[Bud. D] Roboty wykończeniowe w mieszkaniach i ich koordynacja - Centralna Park

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku D Osiedla Centralna Park od LC Corp w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Pegaso

Re: [Bud. D] Roboty wykończeniowe w mieszkaniach i ich koordynacja - Centralna Park

Postautor: Pegaso » 24 lip 2017, 14:56

michaljg pisze:
kustosz pisze:Póki co nie polecam ściągania, nawet testowego, zatyczki odpływu od pralki.
W klatce 4 u kogoś wyraźnie służy jako pisuar

A to nie idzie czasem w jeden pion razem z toaletą i umywalką? Jak nie ma syfonu, to musi zalatywać.

Moim zdaniem jest tak ja mówisz - przeciez nie ma osobnego pionu na scieki z pralki.
W każdym budynku otwarty odpływ od pralki bedzie śmierdział - trza by syfon.

kustosz

Re: [Bud. D] Roboty wykończeniowe w mieszkaniach i ich koordynacja - Centralna Park

Postautor: kustosz » 24 lip 2017, 15:18

Pegaso pisze:Moim zdaniem jest tak ja mówisz - przeciez nie ma osobnego pionu na scieki z pralki.
W każdym budynku otwarty odpływ od pralki bedzie śmierdział - trza by syfon.

Dobrze wiedzieć, dzięki za info ;)

Vissas

Postautor: Vissas » 26 lip 2017, 15:03

@Kustosz - nie mogę odpowiadać na priv wiadomości :( kontaktowałam się z Adminem ale pokoi co cisza. Sorki ze nie odpisałam wcześniej.
Jeśli chodzi o montaż stelaża w skrócie: kupiliśmy Zestaw Podtynkowy Cersanit Capri- problem polegał na tym ze kolanko w zestawie ni diabla nie pasowało do odpływu który jest bardzo nisko w naszym mieszkaniu. W efekcie musieliśmy dokupić kolanka ( i coś tam jeszcze nie wiem nie znam się), przetestować kilka rozwiązań tak żeby wszystko spływało swobodnie , nie przeciekało i żeby nie ingerować w posadzkę.
Oprócz tego ze miska WC w tym zestawie wygląda ładnie ,bardzo źle się ja zakłada bo śruby mocowane są jakoś od wewnątrz i to był problem nr. 2 - o szczegóły odsyłam do męża - @JacekCh
Finalnie miska stoi, nic nie cieknie a WC zostało ochrzczone przez teścia p**onym kiblem :)
Zycze powodzenia w montażu :)
Ostatnio zmieniony 27 lip 2017, 10:06 przez slwk, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Możesz, możesz :)

MieszkankaD

Postautor: MieszkankaD » 26 lip 2017, 21:56

Czy orientuje się ktoś czy w ostatniej klatce na parterze ktoś już coś wykańcza w mieszkaniach?

sabix

Postautor: sabix » 02 sie 2017, 11:57

Hej,
Została nam po remoncie płyta gipsowa zielona. Może komuś brakło? :D

sylwuszka

Postautor: sylwuszka » 16 sie 2017, 15:17

Może ktoś z Was ma polecić malarza z w miarę nieodległym terminem?

Pegaso

Postautor: Pegaso » 16 sie 2017, 15:42

sylwuszka pisze:Może ktoś z Was ma polecić malarza z w miarę nieodległym terminem?

Pędzel w dłoń i termin będzie na dziś :)
Ekipy rozbeswione.
Zresztą malowanie pustego mieszkania, gdzie ściany nie są tłuste i już wstępnie pomalowane to chyba nie taka zła robota.
Kiedyś nie mogąc się doczekać i doprosić malarzy wiozłem tydzień urlopu i pomalowałem dom.
Z 2 weekendami wystarczyło.
Zaoszczędzone było 6000zł

Drugi raz bym tego się nie podjął, ale przy nowym pustym mieszkaniu, które jest 2-4 razy mniejsze niż dom to chyba nie ma problemu.

karolajna

Postautor: karolajna » 16 sie 2017, 16:21

Pegaso pisze:
sylwuszka pisze:Może ktoś z Was ma polecić malarza z w miarę nieodległym terminem?

Pędzel w dłoń i termin będzie na dziś :)

tak jest, malujcie sami, ja malowałam z tatą i było super (i wyszło super), w dwie osoby pomalowanie dwóch pokoi to pewno jakiś 1-1,5 dnia, no chyba, że

jak coś to chętnie pożyczę te haki na wałki, korytka, bo mi zostały i na razie nie mam co z nimi zrobić :) nawet chyba trochę folii zabezpieczającej mi zostało, chętnie oddam :)

sylwuszka

Postautor: sylwuszka » 16 sie 2017, 17:04

Nie chodzi mi o oszczędności kasy i czasu, tylko o predyspozycje albo raczej ich brak do wykonywania niektórych czynności :)

MieszkankaD

Postautor: MieszkankaD » 16 sie 2017, 17:09

sylwuszka pisze:Nie chodzi mi o oszczędności kasy i czasu, tylko o predyspozycje albo raczej ich brak do wykonywania niektórych czynności :)

Mogę swojego pana malarza oddać ale dopiero jak skończy u mnie :-)

Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”