[Bud. D] Budowa I etapu inwestycji Centralna Park LC Corp

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku D Osiedla Centralna Park od LC Corp w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Boston

Re: Budowa I etapu inwestycji Centralna Park LC Corp Kraków forum

Postautor: Boston » 06 lip 2016, 12:11

kustosz pisze:"w koło Macieju" :)

WOW zablysnales Kustosz ....

Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Postautor: jafarek » 06 lip 2016, 12:56

Proszę admina o wydzielenie tematy wypłaty MDM.

A poniżej zdjęcia z budowy, z wczorajszego wieczoru.
Nieco słaba jakość bo fotki robione telefonem.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

sidney

Postautor: sidney » 06 lip 2016, 13:00

Ktoś cos wie o co chodzi z wygrodzeniem działki między blokiem a ekspo?

Boston

Postautor: Boston » 06 lip 2016, 13:13

Z tego co mi mowili podczas rezerwowania mieszkania jest to teren pod budowe bloku mieszkalnego 4 pietrowego - jednak w zalaczniku do umowy ze wszystkimi planowanymi inwestycjami nie ma o nim ani slowa :O :?: :?:

Wrona

Postautor: Wrona » 06 lip 2016, 13:19

Z tego co się orientuje to ogrodzenie powstało tutaj (czerwona linia)
Obrazek
Grodzili ludzie z budowy naszego osiedla. Czyżby ten teren miedzy blokiem a EXPO należał do LC CORP??

kustosz

Postautor: kustosz » 06 lip 2016, 13:44

Wrona pisze:Z tego co się orientuje to ogrodzenie powstało tutaj (czerwona linia)
Grodzili ludzie z budowy naszego osiedla. Czyżby ten teren miedzy blokiem a EXPO należał do LC CORP??

Podejrzewam, że to z racji ŚDM :) może jakiś parking albo coś :)

Pro po MDM dzwoniłem do banku, na szczęście się częściowo myliłem.
Zmienić datę wypłaty MDM można w ramach 2017, ale wymaga to aneksu do umowy kredytowej z bankiem - tak jak wspominałem wcześniej. Natomiast ten aneks nie powoduje zmiany oprocentowania kredytu :) i to jest obszar w którym na szczęście miałem błędne informacje. :D

TomaToma

Postautor: TomaToma » 06 lip 2016, 13:54

kustosz pisze:Pro po MDM dzwoniłem do banku, na szczęście się częściowo myliłem.
Zmienić datę wypłaty MDM można w ramach 2017, ale wymaga to aneksu do umowy kredytowej z bankiem - tak jak wspominałem wcześniej. Natomiast ten aneks nie powoduje zmiany oprocentowania kredytu :) i to jest obszar w którym na szczęście miałem błędne informacje. :D
To naturalne ze bank nie mógłby zmienić teraz ni stad ni zowąd oprocentowania w zwiazku ze zmiana terminu wyplaty transzy - zmiana taka wymagałaby powtórzenia całego procesu weryfikacji zdolności kredytowej klienta, czyli tak naprawdę wiązałaby się z nowym wnioskiem o kredyt, a w rezultacie - nową umową. Tak jak wspomniałem wcześniej, tego typu kwestie rozwiązuje się poprzez aneksy do umów już podpisanych :)

kustosz

Postautor: kustosz » 06 lip 2016, 14:39

TomaToma pisze:To naturalne ze bank nie mógłby zmienić teraz ni stad ni zowąd oprocentowania w zwiazku ze zmiana terminu wyplaty transzy - zmiana taka wymagałaby powtórzenia całego procesu weryfikacji zdolności kredytowej klienta, czyli tak naprawdę wiązałaby się z nowym wnioskiem o kredyt, a w rezultacie - nową umową. Tak jak wspomniałem wcześniej, tego typu kwestie rozwiązuje się poprzez aneksy do umów już podpisanych :)

Z tym, że wcześniej otrzymałem z banku podczas podpisywania umowy informację odwrotną, a ona była dla mnie wiążąca jeśli chodzi o tok myślenia :)

TomaToma

Postautor: TomaToma » 06 lip 2016, 15:07

Niestety, tak to juz z bankami bywa :)

Pegaso

Postautor: Pegaso » 07 lip 2016, 12:06

sylwuszka: sprawdziłem - wypłatę mam nie później niż do końca czerwca 2017 , no i oczywiście nie wcześniej niż 02.01.2017.

Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”