[Bud. D] Zmiany w projekcie mieszkania w inwestycji Centralna Park

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku D Osiedla Centralna Park od LC Corp w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Boston

Re: Zmiany w projekcie mieszkania w inwestycji Centralna Park

Postautor: Boston » 22 lut 2016, 15:21

jafarek pisze:
sylwuszka pisze:Pytałam w lcc jak to wygląda z przeprojektowaniem przy rezerwacji. Facet powiedział, że "drobne" sprawy robią, ale jeśli zmian jest więcej i są poważniejsze to można stracić rękojmię. Stąd moje pytanie.

Ale jeśli deweloper zaakceptuje zmiany i naniesie je na projekt to znaczny, że obowiązuje zmieniony projekt, więc nie może być tu mowy o utracie rękojmi.

Tez mi sie wydawalo, ze jezeli zmiany sa wprowadzane przez dewelopera na prosbe kupujacego to oni biora za to odpowiedzialnosc w innym przypadku jaki bylby sens zlecac to im? Jedynie chyba oszczednosc czasu jak meiszkanie bedzie odebrane zostaje nam juz tylko wykonczenie :D

Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Postautor: jafarek » 22 lut 2016, 15:27

Dokładnie. Jeśli w jakiś sposób zmiany będę naruszały przepisy lub ingerowały w konstrukcję to zostaną odrzucone przez dewelopera, a późniejsze WŁASNE wprowadzanie takich zmian będzie skutkowała utratą rękojmi.

sylwuszka

Postautor: sylwuszka » 23 lut 2016, 10:54

Dzięki. Byłam trochę zdziwiona, że gość w lcc mówił o utracie rękojmi, ale przy tym nawale informacji na spotkaniu jakoś nie dopytałam co dokładnie miał na myśli. Z drugiej strony to nie jest byle jaki deweloper, więc nie ma się co martwić. Do tej pory nie słyszałam, żeby coś było bardzo nie tak w żadnym z miast, w którym budują.

abcd

Postautor: abcd » 23 lut 2016, 14:51

@Boston dostalam potwierdzenie, ze zaakceptowano moj projekt i ze go wysylaja do wyceny.

misstrout

Postautor: misstrout » 24 lut 2016, 16:03

Ja zmieniłam chyba dużo. Usunęłam jedną ścianę, dodałam inną, przesunęłam drzwi, dodałam sporo nowych gniazd itp. Teraz z lekkim strachem czekam na wycenę ;)

Ktoś tu pisał o ogrzewaniu. Z tego co wiem to takich zmian nie akceptują. Typu zmiana grzejników czy dokładanie ogrzewania podłogowego.

Wydaje mi się, że chcą to tak wcześnie bo to, że my dostarczamy nasze rysunki to dopiero początek. Potem ktoś to musi zaakceptować, wycenić, architekci muszą to wprowadzić do projektu. Budowlańcy pewnie muszą też zaktualizować wycenę. Powiedzmy, że wszyscy chcieliby dokonać zmian. To nie jest takie szybkie :)

ragar

Postautor: ragar » 24 lut 2016, 16:20

Jeśli chodzi o dokładanie grzejników, czy dodanie ogrzewania podłogowego (wychodzi na jedno), to na to się pewnie nie zgadzają, bo to oznacza, że trzeba by przeprojektowywać zapotrzebowanie na moc cieplną dla całego budynku, czyli to już grubszy problem i nie dziwię się, że nie chcą tego robić. Choć samo przesunięcie grzejnika np. to chyba nie powinien być specjalny problem :)

I szkoda, że nie ma cennika, tyle za to, tyle za to itd...

abcd

Postautor: abcd » 24 lut 2016, 17:13

@ragar @misstrout mi zaakceptowano plan z dod. Grzejnikiem. 3 przesuwam w inne miejsca.
Wydaje mi sie, ze takie maty elektryczne w ramach ogrzewania podl. Nie zaburza cyrkulacji ciepla w budynku.

Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Postautor: jafarek » 24 lut 2016, 20:38

No właśnie mnie zostawia cennik.
Na pewno chciałbym kilka dodatkowych gniazd albo te które już są w planie, w innym miejscu.
Pytanie właśnie ile sobie za to policzą - czy nie taniej wyjdzie mi samemu przesunąć, dołożyć.

abcd

Postautor: abcd » 24 lut 2016, 20:56

jafarek pisze:No właśnie mnie zostawia cennik.
Na pewno chciałbym kilka dodatkowych gniazd albo te które już są w planie, w innym miejscu.
Pytanie właśnie ile sobie za to policzą - czy nie taniej wyjdzie mi samemu przesunąć, dołożyć.

Projekt wyslac mozesz, oni go wycenia i dopiero jak poznasz cene i zgodzisz sie na nia to zmiany zostana wprowadzone. Nic nie tracisz dajac projekt do wyceny. W tym czasie zadzwon do majstrow i zapytaj ile biora.

misstrout

Postautor: misstrout » 02 mar 2016, 13:18

Czy ktoś już dostał wycenę albo wie kiedy to nastąpi?

Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”