[Bud. D] Budowa I etapu inwestycji Centralna Park LC Corp

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku D Osiedla Centralna Park od LC Corp w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Raffle

Re: Budowa I etapu inwestycji Centralna Park LC Corp Kraków forum

Postautor: Raffle » 08 lip 2016, 16:35

@Sidney, nie wydaje mi się, żeby na tym etapie zaawansowania budowy, ktokolwiek mylił pozwolenie na użytkowanie z pozwoleniem na budowę ;)

W przepisach budowlanych zorientowany nie jestem więc sie nie wypowiadam, natomiast odbierałem już jedno mieszkanie w Krakowie i wiem, że od momentu złożenia przez dewelopera wszystkich dokumentów z wnioskiem, do wydania decyzji o pozwoleniu na użytkowanie oraz jej uprawomocnienia, faktycznie upłynęło 2,5 miesiąca. Otrzymałem wówczas kopie wszystkich tych dokumentów, więc mowię tu o faktach a nie o informacjach z drugiej ręki. Czas pokaże, ile potrwa cały proces w przypadku CP1. Dobrze, że przynajmniej w jednym jesteśmy zgodni - oby proces zakończył się jak najszybciej :P

abcd

Postautor: abcd » 11 lip 2016, 10:32

I jak tam? dzieje się coś na budowie?

Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Postautor: jafarek » 11 lip 2016, 12:58

Ale jakiej budowie? :shock:
Tam już nie nie ma... pole ziemniaków!

A tak na poważnie, to już raczej nie wiele zobaczymy, z zewnątrz. No chyba, że ma ktoś drona i podleci pod okno zobaczyć do środka.
Pracownicy jak i kierownik budowy nie wiele chcą/mogę mówić.

Boston

Postautor: Boston » 11 lip 2016, 14:07

My bylismy w sobote zobaczyc co tam sie aktualnie dzieje i niestety jak wspominasz wiele nie widac. Ladnie zaorali to pole a ziemniaki rosna jak szalone!

Z tego co udalo nam sie zobaczyc to troche wiecej okien jest wstawione i na 4 pietrze juz jest instalacja elektryczna to tyle :D

Nastepna elewacja wiec jak to zaczna to bedzie widac :D

Raffle

Postautor: Raffle » 20 lip 2016, 12:45

Na balkonach pojawiła się już wylewka, a w mieszkaniach sięgających 3. pietra, w których akurat były otwarte okna - tynki na ścianach i sufitach :) Prace ewidentnie nie tracą tempa, oby tak dalej!

Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Postautor: jafarek » 20 lip 2016, 13:16

Łał! Super.
Ciekawe kiedy ruszą z elewacją?

Raffle

Postautor: Raffle » 20 lip 2016, 13:56

Tez mnie to zastanawia. Nie widać póki co, żeby zabierali się za ocieplanie budynku oraz brakuje jeszcze paru okien, ale sensownym byłoby ukończyć elewację przy znośnej pogodzie, tj. do września/października.

Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”