[Bud. D] Roboty wykończeniowe w mieszkaniach i ich koordynacja - Centralna Park

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku D Osiedla Centralna Park od LC Corp w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
sidney

Re: [Bud. D] Roboty wykończeniowe w mieszkaniach i ich koordynacja - Centralna Park

Postautor: sidney » 19 lip 2017, 11:05

monika89 pisze:Czy orientuje się ktoś jak to jest z kanałem wentylacyjnym w kuchni? Ta kwadratowa kratka? Czy można ją przenieść? Traci się gwarancję za ingerencję -wiem. Ale powiedziano mi ze można stracić gwarancję na cały blok a nie mieszkanie. Rozmawiał ktos moze z deweloperem na ten temat? Nie sposób się do nich dodzwonić.

Mam mieszkanie z ta przeurocza ścianka działową z dziura na drzwi, i chce to zabudować ale niestety jest tam ta kratka, myślałam żeby ja przenieść na kuchenna ścianę. Tylko nie mogę się dodzwonić do LCC.

Może ktoś poruszał ten temat?

Lokalizacji kratki nie zmienisz. W szachcie ułożona jest rura wentylacyjna z której odchodzi kolanko którego zakończeniem jest Twoja kratka. Więc jeśli chciał być zmienić jej lokalizację to musiał byś rozkuć ściany szachtu i zmienić ustawienie trójnika.
A rozwiązanie polegające na zmianie lokalizacji kratki poprzez podłączenie się do "kratki" by Ci coś dało?
Wyślij fragment rzutu albo zdjęcie to może coś się wymyśli.

Vissas

Re: [Bud. D] Roboty wykończeniowe w mieszkaniach i ich koordynacja - Centralna Park

Postautor: Vissas » 19 lip 2017, 14:11

My tez mamy "to" mieszkanie i zabudowalismy dzrwi ale kratki ruszac nie wolno wiec akurat we wnece zmiesci sie lodowka i szafka cargo na takiej wysokosci zeby kratki nie zaslaniac.

monika89

Postautor: monika89 » 19 lip 2017, 20:02

Nie bardzo rozumiem sidney twojego pomysłu :)
Nie mogę dodać zdjęcia za duże :( może mi się uda jeszcze.

Nie będę jej ruszać jeśli się nie da.
Postawie tam lodówkę i przesunę ściankę działów bliżej kuchni a drzwi się zamuruje.
Kolega ma ta kratkę obok tej okrągłej rury okapowej. Nie wiem czemu wszędzie tak nie zrobili.

Ech niedosc ze ścianka to kratka w dupiatym miejscu, a na zmiany było za późno

Jak żyć :)

Btw
Wkuwacie rury łazienkowe w ściany? ;)

Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Postautor: jafarek » 20 lip 2017, 11:23

monika89 pisze:Wkuwacie rury łazienkowe w ściany? ;)

Ja wkułem do umywalki. Ale widziałem, że ekipa u sąsiada z dołu obłożyła ścianę regipsem, żeby zakryć rury. Jak dla mnie szkoda miejsca w łazience.

sidney

Postautor: sidney » 21 lip 2017, 7:39

PROŚBA do osób ingerujących w piony kanalizacyjne.
Jeśli będziecie "rozpinać" piony kanalizacyjne biegnące w szachtach (np. po to żeby zmienić lokalizację odpływów) to prośba o powiadomienie sąsiadów z góry. Lepiej żeby fekalia nie rozlewały się po szachcie bo zagwarantujecie sąsiadom poniżej "odświeżanie" powietrza na długie miesiące.
Oczywiście tak na wszelki wypadek to piszę, bo przecież ingerowanie w układ szachtów instalacyjnych jest zabronione. 8-)

abcd

Postautor: abcd » 21 lip 2017, 7:47

jafarek pisze:

Ja wkułem do umywalki. Ale widziałem, że ekipa u sąsiada z dołu obłożyła ścianę regipsem, żeby zakryć rury. Jak dla mnie szkoda miejsca w łazience.

to wszystko zależy na jakich ścianach są rury. U mnie na konstrukcyjnej, z żelbetu. Nie można ich wkuwać.

kustosz

Postautor: kustosz » 21 lip 2017, 14:49

Póki co nie polecam ściągania, nawet testowego, zatyczki odpływu od pralki.
W klatce 4 u kogoś wyraźnie służy jako pisuar

monika89

Postautor: monika89 » 21 lip 2017, 18:41

abcd pisze:
jafarek pisze:

to wszystko zależy na jakich ścianach są rury. U mnie na konstrukcyjnej, z żelbetu. Nie można ich wkuwać.

Gdzie się dowiem jaka mam ścianę i czy mogę kuc? Jest w tych planach, które dostaliśmy?

michaljg

Postautor: michaljg » 21 lip 2017, 21:19

kustosz pisze:Póki co nie polecam ściągania, nawet testowego, zatyczki odpływu od pralki.

A to nie idzie czasem w jeden pion razem z toaletą i umywalką? Jak nie ma syfonu, to musi zalatywać.

Vissas

Postautor: Vissas » 22 lip 2017, 10:24

kustosz pisze:Póki co nie polecam ściągania, nawet testowego, zatyczki odpływu od pralki.

@ nie ogarniam tego jak można nie zachować odrobiny przyzwoitości.
Na placu budowy budynku B są toi toie i jak sie ladnie Panow poprosi to mozna skorzystac a nie "robic" innym " na glowe".

Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”