Sprawę należy koniecznie i niezwłocznie wyjaśnić, chociażby po to aby wykonawca wiedział że patrzymy na ręce i nie ma miejsca na samowolki.
Jak najbardziej podpisuję się pod tym pismem!
Co to głosów sprzeciwu w sprawie wyjaśnienia nieprawidłowości to są one dla mnie kompletnie niezrozumiałe. Jak wykonawca wstawi drzwi do klatki, które się nie otwierają to powiecie spoko, można przecież wchodzić garażem, a dzięki temu szybciej oddadzą blok? No nie róbmy sobie jaj.
Niech robią porządnie bo estetyka wykonania to również wartość inwestycji za którą wszyscy płacimy, więc jest to w interesie zarówno wszystkich mieszkańców, jak i każdego z osobna.
Mieszkanie to wydatek niemały, a nie rozmawiamy tutaj to dodatkowych rzeczach, a o wykonaniu prac zgodnie z zapłatą i umową.
[Bud. D] Różnica kolorów na elewacji inwestycji Centralna Park od LC Corp
Re: [Bud. D] Różnica kolorów na elewacji inwestycji Centralna Park od LC Corp
Nie szkoda Wam nerwów? Gwarancja jest 3 lata.
Jak odpadnie będziemy reklamować,.
A dopilnować i tak sie nie da ,naprawdę szkoda nerwów. Zachowajcie tą energię na przyjemniejsze sprawy
Jak odpadnie będziemy reklamować,.
A dopilnować i tak sie nie da ,naprawdę szkoda nerwów. Zachowajcie tą energię na przyjemniejsze sprawy

Idąc tym tropem proponuję zrezygnować z przeglądów mieszkań przed odbiorem 

kustosz pisze:Idąc tym tropem proponuję zrezygnować z przeglądów mieszkań przed odbiorem
Nie porównuj 2 spraw. Oczywiście możesz ,ale przecież jak położysz płytki , podłogi czy pomalujesz ściany to będzie trzeba to zrywać.
Elewacja nie będzie już w inny sposób wykańczana.
Może i racja z tą elewacją. Poczekamy aż odpadnie to będziemy się martwić.
Ja sobie odpuszaczm działanie w tej kwestii.
Ja sobie odpuszaczm działanie w tej kwestii.
viper pisze:Tym razem mamy do czynienia z czymś troszkę innym, a mianowicie możliwymi oszczędnościami na dogrzewaniu elewacji. Harmonogram wpłat na konto zakładał skończenie oraz odebranie elewacji wpisem do dziennika budowy do 30.11.2016. Można więc przypuszczać, że nie zakładano wykonywania prac w warunkach zimowych.
Ciekawe, bo ja w harmonogramie mam 30.12.2016. Więc w tej wersji planowali prace w warunkach zimowych.
Nie rozumiem też, po co zaznaczyłeś czerwoną ramką to co podesłałem? Nie rozumiesz tego zdania które zaznaczyłeś i mam Ci wytłumaczyć? Odpowiedziałem koledze wcześniej który twierdził że nie ma środków do działań przy elewacji przy temperaturze poniżej 5*C. Wysłałem środek który pozwala na to w zakresie od 0 - 10 . Pytam więc ponownie, czego nie zrozumiałeś w zaznaczonym ramką fragmencie?
Poniżej post na który odpowiadałem, tak żeby jeszcze bardziej ułatwić zrozumienie moich intencji:
sidney pisze:Skoro zdjęci są z dzisiaj to chłopaki malują na w śniegu i przy temp poniżej 5stC. Wątpię żeby którykolwiek system wypraw elewacyjnych nadawał się do stosowania w takich warunkach atmosferycznych.
Co do gwarancji, to dewelopera obowiązuje rękojmia 5 lat, tak że nie piszcie o 3 latach bo to nieprawda. Myślę, że w tym czasie doskonale się dowiemy czy sypie się nam z balkonów.
deceq pisze:Co do gwarancji, to dewelopera obowiązuje rękojmia 5 lat, tak że nie piszcie o 3 latach bo to nieprawda. Myślę, że w tym czasie doskonale się dowiemy czy sypie się nam z balkonów.
Inna rzecz, że do tego czasu spółka córka powstała dla naszej inwestycji będzie już rozwiązana

To już niestety inna sprawa, też się może tak zdarzyć.
Ciekaw jestem czy kolejny budynek też jest realizowany przez tą samą spółkę celową, wie ktoś może? Bud. D realizuje LC Corp Invest XV Sp. z o.o. Projekt 11 Sp.K. Jeśli ktoś z budynku E może podrzucić spółkę z jaką ma umowę to bardzo bym prosił.
Ciekaw jestem czy kolejny budynek też jest realizowany przez tą samą spółkę celową, wie ktoś może? Bud. D realizuje LC Corp Invest XV Sp. z o.o. Projekt 11 Sp.K. Jeśli ktoś z budynku E może podrzucić spółkę z jaką ma umowę to bardzo bym prosił.
Ja również jestem za wyjaśnieniem jakości wykonania.
W rodzinnym bloku też parę lat temu robiła jedna firma ocieplenie. Robota spartolona po całości, ale ludzie machnęli ręką. Po latach wyszedł grzyb. Teraz elewacja nadaje się tylko do wymiany. Gwarancja już minęła, więc można mieć pretensje do siebie, że nikt nie dopilnował jakości prac i materiałów.
W rodzinnym bloku też parę lat temu robiła jedna firma ocieplenie. Robota spartolona po całości, ale ludzie machnęli ręką. Po latach wyszedł grzyb. Teraz elewacja nadaje się tylko do wymiany. Gwarancja już minęła, więc można mieć pretensje do siebie, że nikt nie dopilnował jakości prac i materiałów.
deceq pisze:To już niestety inna sprawa, też się może tak zdarzyć.
Budynek E realizuje ta sama spółka
Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”