[Bud. D] Zmiany w projekcie mieszkania w inwestycji Centralna Park

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku D Osiedla Centralna Park od LC Corp w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
abcd

Re: Zmiany w projekcie mieszkania w inwestycji Centralna Park

Postautor: abcd » 22 lut 2016, 13:08

Boston pisze:No my tez sie z nia kontaktowalismy ale jak to okreslila jest zawalona innymi budowami wiec zaczekamy co powie w kwestii nawszych zmian i ewentualnie pozniej dopytamy o klimatyzacje bo chyba bedzie koniecznoscia z takim naslonecznieniem :D

To jest dobreee. Ja mialam tylko 3 tygodnie na oddanie projektu,od momentu otrzymania szczegolowych planow, a tak na prawde nic sie z tym wielkiego nie dzieje, raczej nikomu sie nie spieszy jeszcze z nasza inwestycja.

Boston

Postautor: Boston » 22 lut 2016, 13:10

My tez najpierw rozmiescilismy wszystkie meble i sprzet a pozniej przenosilismy do niech podpiecia itp. W necie sa tez darmowe programy do projektowania w 3D to duzo ulatwia np na stronie Ikea mozesz zaplanowac kuchnie 8-)

Boston

Postautor: Boston » 22 lut 2016, 13:13

abcd pisze:
Boston pisze:No my tez sie z nia kontaktowalismy ale jak to okreslila jest zawalona innymi budowami wiec zaczekamy co powie w kwestii nawszych zmian i ewentualnie pozniej dopytamy o klimatyzacje bo chyba bedzie koniecznoscia z takim naslonecznieniem :D

To jest dobreee. Ja mialam tylko 3 tygodnie na oddanie projektu,od momentu otrzymania szczegolowych planow, a tak na prawde nic sie z tym wielkiego nie dzieje, raczej nikomu sie nie spieszy jeszcze z nasza inwestycja.

@abcd ja tylko nie rozumiem po co im to tak wczesnie jak budynek nie ma wszystkich pieter i nie zaczynaja prac w srodku :? nam koncepcja w moemencie planowania kuchni zmienila sie kilka razy przez miesiac wiec do tego co bedzie za rok moze sie okazac ze chemy ja zrobic zupelnie inaczej wiec wszystko trzeba bedzie zmieniac od nowa :O

sylwuszka

Postautor: sylwuszka » 22 lut 2016, 13:20

Czy zmiany, które opisujecie wciąż utrzymują Wam rękojmie dewelopera?

kustosz

Postautor: kustosz » 22 lut 2016, 13:21

Boston pisze:My tez najpierw rozmiescilismy wszystkie meble i sprzet a pozniej przenosilismy do niech podpiecia itp. W necie sa tez darmowe programy do projektowania w 3D to duzo ulatwia np na stronie Ikea mozesz zaplanowac kuchnie 8-)

Znacie jeszcze jakieś inne ciekawe programy do zaprojektowania mieszkania? Ja się własnie do tego przymierzam, ale nie mam narzędzia (chcemy to zrobić sami). Próbowałem w Sweet Home 3d, ale przeciętnie oceniam wizualne efekty w tym programie ;/ polecicie coś?

Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Postautor: jafarek » 22 lut 2016, 13:22

sylwuszka pisze:Czy zmiany, które opisujecie wciąż utrzymują Wam rękojmie dewelopera?

Chyba muszą, bo to deweloper akceptuje i wykonuje zmiany.

sylwuszka

Postautor: sylwuszka » 22 lut 2016, 13:48

Pytałam w lcc jak to wygląda z przeprojektowaniem przy rezerwacji. Facet powiedział, że "drobne" sprawy robią, ale jeśli zmian jest więcej i są poważniejsze to można stracić rękojmię. Stąd moje pytanie.

abcd

Postautor: abcd » 22 lut 2016, 13:48

@Boston ja jestem dosc przekonana do swoich pomyslow i nic nie zmienia mi sie w koncepcji juz od kilku miesiecy, ale jednoczesnie termin mnie niezle pogonil. Sadzac po tresci maila, zeby nie pisac "prosze mi przeniesc kontakt" termin wynika z nieogarniecia ludzi i negatywnych doswiadczen dewelopera z przeszlosci :D
Niestety nie znam programow graficznych, szczerze mowiac w ogole nie czuje tematu urzadzania wnetrz i tak jak mowilam, koncepcje funkcjonalna i instalacje robil architekt dla mnie.

abcd

Postautor: abcd » 22 lut 2016, 13:56

sylwuszka pisze:Pytałam w lcc jak to wygląda z przeprojektowaniem przy rezerwacji. Facet powiedział, że "drobne" sprawy robią, ale jeśli zmian jest więcej i są poważniejsze to można stracić rękojmię. Stąd moje pytanie.

Ja o to nie pytalam, ale jak sama przeniesiesz instalacje, podwiesisz sufit i zrobisz jeszcze kilka innych kosmetycznych przerobek, to i tak nie masz rekojmii. A mieszkanie ma byc do komfortowego mieszkania, a nie robienia prowizorek, bo nie mozna siegnac kablem do kontaktu ;)

Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Postautor: jafarek » 22 lut 2016, 14:45

sylwuszka pisze:Pytałam w lcc jak to wygląda z przeprojektowaniem przy rezerwacji. Facet powiedział, że "drobne" sprawy robią, ale jeśli zmian jest więcej i są poważniejsze to można stracić rękojmię. Stąd moje pytanie.

Ale jeśli deweloper zaakceptuje zmiany i naniesie je na projekt to znaczny, że obowiązuje zmieniony projekt, więc nie może być tu mowy o utracie rękojmi.

Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”