[Bud. D] Wezwanie do zapłaty ostatniej transzy za mieszkanie - Centralna Park
Re: [Bud. D] Wezwanie do zapłaty ostatniej transzy za mieszkanie - Centralna Park
Ode mnie bank poprosił tylko o oświadczenie od lcc, że zgadzają się na przesunięcie wypłaty na wcześniejszą datę. W umowie mam zapis (wydaje mi się, że w ustawie też jest to uwzględnione), że data wypłaty może się przesunąć, ale musi to być w obrębie roku w którym się wnioskowało o wypłatę.
Re: [Bud. D] Wezwanie do zapłaty ostatniej transzy za mieszkanie - Centralna Park
My musielismy tylko podpisac dokument w ktorym prosimy o wczesniejsza wyplate MdM.
Vissas pisze:My musielismy tylko podpisac dokument w ktorym prosimy o wczesniejsza wyplate MdM.
Żeby to było trochę bardziej przejrzyste to jak piszecie że u was było ok albo u innych jakieś problemy, to niech każdy poda w jakim banku ma kredyt.
U mnie nie ma problemu bank Pekao S.A z 30.06 przenoszę wypłatę na 22.05. Załatwia mi to mój doradca kredytowy z Lc. Jak będę wiedział dokładnie co i jakie papiery będę podpisywał to dam wam znać.
Pzdr.
U mnie, w przypadku PKO BP, powiedzieli, że wypłata może być nie wcześniej niż 20 dni roboczych (min. 17 maja) przed terminem z umowy kredytowej (14 czerwca), przy czym wniosek trzeba złożyć najpóźniej 10 dni przed terminem.
Greg pisze:U mnie nie ma problemu bank Pekao S.A z 30.06 przenoszę wypłatę na 22.05. Załatwia mi to mój doradca kredytowy z Lc. Jak będę wiedział dokładnie co i jakie papiery będę podpisywał to dam wam znać.
Pzdr.
Wiesz już co i jak? Też mam w Pekao S.A, ale z babką prowadzącą mój kredyt nie mogę się dogadać. Wysłałem zapytanie do doradcy z LC, ale odpowiedź będę miał zapewne dopiero po niedzieli.
michaljg pisze:Greg pisze:U mnie nie ma problemu bank Pekao S.A z 30.06 przenoszę wypłatę na 22.05. Załatwia mi to mój doradca kredytowy z Lc. Jak będę wiedział dokładnie co i jakie papiery będę podpisywał to dam wam znać.
Pzdr.
Wiesz już co i jak? Też mam w Pekao S.A, ale z babką prowadzącą mój kredyt nie mogę się dogadać. Wysłałem zapytanie do doradcy z LC, ale odpowiedź będę miał zapewne dopiero po niedzieli.
Na ja też dzisiaj wysłałem maila do doradcy, też chyba dopiero po niedzieli coś ruszy.
Ja mam w PEKAO S.A. - wczoraj składałam wniosek o wypłatę (mi też mail wpadł do spamu) i dowiedziałam się, że musielibyśmy składać wniosek o przesunięcie terminu do BGK. I pracownik banku i pani z obsługi posprzedażowej LCC stwierdzili, że nic nam to właściwie nie daje bo i tak odbiory będą być może w drugiej połowie czerwca.
Co chcecie osiągnąć przesuwając wypłatę MDM na koniec maja?
Witam,
No właśnie dopytywałem w banku jak to jest. W PKO BP przesunięcie wypłaty z MDM musi się wiązać z aneksem do umowy (koszt 300 zł) i tak jak pisze
No właśnie dopytywałem w banku jak to jest. W PKO BP przesunięcie wypłaty z MDM musi się wiązać z aneksem do umowy (koszt 300 zł) i tak jak pisze
misstrout pisze:nic nam to właściwie nie daje bo i tak odbiory będą być może w drugiej połowie czerwca
misstrout pisze:Ja mam w PEKAO S.A. - wczoraj składałam wniosek o wypłatę (mi też mail wpadł do spamu) i dowiedziałam się, że musielibyśmy składać wniosek o przesunięcie terminu do BGK. I pracownik banku i pani z obsługi posprzedażowej LCC stwierdzili, że nic nam to właściwie nie daje bo i tak odbiory będą być może w drugiej połowie czerwca.
Ja mialem wyplate MDM ustalona na 30 czerwca. A według umowy LCC nie ustali terminu odbioru, jesli nie beda miec wszystkich pieniędzy, dlatego odbiór przesunalby sie na polowe lipca.
michaljg pisze:misstrout pisze:Ja mam w PEKAO S.A. - wczoraj składałam wniosek o wypłatę (mi też mail wpadł do spamu) i dowiedziałam się, że musielibyśmy składać wniosek o przesunięcie terminu do BGK. I pracownik banku i pani z obsługi posprzedażowej LCC stwierdzili, że nic nam to właściwie nie daje bo i tak odbiory będą być może w drugiej połowie czerwca.
Ja mialem wyplate MDM ustalona na 30 czerwca. A według umowy LCC nie ustali terminu odbioru, jesli nie beda miec wszystkich pieniędzy, dlatego odbiór przesunalby sie na polowe lipca.
też mam wypłatę MDM na 30 czerwca, w PKO BP doradca powiedział mi, że pieniądze będą już w tym samym dniu na koncie LCC, zaksięgowanie trwa ok. 2-3 dni czy coś koło tego, można im się przypomnieć, że kasa już wyszła z BGK i odbiór powinien być w ciągu kolejnych 2-3 dni, i również zarówno w banku, jak i w LCC mi powiedziano, że jakbym chciała przesuwać na grandę ten termin i składać wniosek za 300 PLN, zyskam kilka dni, co nie ma większego sensu.
Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”