[Bud. D] Roślinki przed blokiem i dbanie o zieleń na osiedlu Centralna Park

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku D Osiedla Centralna Park od LC Corp w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
MieszkankaD

[Bud. D] Roślinki przed blokiem i dbanie o zieleń na osiedlu Centralna Park

Postautor: MieszkankaD » 02 sie 2017, 11:41

Czy ktoś zadba w końcu o te biedne roślinki? Pełno chwastów, nikomu nie przeszkadza?

Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Re: [Bud. D] Roślinki przed blokiem i dbanie o zieleń na osiedlu Centralna Park

Postautor: jafarek » 02 sie 2017, 23:37

Dzisiaj jakaś ekipa coś tam robiła. Bardziej mnie jednak martwią robotnicy/mieszkańcy - pod balkonami jest pełno petów, zdarzają się puszki po piwie.

MieszkankaD

Postautor: MieszkankaD » 03 sie 2017, 8:19

jafarek pisze:Dzisiaj jakaś ekipa coś tam robiła. Bardziej mnie jednak martwią robotnicy/mieszkańcy - pod balkonami jest pełno petów, zdarzają się puszki po piwie.

Też to widziałam. Oj nie dobrze się tam dzieje. Pod moim balkonem jakaś ścierka leży, chyba komuś z góry spadła i nikt nie posprzątał.

karolajna

Postautor: karolajna » 03 sie 2017, 17:26

MieszkankaD pisze:
jafarek pisze:Dzisiaj jakaś ekipa coś tam robiła. Bardziej mnie jednak martwią robotnicy/mieszkańcy - pod balkonami jest pełno petów, zdarzają się puszki po piwie.

Też to widziałam. Oj nie dobrze się tam dzieje. Pod moim balkonem jakaś ścierka leży, chyba komuś z góry spadła i nikt nie posprzątał.

może nie zauważył? nie przypisywałabym raczej złej woli z tą ścierką, ale pety masakra, może trzebaby wystosować pismo w duchu informacji o klopku i kulturze osobistej... :(

Pegaso

Postautor: Pegaso » 04 sie 2017, 11:42

karolajna pisze:...... ale pety masakra, może trzebaby wystosować pismo w duchu informacji o klopku i kulturze osobistej... :(

Poczekaj aż wyjdą ekipy wykończeniowe. Nie sadze aby to mieszkańcy śmiecili.

karolajna

Postautor: karolajna » 05 sie 2017, 12:05

Pegaso pisze:
karolajna pisze:...... ale pety masakra, może trzebaby wystosować pismo w duchu informacji o klopku i kulturze osobistej... :(

Poczekaj aż wyjdą ekipy wykończeniowe. Nie sadze aby to mieszkańcy śmiecili.

w garażu też nie mieszkańcy szczali ;) żeby nie było, ja wierzę w ludzi generlanie, więc faktycznie może wystarczy przeczekać (i ew. uczulać swoich budowlańców)

michaljg

Postautor: michaljg » 05 sie 2017, 15:46

Co do petów, to nie miejcie złudzeń, że mieszkańcy nie będą rzucać na ziemię...

misstrout

Postautor: misstrout » 19 sie 2017, 18:04

michaljg pisze:Co do petów, to nie miejcie złudzeń, że mieszkańcy nie będą rzucać na ziemię...

Serio? Nie miejcie złudzeń i nic z tym nie róbcie? ;) Jak będziemy olewać takie rzeczy to niedługo będziemy mieszkać w syfie.

merlot

Postautor: merlot » 20 sie 2017, 15:48

Nie byłbym tu jednak takim pesymistą, trzeba tylko uświadamiać ludziom, że to ich dom, ich nieruchomość i też od nich zależy czy zamienią własne osiedle w slums czy jednak będą na nim dbać o porządek i dobro wspólne, jak i własne (bo to w końcu ma wpływ na ceny mieszkań, na jakim osiedlu się mieszka) :) Tak czy inaczej, jeśli ktoś widzi, że jest robiony bałagan, bo trzeba zwracać uwagę!

Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”