[Bud. D] Głosowanie w sprawie szlabanu i wywozu odpadów - Centralna Park

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku D Osiedla Centralna Park od LC Corp w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Annarem

Re: [Bud. D] Głosowanie w sprawie szlabanu i wywozu odpadów - Centralna Park

Postautor: Annarem » 26 mar 2018, 16:21

Greg pisze:
szynszyl pisze:
Greg pisze:Czytaj forum uważniej, szlaban już przegłosowany, powstanie.

Po ostatnim spotkaniu wspólnoty mogę powiedzieć, że raczej nie powstanie.

Potwierdzam, nie byłem na spotkaniu ale już się dowiedziałem że jednak identyfikatory.

Byłam na zebraniu i było mówione, że na razie zostało to odłożone w czasie i wchodzą póki co identyfikatory.

szynszyl

Postautor: szynszyl » 27 mar 2018, 6:46

Pegaso pisze:Jeden wielki bajzel.
Najbardziej mi się podoba opłata za smeici - 1 osoba płaci tyle samo co 4 osobowa rodzina.
Przecież to kpina jest.
Opłata niech będzie związana albo z metrem mieszkania albo z ilością osób.

Nastepnym razem przyjdź na spotkanie wspólnoty i się wypowiedz a nie wylewaj swoich żali na forum, o którego istnieniu większość mieszkańców nie ma nawet pojęcia. Może wtedy ogarniesz ten bajzel.

Pegaso

Postautor: Pegaso » 27 mar 2018, 11:21

Głosowałem.
Swoja droga to sam jestem ojcem rodziny wielodzietnej i obecnie płacę za śmieci jakieś 140zł/miesięcznie (nie na centralnej)
Ciekaw jestem jak by mój sąsiad ( kawaler) miał płacić tyle samo co ja .........
A w mieszkaniu na centralne bywa 1 osoba ( nawet nie mieszka na stałe) wiec rozwiązanie z taka sama opłatą jak za mieszkanie M5 jest trochę z bani...
Głosowanie - skoro większość mieszkań jest M3-M4-M5 to wiadomo ,ze ich właściciele zagłosują na swoja korzyść - to jest normalny instynkt ludzki. Tylko ja się pytam gdzie tu logika.

deceq

Postautor: deceq » 27 mar 2018, 13:18

Pegaso pisze:Tylko ja się pytam gdzie tu logika

Nie ma logiki - jest demokracja :) My też mieszkamy we 2 a będziemy płacić tyle samo co 6 osób i nie płaczę z tego powodu - taki był wybór większości i już. Ta dyskusja nic nie da - trzeba było iść i zaproponować na zebraniu lepsze rozwiązanie i przekonać do niego większość. To nie są kwoty rzędu kilkuset złotych vs kilkunastu złotych żeby robić taki problem.

krzeminski92

Postautor: krzeminski92 » 27 mar 2018, 22:53

Nie rozumiem po co piszecie o tym że mógł ktoś iść. A może ten ktoś nie może akurat iść wtedy. Po to jest głosowanie internetowe aby każdy mógł głos oddać.
Chora jest sytuacja z tymi śmieciami, ale to już szczegół, no ale tak głosowano. Teraz ten szlaban nie rozumiem co to jest za problem go tam postawić. Przecież my za to będziemy płacić. Navigator ma duży u mnie minus pod względem tego co się dzieje w budynkach i różnych spraw tego typu. A na deser mamy dopiero jeden budynek użytkowy.

Pegaso

Postautor: Pegaso » 28 mar 2018, 8:47

deceq pisze:
Pegaso pisze:Nie ma logiki - jest demokracja :) My też mieszkamy we 2 a będziemy płacić tyle samo co 6 osób i nie płaczę z tego powodu - taki był wybór większości i już. Ta dyskusja nic nie da - trzeba było iść i zaproponować na zebraniu lepsze rozwiązanie i przekonać do niego większość. To nie są kwoty rzędu kilkuset złotych vs kilkunastu złotych żeby robić taki problem.

Jak tak patrze na te wszystkie *uwno burze w Polsce to mam wrażenie ,ze mało kto rozumie co to demokracja.
A co do wyboru to po prostu stwierdzam - totalny brak logiki !!!

Ja też uważam ,ze płace za duże podatki - proponuje aby uśrednić dochody PIT na każdego z Polaków i będzie mi lepiej . Tylko gdzie tu logika i sprawiedliwość?

Twój tekst o tym ,ze to jest mała kwota tez jest mocny ....

Awatar użytkownika
Greg

Postautor: Greg » 28 mar 2018, 9:15

Ja się tylko zastanawiam po co w takim razie są głosowania i uchwały skoro na zebraniu tak po prostu się "odwleka na czas nieokreślony" montaż szlabanu, równie dobrze mogłoby tej całej uchwały nie być. Dziwne dziwne

Pegaso

Postautor: Pegaso » 28 mar 2018, 9:46

No właśnie - coś z ta "demokracja" nie tak.
Rozumiem ,ze większość ustaliła taki a nie inny sposób naliczania opłata za wywóz odpadów i montaż szlabanów.
Opłaty pozostają - bo tak chce większość, szlabanu nie będzie pomimo ,ze większość go chciała :)
Jednak BAJZEL !!!

Ot taka Polska z miniaturze.

Demiko

Postautor: Demiko » 28 mar 2018, 9:58

Greg pisze:Ja się tylko zastanawiam po co w takim razie są głosowania i uchwały skoro na zebraniu tak po prostu się "odwleka na czas nieokreślony" montaż szlabanu, równie dobrze mogłoby tej całej uchwały nie być. Dziwne dziwne
To zacznij czytac i rozumiec argumenty jakie sie przewijaja w dyskusji na ten temat, zamiast tylko dziecinnie triumfowac na forum o przeglosowanej uchwale. Przeczytaj tez ze zrozumieniem tresc uchwaly i zweryfikuj czy okreslala termin realizacji.

szynszyl

Postautor: szynszyl » 28 mar 2018, 11:46

Musimy zadać sobie pytanie - czy szlaban jest celem samym w sobie, czy celem jest to, żeby na naszym parkingu nie parkowały osoby spoza wspólnoty.

Jeśli mówimy o spotkaniu wspólnoty, to dla mnie jasnym było, ze szlaban jest tylko narzędziem, które uznaliśmy za chwilowo nieskuteczne z powodu odbiorów i wykończen w budynkach E i B w niedługiej perspektywie. Dodatkowo doszła niejasna kwestia podziału kosztów pomiędzy wspólnotami.
Postanowiliśmy dać szanse bez kosztowemu pomysłowi - identyfikatorom. Jeśli uznamy, ze są nieskuteczne to wrócimy do szlabanu.

Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”