalatwic?szynszyl pisze:630 zl za dodatkowy zamek. Drogo, ale w cenie jest koszt drugiego zamka. Ponadto jesli zamontujesz dodatkowy zamek na wlasna reke to tracisz gwarancje na drzwi. Ja juz ten wydatek mam za soba, bo nie wyobrazam sobie zamykania drzwi od wewntarz na klucz.

Trzeba sie umowic z Panem od montazu, u mnie byla to kwestia 1 dnia czekania. Do dodatkowego zamka sa inne klucze, niestety bardzo podobne do tych z pierwszego zamka I niestety bez klucza budowlanego. Tak czy siak, mysle, ze to koniecznosc.
szynszyl pisze:Trzeba sie umowic z Panem od montazu, u mnie byla to kwestia 1 dnia czekania. Do dodatkowego zamka sa inne klucze, niestety bardzo podobne do tych z pierwszego zamka I niestety bez klucza budowlanego. Tak czy siak, mysle, ze to koniecznosc.
Zgadzam sie w pelni. Dzieki wielkie za info!
Raffle pisze:szynszyl pisze:Trzeba sie umowic z Panem od montazu, u mnie byla to kwestia 1 dnia czekania. Do dodatkowego zamka sa inne klucze, niestety bardzo podobne do tych z pierwszego zamka I niestety bez klucza budowlanego. Tak czy siak, mysle, ze to koniecznosc.
Zgadzam sie w pelni. Dzieki wielkie za info!
Potwierdzam, umowienie sie z ziomkiem od zamka zajmuje 1 dzien

Szkoda tylko ze LCC poszlo po taniosci i nie zamontowalo ich od razu - niby 630 zl to nie majatek ale zawsze dla nas dodatkowy koszt
Ok dzięki za odpowiedzi.
A standardowy zamek jest jakiś antywłamaniowy, ryglujący drzwi czy najzwyklejszy podstawowy zamek?
Uważam, że 600zł za zamek to bardzo dużo.
Z góry dzieki za opd
A standardowy zamek jest jakiś antywłamaniowy, ryglujący drzwi czy najzwyklejszy podstawowy zamek?
Z góry dzieki za opd

sojus pisze:Ok dzięki za odpowiedzi.
Z góry dzieki za opd
600zł za sam zamek Ktoś [cenzura]?
/Proszę się powstrzymać z wulgarnym językiem.
Nie 600 tylko 630. Panu schodzi prawie 20 minut na tej pracy. A tak powaznie, to widzialem, ze sam zamek kosztuje okolo 450 zl. Tutaj link do najtanszego sklepu:
http://camtrade.istore.pl/pl/p/Zamek-EXTRA-LOCK-do-drzwi-WITEX/23111637
Oczywiscie jest to ewidentny haracz: "Albo zamontujesz w autoryzowanej firmie albo na wlasna reke - stracisz gwarancje na drzwi".
http://camtrade.istore.pl/pl/p/Zamek-EXTRA-LOCK-do-drzwi-WITEX/23111637
Oczywiscie jest to ewidentny haracz: "Albo zamontujesz w autoryzowanej firmie albo na wlasna reke - stracisz gwarancje na drzwi".
szynszyl pisze:Nie 600 tylko 630. Panu schodzi prawie 20 minut na tej pracy. A tak powaznie, to widzialem, ze sam zamek kosztuje okolo 450 zl. Tutaj link do najtanszego sklepu:
camtrade.istore.pl/pl/p/Zamek-EXTRA-LOCK-do-drzwi-WITEX/23111637
450 zł za zamek, ale jeszcze wkładka i klucze

Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”