[Bud. D] Balkony: wygląd, jakość wykonania i trwałość - Centralna Park Kraków

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku D Osiedla Centralna Park od LC Corp w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
neska

Re: [Bud. D] Balkony: wygląd, jakość wykonania i trwałość - Centralna Park Kraków

Postautor: neska » 05 mar 2017, 23:04

misstrout pisze:
Dowiemy się w przyszłym tygodniu czy te cokoły wyjątkowe czy faktycznie tak miało być ;)

Mam nadzieje, że to nie wyjątek bo akurat trafiło na mój balkon...

Annarem

Re: [Bud. D] Balkony: wygląd, jakość wykonania i trwałość - Centralna Park Kraków

Postautor: Annarem » 06 mar 2017, 11:34

Dam znać w czwartek, bo jesteśmy pierwszym rzutem na 8:00 :)

karolajna

Postautor: karolajna » 06 mar 2017, 12:43

Annarem pisze:Dam znać w czwartek, bo jesteśmy pierwszym rzutem na 8:00 :)

czekamy na wrażenia i opinie! :)))

Pegaso

Postautor: Pegaso » 06 mar 2017, 12:55

Dziś jak przejeżdżałem to sądzono roślinki od ul. Centralnej

magda16890

Postautor: magda16890 » 27 mar 2017, 21:34

hej, chciałabym spytać co sadzicie o balkonach a konkretnie o tym ze barierka nie sięga podłoża? nie uważacie ze to bez sensu trochę ponieważ cokolwiek nie upadnie to sturla sie na dół. uważam to za nie funkcjonalne totalnie a wy? będę teraz musiała chyba coś kombinować na swój koszt...

Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Postautor: jafarek » 28 mar 2017, 11:15

magda16890 pisze:hej, chciałabym spytać co sadzicie o balkonach a konkretnie o tym ze barierka nie sięga podłoża? nie uważacie ze to bez sensu trochę ponieważ cokolwiek nie upadnie to sturla sie na dół. uważam to za nie funkcjonalne totalnie a wy? będę teraz musiała chyba coś kombinować na swój koszt...

Wszyscy to wiemy, ale taka wizję miał projektant. Balkon sam w sobie jest nieco przez to większy, ale...
Mi na przeglądzie kierownik budowy mówił, że pod odbiorze mogę sobie przyspawać coś do barierki na wysokości podłoża (sic!)

No teraz to już niewiele można. Przepisowo wszystko się zgadza, więc nie można się czepiać.

nadka

Postautor: nadka » 28 mar 2017, 11:53

Owszem, jest to czasem kłopotliwe, jeśli coś komuś wypadnie, ale taka dziura, to także odwodnienie balkonu, więc ciężko coś na to poradzić :)

misstrout

Postautor: misstrout » 29 mar 2017, 15:44

jafarek pisze:Wszyscy to wiemy, ale taka wizję miał projektant.

Ten architekt (albo raczej architekci) miał tyle wizji w tym projekcie, że zastanawiam się czy coś brał ;)

deceq

Postautor: deceq » 29 mar 2017, 17:01

To jakie są te pozostałe wizje tak z ciekawości ? :D

misstrout

Postautor: misstrout » 31 mar 2017, 17:02

deceq pisze:To jakie są te pozostałe wizje tak z ciekawości? :D

Skrzynki teletechniczne w przedpokojach (choć tu nie mam pewności, że to było projektowane). Wyjścia na tarasy. Wspomniane balkony i przerwy wokół barierek. Kolory na klatce schodowej (kolory są spoko ale tutaj to pojechali z ilością :D).

Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”