[Bud. D] Czynsz za nowe mieszkania w inwestycji Centralna Park Kraków
-
[Bud. D] Czynsz za nowe mieszkania w inwestycji Centralna Park Kraków
Czy ktoś już otrzymał fakturę za czynsz? Bo ja mam i trochę jestem w szoku patrząc na te kwoty.. Eksploatacja 158.93 zł?! Chyba ktoś sobie żartuje..
Re: [Bud. D] Czynsz za nowe mieszkania w inwestycji Centralna Park Kraków
MieszkankaD pisze:Czy ktoś już otrzymał fakturę za czynsz? Bo ja mam i trochę jestem w szoku patrząc na te kwoty.. Eksploatacja 158.93 zł?! Chyba ktoś sobie żartuje..
Podpinam się do pytania.
Zapomniałas dodać że te 158 zł to za sam Lipiec...
U mnie 152 zł za połowę Lipca a za Sierpień 363 zł.
Oszalałem...
-
Greg pisze:MieszkankaD pisze:Czy ktoś już otrzymał fakturę za czynsz? Bo ja mam i trochę jestem w szoku patrząc na te kwoty.. Eksploatacja 158.93 zł?! Chyba ktoś sobie żartuje..
Podpinam się do pytania.
Zapomniałas dodać że te 158 zł to za sam Lipiec...
U mnie 152 zł za połowę Lipca a za Sierpień 363 zł.
Oszalałem...
Mam nadzieję że to jakiś nie smaczny żart. Serio!
W jakiej formie otrzymaliście czynsz? Mailem czy do skrzynki? Bo do nas nie dotarł jeszcze ;D
Annarem pisze:W jakiej formie otrzymaliście czynsz? Mailem czy do skrzynki? Bo do nas nie dotarł jeszcze ;D

W skrzynce na listy.
A jakich, przepraszam, opłat oczekiwalibyście za przykladowo 42-metrowe mieszkanie?
-
Ktoś może orientował się, dzwonił do nawigatora i pytał czemu to wszystko takie drogie!?
Uważam, że nie jest ten czynsz taki wygórowany.
Patrzę właśnie na rachunek z obecnego mieszkania 49m2 i czynsz wynosi 400 zł.
Na galicyjskiej mamy 487, przy 54 m2 i dodatkowej opłacie za ciepła wodę i miejsce garażowe.
Odpada rachunek za gaz.
Wydaje mi się, że nie jest źle
Głowy do góry
A i ta cała platforma internetowa to bardzo fajna sprawa
gdzie jest dostęp to wszystkich info 
Zastanawiam się tylko czy te śmieci które teraz są jako wielkogabarytowe potem zamienia na normalne?
Patrzę właśnie na rachunek z obecnego mieszkania 49m2 i czynsz wynosi 400 zł.
Na galicyjskiej mamy 487, przy 54 m2 i dodatkowej opłacie za ciepła wodę i miejsce garażowe.
Odpada rachunek za gaz.
Wydaje mi się, że nie jest źle

Głowy do góry

A i ta cała platforma internetowa to bardzo fajna sprawa

Zastanawiam się tylko czy te śmieci które teraz są jako wielkogabarytowe potem zamienia na normalne?
Zgadzam się z @Demiko - nie do końca rozumiem czego oczekujecie? Opłaty wydają się zupełnie normalne.
Poza tym większość opłat w "czynszu" to zaliczki na media. A te będą rozliczane wg faktycznego zużycia.
Dla porównania opłaty z moich poprzednich mieszkań:
42m2 z garażem - ok. 390zł
60m2 z garażem - ok. 490zł
Te powyższe obejmowały już fundusz remontowy (ok. 30-50zł/mc), tutaj na Galicyjskiej w ogóle nie ma tej pozycji. A prędzej czy później się pojawi (i chyba lepiej dla nas wszystkich, żeby prędzej niż później).
Poza tym większość opłat w "czynszu" to zaliczki na media. A te będą rozliczane wg faktycznego zużycia.
Dla porównania opłaty z moich poprzednich mieszkań:
42m2 z garażem - ok. 390zł
60m2 z garażem - ok. 490zł
Te powyższe obejmowały już fundusz remontowy (ok. 30-50zł/mc), tutaj na Galicyjskiej w ogóle nie ma tej pozycji. A prędzej czy później się pojawi (i chyba lepiej dla nas wszystkich, żeby prędzej niż później).
-
Utrzymanie nieruchomości wspólnej to koszty z kosmosu. Na innych osiedlach koszt takiego utrzymania to około 60 zł. Mam płacić taką kwotę a nie widzę żeby ktoś coś robił, klatki brudne, zieleń zaniedbana, to samo z kontenerem, na innych osiedlach mieszkańcy którzy nie korzystają podpisują deklaracje że nie korzystają i nie płacą. A co z osobami które zaczną remont za rok? Będą płacić za kontener z którego nie skorzystają bo już go nie będzie. Dla mnie paradoks..!
Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”