[Bud. D] Telewizja naziemna i odbiór kanałów ze zbiorczej instalacji - Centralna Park

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku D Osiedla Centralna Park od LC Corp w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
blakeg1

Re: [Bud. D] Telewizja naziemna i odbiór kanałów ze zbiorczej instalacji - Centralna Park

Postautor: blakeg1 » 20 lis 2017, 14:51

mam takie pytanko o tv Cyfrowy Polsat - czy ktos z Was bral ten dekoder do swojego mieszkania? rozumiem ze na osiedlu kazdy blok posiada antene zbirocza na dachu, wiec montowanie talerza na balkonie jest zbedne. Mam racje?

Demiko

Re: [Bud. D] Telewizja naziemna i odbiór kanałów ze zbiorczej instalacji - Centralna Park

Postautor: Demiko » 20 lis 2017, 15:00

blakeg1 pisze:mam takie pytanko o tv Cyfrowy Polsat - czy ktos z Was bral ten dekoder do swojego mieszkania? rozumiem ze na osiedlu kazdy blok posiada antene zbirocza na dachu, wiec montowanie talerza na balkonie jest zbedne. Mam racje?

Temat kilkakrotnie walkowany na forum. Zeby bylo ciekawiej, sam juz o to pytales (viewtopic.php?f=98&t=1017&start=10):

Boston pisze:
blakeg1 pisze:a ja mam pytanie odnosnie tv, moze wydac sie glupie ale nie wiem jak to dziala...
czy jak zaloze sobie telewizje (powiedzmy nc+) i dostane od nich dekoder i satelite, to ta satelite montuje u siebie na balkonie?
gdyby kazde mieszkanie mialo takie satelity na balkonach to blok nie wygladalby zbyt korzystnie, dlatego nie wydaje mi sie bym mial racje.
Jak to jest?

Hej, jak juz wspominalismy wczesniej w innym watku - mamy anteny zbiorcze na dachu i gniazda TV w salonie i magiczne skrzynki w przedpokoju.
jak dostaniesz dekoder od dostawcy internetu i tv wystarczy go podpiac do gniazda TV w salonie i bedzie dzialalo :)

blakeg1

Postautor: blakeg1 » 20 lis 2017, 15:24

no tak, fakt... dzieki za spostrzegawczosc i pomoc:)

blakeg1

Postautor: blakeg1 » 30 maja 2018, 7:43

kustosz pisze:Informacja od Generalnego wykonawcy na zapytanie dot. braku sygnału z multiplexu mux-8
"Odnosząc się do usterki TV i braku sygnału, oddaliśmy instalację zgodnie z projektem. Multiplex mux8 zaczął nadawać we wrześniu 2016 roku, co nie było objęte projektem wykonawczym CPD . Możemy dołożyć anteny ( 2 zestawy) odpowiedzialne za poprawny odbiór sygnału ww. multiplexu co wiąże się z kosztem 750 zł netto za całość"

Trochę słabo, że na starcie mamy niekompletny odbiór :o

ktos wie czy w drugim bloku E zainstalowano na dachu MUX-8? Czy ida juz systemem ze skoro pierwszy blok nie mial to fair bedzie ze cale osiedle musi miec jednakowo?

Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”