[Bud. D] Energia elektryczna - FV i dostawca prądu do mieszkań - Centralna Park

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku D Osiedla Centralna Park od LC Corp w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Re: [Bud. D] Energia elektryczna - FV i dostawca prądu do mieszkań - Centralna Park

Postautor: jafarek » 10 sie 2017, 1:21

W jaki sposób otrzymaliście rachunek - poczta, mail?
Kiedy podpisaliście umowę?
Ja odbierałem mieszkanie, czyli również podpisałem mieszkanie, 11 lipca, ale nic do mnie nie doszło.

sylwuszka

Re: [Bud. D] Energia elektryczna - FV i dostawca prądu do mieszkań - Centralna Park

Postautor: sylwuszka » 10 sie 2017, 8:12

Ja dostałam mailem, mieszkanie odebrane 12.07.

kustosz

Postautor: kustosz » 10 sie 2017, 11:07

sylwuszka pisze:Ja dostałam mailem, mieszkanie odebrane 12.07.

Ja dosłownie "nie zdążyłem" zostawić zgody na faktury elektroniczne i póki co rachunku brak :)
Nie wiem czy się cieszyć czy martwić :D

sidney

Postautor: sidney » 10 sie 2017, 11:27

kustosz pisze:
sylwuszka pisze:Ja dostałam mailem, mieszkanie odebrane 12.07.

Ja dosłownie "nie zdążyłem" zostawić zgody na faktury elektroniczne i póki co rachunku brak :)
Nie wiem czy się cieszyć czy martwić :D

Ja tez "nie" czekam na rachunek drogą pocztową.

iti

Postautor: iti » 10 sie 2017, 20:19

To trochę na takiej zasadzie, że np. jeśli zarządca rozpoczyna współpracę z tańszą / lepszą firmą utrzymującą czystość lub dbającą o zieleń, to chyba nie ma to konieczności wyrażania przez wspólnotę zgody. W końcu, jeśli mamy do czynienia z "zarządem powierzonym", a taki chyba macie, to zarządca jest wręcz zobowiązany do reprezentowania interesów wspólnoty wobec stron trzecich. No chyba, że umowa pomiędzy firmą dostarczającą prąd, a wspólnotą mieszkaniową, ma inny charakter niż pomiędzy osobą fizyczną i tym samym zakładem i trudniej ją wypowiedzieć (np. ze względu na takie czy inne zapisy).

luk

Postautor: luk » 10 sie 2017, 20:48

iti pisze:To trochę na takiej zasadzie, że np. jeśli zarządca rozpoczyna współpracę z tańszą / lepszą firmą utrzymującą czystość lub dbającą o zieleń, to chyba nie ma to konieczności wyrażania przez wspólnotę zgody. W końcu, jeśli mamy do czynienia z "zarządem powierzonym", a taki chyba macie, to zarządca jest wręcz zobowiązany do reprezentowania interesów wspólnoty wobec stron trzecich. No chyba, że umowa pomiędzy firmą dostarczającą prąd, a wspólnotą mieszkaniową, ma inny charakter niż pomiędzy osobą fizyczną i tym samym zakładem i trudniej ją wypowiedzieć (np. ze względu na takie czy inne zapisy).

Wydaje mi sie, ze problem nie lezy w zarzadcy, po prostu infrastruktura na osiedlu jest wlasnoscia Polenergii, wiec w praktyce jestesmy skazani na tego dostawce. Jesli nie mam racji, niech ktos mnie poprawi.

iti

Postautor: iti » 11 sie 2017, 0:25

Zdaje się, że infrastruktura jest oddzielona od dostawców i każdy ma mieć do niej równy dostęp, podobnie, jak z internetem, gdzie kablem należącym do telekomunikacji (Orange), można podłączyć internet od Netii. Swoją drogą Orange chyba też oferuje usługę sprzedaży energii, a kablami telekomunikacyjnymi raczej tego nie robią.

Wrona

Postautor: Wrona » 06 paź 2017, 11:13

Wg ostatniego rachunku za prąd za wrzesień stawka wynosi już 0,65zł/kWh brutto wiec jeszcze 10gr mniej i bedzie OK. Jak się dowiedziałem średnia cena uzależniona jest od wysokości zużycia wiec powinna jeszcze kilka groszy spaść. A przy tak znikomych różnicach w cenie za kWh jaka mam nadzieje będe ostatecznie miedzy POLENERGIA a TAURONEM nie opłaca się zmieniać dostawcy z uwagi na koszty wymiany liczników który jest po stronie mieszkańca.

monika89

Postautor: monika89 » 12 gru 2017, 21:44

hej ho!!!

czy ma ktoś podpisaną umowę z inna firmą niż POLENERGIA?
tak się zastanawiam, rachunki w sumie są niewysokie, ale wydaje mi się, że koszty dystrybucji są troszkę wysokie. Uważa ktoś podobnie?
Nie wiem, czy w tauronie nie zwracałam na to uwagi, czy tutaj przy mniej znanej firmie zaczęłam "węszyć" podstęp ":)

Izuuu

Postautor: Izuuu » 22 gru 2018, 9:47

Czy zmienil ktos z was dostawce na Tauron?

Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”