[Bud. D] Terminy obiorów nowych mieszkań od dewelopera - Centralna Park

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku D Osiedla Centralna Park od LC Corp w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Awatar użytkownika
Greg

Re: [Bud. D] Terminy obiorów nowych mieszkań od dewelopera - Centralna Park

Postautor: Greg » 28 cze 2017, 14:30

Hmmm jestem ciekawy ile mniej więcej osób już ma zaklepany termin. Przy mieszkaniu powyżej 100 nr jeszcze chyba trochę poczekam :roll:

kustosz

Postautor: kustosz » 28 cze 2017, 16:43

Greg pisze:Hmmm jestem ciekawy ile mniej więcej osób już ma zaklepany termin. Przy mieszkaniu powyżej 100 nr jeszcze chyba trochę poczekam :roll:

To raczej nie leci numerami, a terminami uregulowania 100% należności.

Awatar użytkownika
Greg

Postautor: Greg » 28 cze 2017, 17:05

kustosz pisze:
Greg pisze:Hmmm jestem ciekawy ile mniej więcej osób już ma zaklepany termin. Przy mieszkaniu powyżej 100 nr jeszcze chyba trochę poczekam :roll:

To raczej nie leci numerami, a terminami uregulowania 100% należności.

Wydaje mi się że większość już ma opłacone mieszkania. Więc nie będą brali pod uwagę że ktoś opłacił np. tydzień wcześniej przed kimś mieszkanie.
Raczej numerami, od tych oczywiście które są już opłacone. Ale to tylko moje zdanie. Odpisałem dzisiaj na maila którego dostaliśmy odnośnie umowy o prąd, czy jest już jakaś wstępna data na odbiór mieszkania bo akurat w połowie lipca mnie nie będzie. Na razie bez odzewu.

sabix

Postautor: sabix » 28 cze 2017, 17:08

Hej!
Czy ktoś z Was dostał maila a propo odbiorów? W sensie jak to będzie wyglądać?
Właśnie rozmawiałam ze swoim inspektorem i coś mi mówił, że jeszcze nie dostaniemy kluczy...
Jeśli będą do naniesienia poprawki, to dobrze kojarzę, że dostajemy klucze ,a deweloper ma czas 2 tygodnie na poprawki? Chyba o czymś takim mówili na przeglądach lokatorskich, ale już trochę czasu minęło i nie pamiętam...

btw właśnie przyszły na maila informacje o dostawcy prądu.

Awatar użytkownika
Greg

Postautor: Greg » 28 cze 2017, 17:17

sabix pisze:Hej!
Czy ktoś z Was dostał maila a propo odbiorów? W sensie jak to będzie wyglądać?
Właśnie rozmawiałam ze swoim inspektorem i coś mi mówił, że jeszcze nie dostaniemy kluczy...
Jeśli będą do naniesienia poprawki, to dobrze kojarzę, że dostajemy klucze ,a deweloper ma czas 2 tygodnie na poprawki? Chyba o czymś takim mówili na przeglądach lokatorskich, ale już trochę czasu minęło i nie pamiętam...

btw właśnie przyszły na maila informacje o dostawcy prądu.

Po to były przeglądy lokatorskie żeby do czasu odbioru to naprawili co było nie tak. Jeśli podczas odbioru znajdziesz coś jeszcze to kluczy nie dostajesz a oni mają czas na naprawę (nie wiem ile) i dopiero potem umawiają się z Tobą na ponowny odbiór.

michaljg

Postautor: michaljg » 28 cze 2017, 19:22

Czy ktoś jeszcze z pierwszej klatki nie dostał terminu odbioru?

neska

Postautor: neska » 28 cze 2017, 20:00

michaljg pisze:Czy ktoś jeszcze z pierwszej klatki nie dostał terminu odbioru?

Niestety tak, pierwsza klatka parter wszystko uregulowane a terminu brak.

abcd

Postautor: abcd » 28 cze 2017, 20:22

Myślę, że jest dokładnie tak jak mówi kolega kustosz. My wpłaciliśmy ostatnią transzę przelewem natychmiastowym w ostatnim dniu przed weekendem majowym (28-go kwietnia), więc może stąd preferencja odnośnie odbioru mieszkania.

Annarem

Postautor: Annarem » 28 cze 2017, 21:44

A ja jak dzwoniłam, jakoś w połowie kwietnia dowiedzieć się, kiedy odbiory, pani powiedziała, że wpisze mnie na listę pierwszeństwa. Nie wiem w końcu, jak to działa, bo mamy jeden z początkowych numerów, a pierwsi i tak nie jesteśmy, więc nie wiem, jakim systemem oddają ;D mdm idzie prawdopodobnie na sam koniec.

Awatar użytkownika
Greg

Postautor: Greg » 28 cze 2017, 23:21

Annarem pisze:A ja jak dzwoniłam, jakoś w połowie kwietnia dowiedzieć się, kiedy odbiory, pani powiedziała, że wpisze mnie na listę pierwszeństwa. Nie wiem w końcu, jak to działa, bo mamy jeden z początkowych numerów, a pierwsi i tak nie jesteśmy, więc nie wiem, jakim systemem oddają ;D mdm idzie prawdopodobnie na sam koniec.

A co do za dyskryminacja MDMowców?

Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”