[Bud. D] Problem z wideofonem w klatce IV - Centralna Park Kraków

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku D Osiedla Centralna Park od LC Corp w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Annarem

Re: [Bud. D] Problem z wideofonem w klatce IV - Centralna Park Kraków

Postautor: Annarem » 19 wrz 2017, 16:09

Pegaso pisze:Sam pracuje w firmie , która prowadzi serwis urządzeń przemysłowych i gdybyśmy tyle czasu nie usnęli usterek to Klient powiedział by nam PAPA.
Części z EU ściągamy w ciągu 24 godz , ciężkie rzeczy 2 dni a z USA w ciągu 4-10 dni.
Jak na razie naprawa naszej bramy to jakieś 2-3 tygodnie - pełen profesjonalizm.
Inna sprawa ,ze przynajmniej windy mamy niezawodne - rozmawiałem z Kolega z UDT, który odbiera i kontroluje te urządzenia i stwierdził , ze trafiliśmy dobrze, a nawet b. dobrze,.
Generator za koszem na śmieci wygląda na EPS (nie sprawdzałem) - jeśli tak, to tez jest to sprzęt dobrej jakości.

Co do wind, to właśnie dzisiaj znajoma się w niej zacięła (kl.1) :lol: :lol: :lol: :lol:

sidney

Postautor: sidney » 19 wrz 2017, 21:12

Annarem pisze:
Pegaso pisze:Sam pracuje w firmie , która prowadzi serwis urządzeń przemysłowych i gdybyśmy tyle czasu nie usnęli usterek to Klient powiedział by nam PAPA.
Części z EU ściągamy w ciągu 24 godz , ciężkie rzeczy 2 dni a z USA w ciągu 4-10 dni.
Jak na razie naprawa naszej bramy to jakieś 2-3 tygodnie - pełen profesjonalizm.
Inna sprawa ,ze przynajmniej windy mamy niezawodne - rozmawiałem z Kolega z UDT, który odbiera i kontroluje te urządzenia i stwierdził , ze trafiliśmy dobrze, a nawet b. dobrze,.
Generator za koszem na śmieci wygląda na EPS (nie sprawdzałem) - jeśli tak, to tez jest to sprzęt dobrej jakości.

Co do wind, to właśnie dzisiaj znajoma się w niej zacięła (kl.1) :lol: :lol: :lol: :lol:

Jak to sie stało?

sojus

Postautor: sojus » 19 wrz 2017, 21:13

Pewnie ktoś skakał i się zacięło ;)

Vissas

Postautor: Vissas » 20 wrz 2017, 7:59

Jesli chodzi o winde to w kl 4 w niedziele sie zaciela(utknela na 1 pietrze ) kolo 9 zadzwonilam do serwisu i dosc szybko przyjechali - wiec wg mnie ok. niestety w miedzyzasie trzeba bylo wniesc zakupy na 6 pietro ale poki nie jest to codziennoscia mozna przezyc:)

karolajna

Postautor: karolajna » 20 wrz 2017, 8:22

Vissas pisze:Jesli chodzi o winde to w kl 4 w niedziele sie zaciela(utknela na 1 pietrze ) kolo 9 zadzwonilam do serwisu i dosc szybko przyjechali - wiec wg mnie ok. niestety w miedzyzasie trzeba bylo wniesc zakupy na 6 pietro ale poki nie jest to codziennoscia mozna przezyc:)

mi w sierpniu się zacięła jak miałam dostawę mebli z ikei :) na szczęście mieszkam niżej. serwis wtedy przyjechał ok. 2h po zgłoszeniu.

Pegaso

Postautor: Pegaso » 20 wrz 2017, 15:57

Akurat windy mamy dobre, a i wg opinie inspektorów serwis maja ok.
Zacinanie może byc spowodowane zanieczyszczeniami na czujnikach przystankowych.
Teraz te dźwigi ( potocznie zwane windami) wożą olbrzymie ilości gruzu, płytek, kartonów, odpadów, mebli, pudeł itp itd.
Wystarczy ,ze coś wpadnie i mamy gotowy postój.
Cieszmy się ,ze to nowsze dźwigi gdzie zawsze ktoś telefon powiązany z przyciskiem w windzie odbierze - w starszych rozwiązaniach był dzwonek więc jeśli sąsiedzi nie usłyszeli można było sobie tam posiedzi ( np. w nocy).
Zasięgu zwykle tam nie ma :)

Zobaczymy w normalnym użytkowaniu.

Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”