[Bud. D] Zakaz wjazdu i jego egzekwowanie, identyfikacja mieszkańców - Centralna Park

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku D Osiedla Centralna Park od LC Corp w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Demiko

Re: [Bud. D] Zakaz wjazdu i jego egzekwowanie, identyfikacja mieszkańców - Centralna Park

Postautor: Demiko » 07 mar 2018, 12:14

Annarem pisze:Szlaban będzie z pilotami, modułem gsm, żeby można było telefonem otwierać oraz jakiś moduł, że szlaban otwiera się na dźwięk syren karetek itp. Odnośnie drugiego wjazdu, była mowa o najtańszym, ręcznym szlabanie, który w razie czego straż staranuje bez problemu, gumowych słupkach albo kamiennych donicach, z tego co pamiętam.
Byla mowa... Skoro kolezanka odsyla do spotkan, to ja odsylam do faktow. A faktem jest, ze podjeta uchwala nie porusza W OGOLE kwestii drugiego wjazdu, co na dzien dzisiejszy sprowadza sie do wydania niemalej sumy na inwestycje, ktora poki co bedzie zupelnie dysfunkcyjna i nie rozwiazuje owego wielkiego problemu z parkowaniem (a propos, od kilku dni zerkam na parking i co dzien widze tam co najmniej 20 wolnych miejsc - chyba naprawde nie widzieliscie zakorkowanego osiedla...). Do meritum - jesli wiec na razie drugi wjazd do czasu kolejnych ewentualnych uchwal pozostanie otwarty, sens owej inwestycji mowi sam za siebie, ale przestalem sie ludzic, za Panstwo optujacy za szlabanem to zrozumieja, gdyz logika ich argumentow w tym watku mowi sama za siebie.

Kozanostra

Re: [Bud. D] Zakaz wjazdu i jego egzekwowanie, identyfikacja mieszkańców - Centralna Park

Postautor: Kozanostra » 07 mar 2018, 12:28

Problemem nie jest parkowanie w dzień powszedni tylko problem jest z większymi targami Expo. Widziałeś jakie dantejskie sceny się wtedy dzieją ?? Drugi wjazd tak jak koleżanka pisała ma być również w któryś z wymienionych przez nią sposobów "załatwiony"

Widzę że przeciwnikami szlabanów są osoby które nie widZialy co tu się dzieje podczas targów...

Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Postautor: jafarek » 07 mar 2018, 12:57

Przeciwnicy to pewnie w połowie osoby które tylko kupiły i wynajmują mieszkania. Więc im kompletnie nie zależy.
Ja też jestem za szlabanem, bo to co się dzieje, w czasie targów to jakiś dramat - parkowanie wszędzie gdzie się tylko da.
Kto był na pierwszym zebraniu wspólnoty to wie, że była mowa albo o szlabanie najzwyklejszym, który można będzie otwierać, albo o kwietniku, który można w każdej chwili odsunąć.

Co do identyfikatorów, to też mogą być. Ja nie jestem przeciwny.

michaljg

Postautor: michaljg » 07 mar 2018, 14:02

Kozanostra pisze:Ja nie czaję co tu się dzieje... Wstrzymać się że szlabanami bo odbiory ? A co to komu przeszkadza?

Po odbiorach reszty blokow moznaby bylo zamontowac szlabany na kazdym wjezdzie i zrzuciliby sie wszyscy mieszkancy osiedla, a nie tylko jeden blok. Co bedzie, jesli B C E podejma decyzje, ze szlabanu nie chca i nie beda partycypowac w kosztach? Zafundujemy kolejne na nasz koszt?

Raffle

Postautor: Raffle » 07 mar 2018, 14:21

michaljg pisze:
Kozanostra pisze:Ja nie czaję co tu się dzieje... Wstrzymać się że szlabanami bo odbiory ? A co to komu przeszkadza?

Po odbiorach reszty blokow moznaby bylo zamontowac szlabany na kazdym wjezdzie i zrzuciliby sie wszyscy mieszkancy osiedla, a nie tylko jeden blok. Co bedzie, jesli B C E podejma decyzje, ze szlabanu nie chca i nie beda partycypowac w kosztach? Zafundujemy kolejne na nasz koszt?
Twoje pytanie bedzie raczej kolejnym pozostawionym bez odpowiedzi, Michale :) Patrzac wyzej, wnioskuje ze popierajacy szlaban nie potrafia sie odniesc do prostego faktu tresci uchwaly, i coraz to kolejni bazuja wylacznie na gdybaniu pod tytulem "bylo mowione", a nie na tym co JEST NAPISANE i bedzie zrobione.

Klamka zapadla, wiec decyzji juz sie nie cofnie. Osobiscie uwazam, ze na samym wstepie to wina administracji, ktora pod glosowanie poddaje pomysl bez uprzedniej analizy, o podjeciu krokow alternatywnych w postaci chociazby identyfikatorow nie wspominajac. Nie jest to pierwsza wspolnota ktorej jestem czlonkiem i az wierzyc sie nie chce, ze taka inwestycja pada juz na pierwszym zebraniu, gdy osiedle stanowi dopiero 1 blok.

Co do tych tragicznych Expo-klientow: mieszkam w bloku od lipca 2017 i jak dotad faktyczna katastrofe odnotowalem tylko w przypadku targow kosmetycznych, kiedy to damy skupione na swoich tipsach bardziej niz na tym, gdzie parkuja, stawaly istotnie gdzie popadnie. Nie uwazam, zeby w przypadku innych wydarzen sytuacja byla na tyle tragiczna, w zwiazku z czym spokojnie mozna bylo sie wstrzymac. Ale co tam - jak cos BYLO MOWIONE, to jakos to bedzie. Najwyzej jeden blok zasponsoruje pozostale w tym temacie, wszak kto bogatemu zabroni :)

szynszyl

Postautor: szynszyl » 07 mar 2018, 14:53

kastar pisze:Według mnie mogliście się wstrzymać, ponieważ lada dzień odbierzemy mieszkania w bud E....

Uchwala byla glosowana od kilku miesiecy.

Tomasz_S

Postautor: Tomasz_S » 07 mar 2018, 15:28

Uważam że stawianie jednego szlabanu to porażka - albo róbcie coś dobrze albo nic nie róbcie... też uważam że można poczekać jeszcze chwile aby 2 bloki się zrzuciły - dla mnie nie problem dać 100zł bo jak blok E będzie oddany i do tego D to jest na szybko licząc ok 300 mieszkań więc ok 30000 nie wystarczy na 2 szlabany? - wydaje mi się że 10000 na jeden szlaban to będzie i dobra jakość i odpowiednie funkcje - oczywiście mogę się mylić bo na szybko popatrzyłem w neta.

Na pewno znajdą się osoby które nie będą się chciały dołożyć bo nie mają teraz samochodu itp ale wszystkim nigdy nie dogodzi - o tym wiemy.

Oczywiście szlaban sie przyda ale nie widzę tu niestety żadnej logicznej formy rozwiązania bo większość uważa: ma być szlaban i już...

Na prawdę tak się pali że nie można poczekać do lipca/sierpnia jak już się cześć osób wprowadzi i niech zostanie doliczony koszt montażu do czynszu może? nie wiem bo nie było tu żadnej dyskusji stąd ciężko się ustosunkować co i jak

hudini102

Postautor: hudini102 » 07 mar 2018, 16:54

na wstępie powiem, że jeszcze tam nie mieszkam, mamy mieszkanie w budynku B,

jak dobrze rozumiem wypowiedzi to szlaban bedzie zamontowany tylko na głównym wjeździe do osiedla? a na tym bliżej expo już nie? jak tak to całkowicie nie widzę sensu jego montowania jak w taki łatwy sposób będzie można go ominąć, albo wszędzie albo nigdzie.

luk

Postautor: luk » 07 mar 2018, 22:41

hudini102 pisze:na wstępie powiem, że jeszcze tam nie mieszkam, mamy mieszkanie w budynku B,

jak dobrze rozumiem wypowiedzi to szlaban bedzie zamontowany tylko na głównym wjeździe do osiedla? a na tym bliżej expo już nie? jak tak to całkowicie nie widzę sensu jego montowania jak w taki łatwy sposób będzie można go ominąć, albo wszędzie albo nigdzie.

Bliżej expo jest droga pożarowa.

michaljg

Postautor: michaljg » 07 mar 2018, 22:54

luk pisze:
hudini102 pisze:na wstępie powiem, że jeszcze tam nie mieszkam, mamy mieszkanie w budynku B,

Bliżej expo jest droga pożarowa.

Co z tego? Po drodze pozarowej mozna jeździć, nie wolno parkowac.

Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”