[Bud. D] Akty notarialne i przeniesienie własności mieszkań - Centralna Park

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku D Osiedla Centralna Park od LC Corp w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
eInka

Re: [Bud. D] Akty notarialne i przeniesienie własności mieszkań - Centralna Park

Postautor: eInka » 06 wrz 2017, 21:23

Dostałam dziś maila, że dopiero może w październiku, bo nie ma księgi na garaż...

madziks

Re: [Bud. D] Akty notarialne i przeniesienie własności mieszkań - Centralna Park

Postautor: madziks » 06 wrz 2017, 21:52

Nas babka informowała, że księgi na garaż będą dużo później niż na mieszkanie.

Pegaso

Postautor: Pegaso » 07 wrz 2017, 10:04

A jak u was z aktami na mieszkanie?
Jest juz wrzesień a ja nadal nie mam info od LCC odnośnie notariusza do aktu mieszkania.

sylwuszka

Postautor: sylwuszka » 07 wrz 2017, 11:48

My dostaliśmy maila około 2 tygodnie po odbiorze, termin jakoś ponad miesiąc po odbiorze. Napisali, że jest też możliwość czekania na księgę garażową i załatwienie 2w1, ale my woleliśmy już chociaż to mieć z głowy.

Vissas

Postautor: Vissas » 07 wrz 2017, 18:53

My tez jakies 2 tyg po odbiorze dostalismy termin.

Anita-CentralnaParkD

Postautor: Anita-CentralnaParkD » 23 paź 2017, 15:32

Hej, czy ktoś już dostał księgę wieczysta ? Czekamy od lipca i cisza .. wiecie może ile to może potrwać ? Pozdrawiam

Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Postautor: jafarek » 23 paź 2017, 15:44

Mi ostatnio pani powiedziała, że mają taki natłok, że może to potrwać nawet do nowego roku.
Ale liczę, że będzie to szybciej.

anksli

Postautor: anksli » 24 lis 2018, 22:12

Dzień dobry.
Mam pytanie odnośnie odbioru mieszkań- jak to u Was wyglądało?
Jestem zapisana na "liste pierwszeństwa" , czyli teoretycznie mają nam przydzielić jeden z wcześniejszych terminow odbioru, pytanie brzmi czy posiadanie komórki lokatorskiej i miejsca postojowego z tym nie koliduje? Czy w momencie gdy dostaną pozwolenie na użytkowanie od razu są też w stanie wydawać komórki i miejsca postojowe? Czy przez to, że mamy 'pakiet' będziemy musieli jednak czekać dłużej? Sprawa dotyczy budynku B, ale pewnie podobne sytuacje były u Was:)

szynszyl

Postautor: szynszyl » 26 lis 2018, 11:47

anksli pisze:Dzień dobry.
Mam pytanie odnośnie odbioru mieszkań- jak to u Was wyglądało?
Jestem zapisana na "liste pierwszeństwa" , czyli teoretycznie mają nam przydzielić jeden z wcześniejszych terminow odbioru, pytanie brzmi czy posiadanie komórki lokatorskiej i miejsca postojowego z tym nie koliduje? Czy w momencie gdy dostaną pozwolenie na użytkowanie od razu są też w stanie wydawać komórki i miejsca postojowe? Czy przez to, że mamy 'pakiet' będziemy musieli jednak czekać dłużej? Sprawa dotyczy budynku B, ale pewnie podobne sytuacje były u Was:)

Ksiega wieczysta dla komorek I miejsc postojowych byla w naszym przypadku zalozona 2 tygodnie pozniej niz dla mieszkan.
Jesli chcesz przy jednym spotkaniu podpisac akt notarialny za wszystko (wychodzi taniej) to bedziesz musial(a) czekac.

EDIT:
jesli chodzi o odbior to wszystko odbiera sie w jeden dzien. Pakiet mieszkani + komorka + mp to nie jest rzadkosc :)

tomekm

Postautor: tomekm » 30 lis 2018, 11:26

A co to za tajemnicza lista pierwszeństwa? :) Mam wrażenie, że Pani na przedodbiorach wszystkim zasugerowała wpisanie się na taką listę ;)

Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”