[Bud. D] Budowa I etapu inwestycji Centralna Park LC Corp

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku D Osiedla Centralna Park od LC Corp w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
kustosz

Re: Budowa I etapu inwestycji Centralna Park LC Corp Kraków forum

Postautor: kustosz » 10 lut 2016, 11:44

abcd pisze:31.08? Nieee, przeciez mial byc koniec 2go kw. Czyli max. Koniec czerwca. Nie mam umowy po reka

no dokładnie, z tego co pamiętam to koniec maja.

abcd

Postautor: abcd » 10 lut 2016, 12:45

Juz wiem o co chodzi. Wg umowy do 31.08 deweloper musi przekazac lokal czyli do tego czasu ktos musi odebrac budowe, a lokatorzy mieszkania. Natomiast harmonogram przewiduje zakonczenie budowy na maj.
Dzwonilam do dewelopera i czekam na informacje z postepu budowy.

kustosz

Postautor: kustosz » 10 lut 2016, 12:55

abcd pisze:Juz wiem o co chodzi. Wg umowy do 31.08 deweloper musi przekazac lokal czyli do tego czasu ktos musi odebrac budowe, a lokatorzy mieszkania. Natomiast harmonogram przewiduje zakonczenie budowy na maj.
Dzwonilam do dewelopera i czekam na informacje z postepu budowy.

Dokładnie, od maja jeszcze kwestie pozwolenia na użytkowanie, odbioru kluczy, przekazania lokalu itd :)

Daj znać jakie wieści :)

Wrona

Postautor: Wrona » 10 lut 2016, 13:28

Tak jak pisałem w wątku o zakupie mieszkania, zdecydowałem się na zakup. W pierwotnej wersji przedstawionej przez dewelopera w październiku zeszłego roku była spodziewana data na ukończenie 31.05.2017 (przekazanie lokalu) a ostatecznie w umowie deweloperskiej u notariusza mam 31.08.2017 (przekazanie lokalu)

abcd

Postautor: abcd » 10 lut 2016, 13:41

ja dużo później decydowałam sie na mieszkanie, więc mi w ogóle o tym terminie nie mówili, jako o oddaniu mieszkania;)
na prawdę liczę, że kolejna zima będzie łaskawa i faktycznie skończą pod koniec pierwszego kwartału lub przynajmniej w początkach drugiego...

Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Postautor: jafarek » 10 lut 2016, 16:28

Ja jak wybierał kilka miesięcy temu to wspominali coś o wrześniu - październiku. Widać plany się zmieniają.
Miejmy nadzieję że zimy więcej nie będzie i wszystko gładko pójdzie.

kustosz

Postautor: kustosz » 10 lut 2016, 16:45

jafarek pisze:Ja jak wybierał kilka miesięcy temu to wspominali coś o wrześniu - październiku. Widać plany się zmieniają.
Miejmy nadzieję że zimy więcej nie będzie i wszystko gładko pójdzie.

Sądzę, że warto zawsze brać pod uwagę to, że od zakończenia robót, które miejmy nadzieję będą w maju 2017, trzeba liczyć dobrych kilka miesięcy na wszystkie formalności. Obawiam, że że przy najlepszych wiatrach najwcześniej pod koniec wakacji będzie można myśleć o wykańczaniu mieszkania. Tego typu procedury to niestety standard ;)

abcd

Postautor: abcd » 10 lut 2016, 23:36

kustosz pisze:obawiam, że że przy najlepszych wiatrach najwcześniej pod koniec wakacji będzie można myśleć o wykańczaniu mieszkania. Tego typu procedury to niestety standard ;)

Nie jest to dla mnie dobra perspektywa. Wykonczenie tez musi trwac swoje.
Ale zobaczymy co bedzie.

kustosz

Postautor: kustosz » 11 lut 2016, 9:45

abcd pisze:Nie jest to dla mnie dobra perspektywa. Wykonczenie tez musi trwac swoje.
Ale zobaczymy co bedzie.

Niestety ta perspektywa to standard na rynku, więc obawiam się że tutaj nic nie przeskoczymy :(

abcd

Postautor: abcd » 11 lut 2016, 13:25

Dowiedziałam się od dewelopera, że w tym tygodniu do dziennika budowy będzie wpisany stan "0" i w ciągu 14 zostanie wystawione wezwanie do zapłaty II transzy.

Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”