Witam,
Zauwazylem ze niedlugo trzeba bylo czekac, by ktos zainteresowal sie wolnym miejscem parkingowym dla niepelnosprawnych w garazu podziemnym.
Drogi sasiedzie z volvo o numerze rejestracyjnym KNT, uprzejmie prosze o zaprzestanie zajmowania miejsca, do ktorego - sadzac po braku odpowiedniego dokumentu na desce rozdzielczej - nie masz prawa.
[Bud. D] Miejsca parkingowe dla niepełnosprawnych w garażu - Centralna Park
Re: [Bud. D] Miejsca parkingowe dla niepełnosprawnych w garażu - Centralna Park
Z tego co mówiła jedna z mieszkanek budynku D można było to miejsce kupić bez żadnego problemu - nie wiem ile w tym prawdy ale jeśli tak jest to nikt nie musi mieć plakietki tym bardziej jeśli to garaż podziemny bo właścicielem miejsca może być każdy
Z tego co mi się wydaje to w garażu nie ma żadnych ogólnodostępnych miejsc, więc prawdopodobnie jest to miejsce prywatne. Polecam zadzwonić do administracji zapytać jak wygląda sprawa własności tego miejsca, a nie od razu wzywać sąsiada na forum do przeparkowania auta i tak nie mając pewności czy to przeczyta.
Kojarzę takie sytuacje z innych inwestycji w Krakowie, że w garażach podziemnych były miejsca postojowe dla niepełnosprawnych, chyba faktycznie ktoś z niepełnosprawnością miałby pierwszeństwo w ich zakupie. Ale jeśli nikt taki się nie zgłaszał, to miejsce postojowe dla niepełnosprawnych w garażu podziemnym było normalnie sprzedawane, plus taki, że jeśli ktoś kupił, to miał większe, bo tego rodzaju miejsca mają większe rozmiary niż standardowe. Ale nie wiem jak jest na Centralnej, faktycznie trzeba by dopytać w administracji 

-
Ja się interesowałem tym miejscem - nie są to ogólne dostępne miejsca - trzeba je kupić. Warunkiem koniecznym do zakupu było posiadanie orzeczenia o stopniu niepełnosprawności.
Samo orzeczenie nie jest jednoznaczne z posiadaniem karty parkingowej osoby niepełnosprawnej, zresztą karta jest teraz wydawana na czas określony - ktoś kto kupił miejsce mógł mieć kartę, a teraz jej nie ma.
Generalnie można było przyburaczyć i kopić to miejsce.
Samo orzeczenie nie jest jednoznaczne z posiadaniem karty parkingowej osoby niepełnosprawnej, zresztą karta jest teraz wydawana na czas określony - ktoś kto kupił miejsce mógł mieć kartę, a teraz jej nie ma.
Generalnie można było przyburaczyć i kopić to miejsce.
lincolnsixecho pisze:(....) i kopić to miejsce.
Co zrobić?
-
Dzięki za czujność, fatalnie to wygląda, dla usprawiedliwienia napiszę, że "kopić" występuje w SJP (układać coś w kopy, np. siano) i to wina autokorekty "kupic" (bez ć na końcu)
A wracajac do tematu, ww. volvo niedlugo po wpisie sie przeparkowalo.
Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”