Proszę o informację czy teraz (03.10 wieczorem) działa ogrzewanie w budynku?
Mam otwarty zawór na korytarzu, grzejniki odpowietrznik, zawory termostatyczne otwarte a nie działają w ogole.
W mieszkaniu takie biedne 19 stopni.
[Bud. D] Centralne ogrzewanie i jego włączenie w bloku - Centralna Park
Re: [Bud. D] Centralne ogrzewanie i jego włączenie w bloku - Centralna Park
Pegaso pisze:Proszę o informację czy teraz (03.10 wieczorem) działa ogrzewanie w budynku?
Mam otwarty zawór na korytarzu, grzejniki odpowietrznik, zawory termostatyczne otwarte a nie działają w ogole.
W mieszkaniu takie biedne 19 stopni.
optymalna temp to 18

@Pegaso kaloryfery grzeją może nie jakoś zawrotnie ale jest ok. Sprawdź dokładnie czy masz wszystkie 3 zawory na klatce otworzone. Tylko gdy wszystkie są otwarte będziesz mieć ogrzewanie.
Jeszcze może być tak że zawory w kaloryferach (nastawniki czy jakoś tak) mogą być źle ustawione stąd problem - na moim obecnym mieszkaniu w zeszłym roku był z tym problem a osiedle też było nowe i dopiero jak podzwoniłem i w sumie się wykłóciłem że mieszkanie ma rok a w domu zimno - kaloryfery na full odkręcone i ledwo letnie, panowie przyszli wyregulowali i było ok później...
Zawory termostatyczne i przepływu są ok. Na klatce otwarta woda zimna, ciepła i zawór przy liczniku C.O..
Ogrzewanie nadal nie działa. Przejrzałem nawet instrukcje do mieszkania ale tam nic nie ma
W skrzynce na korytarzu jest jeszcze jakieś dziwne granatowe pokrętło ( chyba z plombą) i obok niego 2 małe pokrętła.
Ktoś wie, o które pokrętła chodzi?
Ogrzewanie nadal nie działa. Przejrzałem nawet instrukcje do mieszkania ale tam nic nie ma
W skrzynce na korytarzu jest jeszcze jakieś dziwne granatowe pokrętło ( chyba z plombą) i obok niego 2 małe pokrętła.
Ktoś wie, o które pokrętła chodzi?
Działa - coś było namieszał z tym czymś koło zaworów. Sam nie wiem, ale wygląda to na jakis rodzaj termostatu
Pegaso pisze:Działa - coś było namieszał z tym czymś koło zaworów. Sam nie wiem, ale wygląda to na jakis rodzaj termostatu
Kto Ci to naprawił?
Ja mam pytanie. W salonie oba kaloryfery mam całkowicie zimne. Odpowietrzałem ale to nic nie daje.
Które zawory na dole kaloryferów należy odkręcić?
Które zawory na dole kaloryferów należy odkręcić?
Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”