[Bud. D] Akty notarialne i przeniesienie własności mieszkań - Centralna Park
Re: [Bud. D] Akty notarialne i przeniesienie własności mieszkań - Centralna Park
Ma ktoś namiar na jakiegoś taniego notariusza, czy wszyscy korzystaja z firmowego?
Re: [Bud. D] Akty notarialne i przeniesienie własności mieszkań - Centralna Park
Vissas pisze:My wczoraj dostaliśmy maila z data spotkania z notariuszem - bardzo szybko im to idzie, w umowie deweloperskiej przeniesienie własności miało być do końca roku.
Mam pytanie do sąsiadów którym może z jakichkolwiek powodów nie spieszy się z podpisaniem dokumentów u notariusza - czy ktoś miałby ochotę/możliwość odstąpić swój termin? Będę wdzięczna za odpowiedź.
Ja dostałem informacje od LCC, że nie mają jeszcze ksiąg wieczystych miejsc postojowych w garażu i spodziewają się najwcześniej we wrześniu lub październiku, stąd muszę czekać do tego terminu. Na samo mieszkanie terminy są ustalane dość szybko, niestety ja ze względu na umowę kredytową muszę czekać.
Prowadzil ktos negocjacje cen za usluge notarialna w kancelarii LCC?
W związku z brakiem przeniesienia własności, płacimy już czynsz, czy jeszcze nie?
eInka pisze:W związku z brakiem przeniesienia własności, płacimy już czynsz, czy jeszcze nie?
Proponuje wydzielić temat "Opłaty, Czynsz itp Galicyjska 3D".
Również podpisami się do pytania. Jak wygląda sprawa opłat administracyjnych?
-
Witam.
Może mi ktoś podpowiedzieć do którego urzędu ( chodzi o ulice) mam zgłosić nieruchomość.
Dzięki
Może mi ktoś podpowiedzieć do którego urzędu ( chodzi o ulice) mam zgłosić nieruchomość.
Dzięki
z tego co się orientowaliśmy, jest to Osiedle Zgody 2.krzeminski92 pisze:Witam.
Dzięki
Przy podpisaniu umowy notarialnej dostajecie dokument który należy do 14 dni dosniesc wypelniony do Urzedu Miasta na Os. Zgody 2 .
Byłam dziś - załatwienie całej sprawy trwa 5 min
* ważne żeby względnie mieć większość wypełnioną ( pesele, podpisy jeśli mieszkanie jest na 2 osoby - resztę Pani z okienka pomoże wypełnić)
* trzeba zabrać ze sobą akt notarialny ( będzie potrzebny do wyliczeń )
* jeśli wchodzicie od strony ul. ludzmierskiej to pokój do którego należy się udać jest zaraz po lewej ( bodajże kasa opłat czy jakoś tak nie wiem zamotana byłam
)
* koszt podatku to ok 0,73 gr. / m2 + oblicza jeszcze podatek od gruntu i części wspólnej itp. na 54 m2 mieszkania to mniej niz 100 zl /rok.
* pismo z rachunkiem przyjdzie poczta na adres korespondencyjny
Byłam dziś - załatwienie całej sprawy trwa 5 min

* ważne żeby względnie mieć większość wypełnioną ( pesele, podpisy jeśli mieszkanie jest na 2 osoby - resztę Pani z okienka pomoże wypełnić)
* trzeba zabrać ze sobą akt notarialny ( będzie potrzebny do wyliczeń )
* jeśli wchodzicie od strony ul. ludzmierskiej to pokój do którego należy się udać jest zaraz po lewej ( bodajże kasa opłat czy jakoś tak nie wiem zamotana byłam

* koszt podatku to ok 0,73 gr. / m2 + oblicza jeszcze podatek od gruntu i części wspólnej itp. na 54 m2 mieszkania to mniej niz 100 zl /rok.
* pismo z rachunkiem przyjdzie poczta na adres korespondencyjny
-
Ja żadnego dokumentu nie dostałam u notariusza .Nie zgłosiliśmy jeszcze nic w urzędzie bo czekamy na księgę wieczysta żeby się zameldować i wtedy rachunek sam przychodzi poczta .
Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”