[Bud. D] Telewizja naziemna i odbiór kanałów ze zbiorczej instalacji - Centralna Park

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku D Osiedla Centralna Park od LC Corp w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Pegaso

Re: [Bud. D] Telewizja naziemna i odbiór kanałów ze zbiorczej instalacji - Centralna Park

Postautor: Pegaso » 05 paź 2017, 15:10

kustosz pisze:
Pegaso pisze:Ja bym się nie cieszył.... Musisz zapłacić 750zł ;-)

750 zł to nie na głowę tylko dla całego bloku :)

Wiem, wiem
Pisze ro w formie żartu - skoro wg administracji nie masz prawa odbierać mux8 bo nie ma.dodatkowo płatnej instalacji a Ty odbierasz to trzeba zapłacić ;-)

Somsiad

Re: [Bud. D] Telewizja naziemna i odbiór kanałów ze zbiorczej instalacji - Centralna Park

Postautor: Somsiad » 06 paź 2017, 21:30

Witajcie, ktoś może mi powiedzieć jak podłączyć telewizje naziemną z puszki, która znajduje się w mieszkaniu? Tv mam z dvb-t, czy kabel typu F rozwiąże problem? Z góry dziękuje za odpowiedź :)

Awatar użytkownika
Greg

Postautor: Greg » 08 paź 2017, 8:56

Somsiad pisze:Witajcie, ktoś może mi powiedzieć jak podłączyć telewizje naziemną z puszki, która znajduje się w mieszkaniu? Tv mam z dvb-t, czy kabel typu F rozwiąże problem? Z góry dziękuje za odpowiedź :)

Zależy jakie masz wejście w TV (gniazdo)

Awatar użytkownika
Greg

Postautor: Greg » 08 paź 2017, 8:58

Greg pisze:
Somsiad pisze:Witajcie, ktoś może mi powiedzieć jak podłączyć telewizje naziemną z puszki, która znajduje się w mieszkaniu? Tv mam z dvb-t, czy kabel typu F rozwiąże problem? Z góry dziękuje za odpowiedź :)

Zależy jakie masz wejście w TV (gniazdo)

Standardowo takie coś powinno wystarczyć
euro.com.pl/wtyki-zlaczki-gniazda/elpio-zt3.bhtml

Somsiad

Postautor: Somsiad » 08 paź 2017, 16:54

Dzięki za pomoc :) O czymś takim myślałem :D

Mario_B

Postautor: Mario_B » 02 lis 2017, 11:21

Cześć,

pytanie do osób, którym udało się podłączyć tv pod antenę zbiorczą. Od razu wpinaliście się w gniazdka w pomieszczeniach, czy w skrzynce w korytarzu trzeba coś zrobić? Próbowałem wyszukać kanały w tv po podpięciu go do gniazdka w salonie i nic.
Oczywiście dekoder dvbt jest już wbudowany w tv.

michaljg

Postautor: michaljg » 02 lis 2017, 12:39

Mario_B pisze:Cześć,

pytanie do osób, którym udało się podłączyć tv pod antenę zbiorczą. Od razu wpinaliście się w gniazdka w pomieszczeniach, czy w skrzynce w korytarzu trzeba coś zrobić? Próbowałem wyszukać kanały w tv po podpięciu go do gniazdka w salonie i nic.
Oczywiście dekoder dvbt jest już wbudowany w tv.

Od razu do sciany w salonie i grało.

Mario_B

Postautor: Mario_B » 02 lis 2017, 15:10

Dzięki za info.
W takim razie będę dalej testował:)

Awatar użytkownika
Greg

Postautor: Greg » 02 lis 2017, 16:28

Mario_B pisze:Dzięki za info.
W takim razie będę dalej testował:)

W klatce 5, przynajmniej u mnie brak sygnału

Mario_B

Postautor: Mario_B » 03 lis 2017, 10:43

U mnie problem się rozwiązał.
Okazało się, że sygnał miałem doprowadzony do skrzynki ale już nie do gniazdek. Kable od gniazdek oczywiście również do skrzynki są doprowadzone.
Na razie mam zrobiony bypass - spięty przy pomocy zwykłej kostki kabel od gniazdka z kablem od sygnału.
Standardowy rozdzielacz sygnału docelowo wystarczy.

Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”