[Bud. D] Oględziny przed odbiorem mieszkania - Centralna Park od LC Corp

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku D Osiedla Centralna Park od LC Corp w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
sylwuszka

Re: Oględziny przed odbiorem mieszkania - inwestycja Centralna Park od LC Corp

Postautor: sylwuszka » 02 lut 2017, 0:56

Ja ostatnio zapytałam mailowo o to, z jakim wyprzedzeniem informują o możliwości oględzin. Wiecie, praca, grafik, te sprawy. O sam termin odbioru nie pytałam, bo pomyślałam, że nie ma sensu i tak mi nic nie powie nowego. Pani odpisała, że z tymi oględzinami to co najmniej tydzień i oczywiście dodała, że są terminy w umowie, że ona nie wie kiedy odbiór, że będą informować itd. itp. To już chyba mają wyuczone, że lepiej odpisać tak czy siak, żeby czasem ktoś nie dopytał w następnym mailu :D

sojus

Postautor: sojus » 02 lut 2017, 1:02

Pewnie tak jest :) cierpliwość i tyle bo jeśli mają terminy i ich jeszcze nie przekroczyli to mają czas - oczywiście wiem, że każdy by chciał zarezerwować roboty ale dopóki terminy są ok nie ma co się niepokoić :)

misstrout

Postautor: misstrout » 02 lut 2017, 12:29

sojus pisze:Pewnie tak jest :) cierpliwość i tyle bo jeśli mają terminy i ich jeszcze nie przekroczyli to mają czas - oczywiście wiem, że każdy by chciał zarezerwować roboty ale dopóki terminy są ok nie ma co się niepokoić :)

Tak jak pisałam. MAJ. A w momencie kiedy ktoś szacuje czas swojej pracy na 4 tygodnie to to czy ma zacząć prace 1 maja czy 29 maja robi znaczną różnicę. Poczekam aż Ty będziesz miał kilka miesięcy do odbioru mieszkania i będziesz próbował się umówić z dobrą ekipą :)

sojus

Postautor: sojus » 02 lut 2017, 17:44

misstrout pisze:
sojus pisze:Pewnie tak jest :) cierpliwość i tyle bo jeśli mają terminy i ich jeszcze nie przekroczyli to mają czas - oczywiście wiem, że każdy by chciał zarezerwować roboty ale dopóki terminy są ok nie ma co się niepokoić :)

Tak jak pisałam. MAJ. A w momencie kiedy ktoś szacuje czas swojej pracy na 4 tygodnie to to czy ma zacząć prace 1 maja czy 29 maja robi znaczną różnicę. Poczekam aż Ty będziesz miał kilka miesięcy do odbioru mieszkania i będziesz próbował się umówić z dobrą ekipą :)

znowu nie rozumiem o co te spiny skoro póki co mają czas i budowa jeszcze nie została skończona... ja na pewno nie będę się stresował bo będę robił sam :) generalnie widzę, że lubicie się spinać co niektórzy a ja tylko grzecznie zapytałem :D

Tacostam

Postautor: Tacostam » 08 lut 2017, 17:24

Prawda jest taka że nikt w LC Corp nie powie o planowanych wcześniejszych odbiorach z prostego powodu.
Jeżeli powiedzą a nagle wyskoczy jakiś problem to zacznie się burza i pretensje ludzi ;) dlatego ciągle będą mówić że maj maj maj bo taki jest termin w umowie. Jak będzie szybciej to po prostu dadzą znać ale to tylko w przypadku jak sami będą pewni co do 100% skończenia inwestycji.

misstrout

Postautor: misstrout » 08 lut 2017, 18:45

Tacostam pisze:Prawda jest taka że nikt w LC Corp nie powie o planowanych wcześniejszych odbiorach z prostego powodu.
Jeżeli powiedzą a nagle wyskoczy jakiś problem to zacznie się burza i pretensje ludzi ;) dlatego ciągle będą mówić że maj maj maj bo taki jest termin w umowie. Jak będzie szybciej to po prostu dadzą znać ale to tylko w przypadku jak sami będą pewni co do 100% skończenia inwestycji.

Masz w umowie maj? Bo ja mam tylko "ostateczny termin" - sierpień.

sidney

Postautor: sidney » 08 lut 2017, 18:59

ja mam takie terminy:
- zakończenie prac budowlanych najpóźniej do 31.05.2017
- Zawarcie przez strony umowy przeniesienia nastąpi do dnia 31.10.2017
- termin przekazania lokalu do 31.08.2017

Awatar użytkownika
Greg

Postautor: Greg » 08 lut 2017, 20:59

sidney pisze:ja mam takie terminy:
- zakończenie prac budowlanych najpóźniej do 31.05.2017
- Zawarcie przez strony umowy przeniesienia nastąpi do dnia 31.10.2017
- termin przekazania lokalu do 31.08.2017

U mnie to wygląda tak:
--Zakończenie budowy budynku najpóźniej do- 30.06.2017r.
--Zawarcie przez strony umowy przeniesienia nastąpi do dnia 31.12.2017r.
--Termin przekazania lokalu do 31.10.2017

Już sam nie wiem co o tym myśleć, każdy inaczej :D

misstrout

Postautor: misstrout » 08 lut 2017, 22:34

Pozostaje mieć nadzieję, że temperatura się podniesie i skończą te barierki ;)

A jak Wy w takim razie rozwiązujecie problem umawiania się z ekipami? Czekacie z tym na klucze do mieszkania?
Oczywiście nie pytam tych, którzy mają zamiar sami wszystko robić jak kolega, który już wcześniej się wypowiadał.

BTW z innego wątku tutaj (post z listopada):

Annarem pisze:Kilka dni temu dostaliśmy odpowiedź dotyczącą odbiorów mieszkań(...)

"W lutym 2017 roku planujemy rozpocząć przeglądy lokatorskie w budynku D – będą Państwo mieli możliwość wejścia do mieszkania z pracownikiem LC Corp. Natomiast przekazywanie kluczy zaplanowane jest na maj 2017 roku."

sidney

Postautor: sidney » 09 lut 2017, 8:27

misstrout pisze:Pozostaje mieć nadzieję, że temperatura się podniesie i skończą te barierki ;)

A jak Wy w takim razie rozwiązujecie problem umawiania się z ekipami? Czekacie z tym na klucze do mieszkania?
Oczywiście nie pytam tych, którzy mają zamiar sami wszystko robić jak kolega, który już wcześniej się wypowiadał.

BTW z innego wątku tutaj (post z listopada):

Annarem pisze:Kilka dni temu dostaliśmy odpowiedź dotyczącą odbiorów mieszkań(...)

"W lutym 2017 roku planujemy rozpocząć przeglądy lokatorskie w budynku D – będą Państwo mieli możliwość wejścia do mieszkania z pracownikiem LC Corp. Natomiast przekazywanie kluczy zaplanowane jest na maj 2017 roku."

No to ciekawe że mamy rożne daty w umowach (przynajmniej dotyczących budynku D).
Przeoczyłem ten wpis dotyczący lutego i maja, ale brzmi on optymistycznie.
Co do ekip wykończeniowych, ja jestem wstępnie umówiony na maj, ale materiały już powoli zbieram i zamawiam.

Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”