[Bud. D] Wizyta we wnętrzu budynku I etapu Centralna Park w Czyżynach

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku D Osiedla Centralna Park od LC Corp w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Pegaso

Re: Wizyta we wnętrzu budynku I etapu Centralna Park w Czyżynach

Postautor: Pegaso » 19 paź 2016, 13:14

kustosz pisze:
abcd pisze:Wygląda elegancko:) Fajnie, że część mieszkań będzie za drzwiami i będzie odizolowana od klatki:)

Tak, ale tylko w jednej klatce tej od strony ul. Galicyjskiej z tego co patrzę na plan :)

w 2 klatach od strony ulicy Galicyjskiej - w moje tez jest :)

abcd

Postautor: abcd » 19 paź 2016, 13:39

Vissas pisze:Witam wszystkich Sasiadow .
My sie jeszcze na forum nie udzielaliśmy.
Ja po ostatniej rozmowie z Lc dowiedzialam sie ze prawdopodobnie kolo lutego bedzie mozna zobaczyc mieszkania - ale sami jeszcze nie wiedza jaki bedzie harmonogram.
W perspektywie tego ze mają w 2017 kilka inwestycji do oddania ( Pani wspomniala w rozmowie o odbiorze okolo 800 lokali o ile dobrze uslyszalam) naprawde nie nastawiajmy sie zbytno na oddanie mieszkan przed zapisami w umowie.

Dzwonilam przed chwila do lcc z pytaniem kiedy planujazakonczyc etap elewacji. Maja oddzwonic. Pani w sumie powiedziala mi to samo, ze luty, ze 800 mieszkan. Mieszkania maja byc praktycznie wtedy gotowe, natomiast czesci wspolne moga tak jeszcze nie wygladac, jak na wizualizacjach. Mowila, ze wtedy mozna zrobic pomiary pod wykonczenie, zglosic jakies uwagi do wykonania, zeby idbiory poszly sprawnie, bo przy 800 mieszkaniach bedzie im sie ciezko wyrobic.

Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Postautor: jafarek » 20 paź 2016, 13:58

Zatem jeśli byłby to luty 2017, to byłoby super.

Raffle

Postautor: Raffle » 21 paź 2016, 9:59

abcd pisze:
Vissas pisze:Ja po ostatniej rozmowie z Lc dowiedzialam sie ze prawdopodobnie kolo lutego bedzie mozna zobaczyc mieszkania - ale sami jeszcze nie wiedza jaki bedzie harmonogram.W perspektywie tego ze mają w 2017 kilka inwestycji do oddania ( Pani wspomniala w rozmowie o odbiorze okolo 800 lokali o ile dobrze uslyszalam) naprawde nie nastawiajmy sie zbytno na oddanie mieszkan przed zapisami w umowie.
Dzwonilam przed chwila do lcc z pytaniem kiedy planujazakonczyc etap elewacji. Maja oddzwonic. Pani w sumie powiedziala mi to samo, ze luty, ze 800 mieszkan. Mieszkania maja byc praktycznie wtedy gotowe, natomiast czesci wspolne moga tak jeszcze nie wygladac, jak na wizualizacjach. Mowila, ze wtedy mozna zrobic pomiary pod wykonczenie, zglosic jakies uwagi do wykonania, zeby idbiory poszly sprawnie, bo przy 800 mieszkaniach bedzie im sie ciezko wyrobic.

Dzięki za update. Smuci trochę fakt zwolnienia prac, poprzednie etapy kończyły się na długo przed planowanym terminem. Odnośnie odbiorów - orientujecie się może, jak ustalana będzie kolejność poszczególnych mieszkań? Czy - na logikę - będzie to kolejność roszczeń widniejących w KW?

abcd

Re: [Bud. D] Wizyta we wnętrzu budynku I etapu Centralna Park w Czyżynach

Postautor: abcd » 21 paź 2016, 11:41

Raffle pisze: Odnośnie odbiorów - orientujecie się może, jak ustalana będzie kolejność poszczególnych mieszkań? Czy - na logikę - będzie to kolejność roszczeń widniejących w KW?

Akurat dzwoniła Pani z LCC więc zapytałam. Jesli chodzi o oglądanie mieszkań w lutym to kolejność wg zaawansowania prac w poszczególnych klatkach, kierownik budowy będzie decydował. A odbiory mieszkań wg kolejności numerów mieszkań.

Annarem

Postautor: Annarem » 22 lis 2016, 20:52

Kilka dni temu dostaliśmy odpowiedź dotyczącą odbiorów mieszkań. Mam nadzieję, że to realne terminy, bo prace idą całkiem sprawnie. Od strony parkingów mamy już nawet posadzone krzaczki :)

"W lutym 2017 roku planujemy rozpocząć przeglądy lokatorskie w budynku D – będą Państwo mieli możliwość wejścia do mieszkania z pracownikiem LC Corp. Natomiast przekazywanie kluczy zaplanowane jest na maj 2017 roku."

merlot

Postautor: merlot » 23 lis 2016, 2:05

Dobre wieści Annarem :!: Mi jeszcze nie dawali znać, ale mam nadzieję, że uda się wtedy zrobić jakiś wczesny odbiór mieszkania, żeby później już zaraz po normalnym odbiorze móc zamówić fachowców od wykończeń w mieszkaniu :) Szkoda tylko, że od lutego trzeba będzie czekać aż do maja :/ No ale co zrobić, mam nadzieję, że jeszcze część lata spędzimy w swoim mieszkaniu :D

Annarem

Postautor: Annarem » 23 lis 2016, 11:04

To w lutym ma być właśnie po to, żeby przed właściwym odbiorem zgłosić poprawki i żeby zdążyli do ostatecznych odbiorów ponaprawiać :) Maj zawsze lepiej brzmi, niż początkowe założenia na sierpień! :D

Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”