[Bud. D] Uwagi zgłoszone przy odbiorze mieszkania od dewelopera - Centralna Park

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku D Osiedla Centralna Park od LC Corp w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
quest123

Re: [Bud. D] Uwagi zgłoszone przy odbiorze mieszkania od dewelopera - Centralna Park

Postautor: quest123 » 05 lip 2017, 21:51

nie sądzicie, że cena za kontener jest również wysoka?
1,3 zl/ m2 - gdzie w bloku jest 7081m2 , co daje 7081x1,3= 9205,30 zł/ miesięcznie, koszt kontenera takiego jak stoi u nas pod blokiem ok 300 zł

sidney

Re: [Bud. D] Uwagi zgłoszone przy odbiorze mieszkania od dewelopera - Centralna Park

Postautor: sidney » 05 lip 2017, 22:13

Zdecydowanie za duża. Z tymi 300 to znów zdecydowanie za mała. Ja kojarzę że taka 7m3 kosztuje okolo 800-900 zł brutto za jeden transport. Jutro potwierdze w Remondis.

quest123

Postautor: quest123 » 05 lip 2017, 22:59

Zakładając, że może być to 800 zł to 9'205/800zł = 11 wywózek/ na miesiąc - średnio musieli by zabierać kontener co dwa dni, by wydać te pieniądze - Zobaczymy, pożyjemy, choć wątpie w taką częstotliwość wywózki kontenera

Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Postautor: jafarek » 05 lip 2017, 23:40

quest123 pisze:nie sądzicie, że cena za kontener jest również wysoka?
1,3 zl/ m2 - gdzie w bloku jest 7081m2 , co daje 7081x1,3= 9205,30 zł/ miesięcznie, koszt kontenera takiego jak stoi u nas pod blokiem ok 300 zł

Pierwszy link jaki znalazłem i ceny od 300 zł za 7m3
redskip.pl/ceny-wywozu-gruzu-smieci-odpadow-w-kontenerach

kustosz

Postautor: kustosz » 11 lip 2017, 10:12

Jestem po odbiorze :)

Ogólnie w porządku, poza kilkoma niuansami (zadrapania, piony), ale z ogólnych tematów dotyczących wszystkich:
- windy wciąż nie zostały zabezpieczone, a wykończenia idą już pełną parą...im później to zrobią tym większe ryzyko zniszczeń (szczególnie przez zewnętrzne ekipy)

- ponadprzeciętna ilość wilgoci w garażu podziemnym - jest jej naprawdę sporo - podłoga jest praktycznie mokra

- wjazd do garażu jest bardzo stromy i moment wjazdu na płytę garażu (na wysokości bramy) jest bardzo ryzykowny i można zahaczyć przodem. Dowiedziałem się, że w weekend już poprawiali bo ktoś zahaczył - osobiście wczoraj miałem spory stres podczas wjazdu, mimo poprawek.

- zapomniałem zapytać czy podjazd jest podgrzewany, zimową porą może być ślizgawica...

To tylko kilka kwestii, ale ogólne wrażania pozytywne :)

Awatar użytkownika
Greg

Postautor: Greg » 11 lip 2017, 10:41

Jestem po odbiorze i mam do was pytanie.
Nie wiem jakim cudem zapomniałem dopytac przy odbiorze, o te nacięcia przy sufitach, wy też tak macie?
Co mają na celu?
Czy może nie mają celu i odebrałem niewykończone ściany? :lol:
Poniżej foto.

Obrazek

Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Postautor: jafarek » 11 lip 2017, 11:31

kustosz pisze:Jestem po odbiorze :)

Ogólnie w porządku, poza kilkoma niuansami (zadrapania, piony), ale z ogólnych tematów dotyczących wszystkich:
- windy wciąż nie zostały zabezpieczone, a wykończenia idą już pełną parą...im później to zrobią tym większe ryzyko zniszczeń (szczególnie przez zewnętrzne ekipy)

- ponadprzeciętna ilość wilgoci w garażu podziemnym - jest jej naprawdę sporo - podłoga jest praktycznie mokra

- wjazd do garażu jest bardzo stromy i moment wjazdu na płytę garażu (na wysokości bramy) jest bardzo ryzykowny i można zahaczyć przodem. Dowiedziałem się, że w weekend już poprawiali bo ktoś zahaczył - osobiście wczoraj miałem spory stres podczas wjazdu, mimo poprawek.

- zapomniałem zapytać czy podjazd jest podgrzewany, zimową porą może być ślizgawica...

To tylko kilka kwestii, ale ogólne wrażania pozytywne :)

Ja właśnie też jestem po odbiorze. Generalnie dobrze. Mała rysa na szybie i uszczerbana płytka na balkonie.
Osoba która odbierała ze mną mieszkanie zwróciła uwagę na słabe zabezpieczenie płytek na balkonach - na krawędziach pod płytki może się wlewać woda, co w zimie może doprowadzić do pęknięć. Pomiar mieszkanie - trochę może być dyskusyjny. Bo praktycznie na każdej ścianie było mniej o 1-2 cm a musiałem dopłacić. Będę robił dokładne pomiary w dniu dzisiejszym.

Co do wilgoci w garażu - mój inspektor też na to zwrócił uwagę - zarządce póki co, zapewne z oszczędności nie włącza nawiewu w garażu, i przez to jest woda.

Podjazd jest podgrzewany - z tego co mówiła osoba która nam przekazywała klucze, jest mata grzejna, więc nie powinno być problemów w zimie.

Ogólnie mam bardzo dobre wrażenia po odbiorze.

kustosz

Postautor: kustosz » 11 lip 2017, 11:39

Greg pisze:Jestem po odbiorze i mam do was pytanie.
Nie wiem jakim cudem zapomniałem dopytac przy odbiorze, o te nacięcia przy sufitach, wy też tak macie?
Co mają na celu?
Poniżej foto.

Obrazek

Na łączeniu ścian i sufitu są to dylatacje - prawidłowa praktyka bo budynek pracuje.

Awatar użytkownika
Greg

Postautor: Greg » 11 lip 2017, 12:27

kustosz pisze:
Greg pisze:Jestem po odbiorze i mam do was pytanie.
Co mają na celu?
Poniżej foto.

Obrazek

Na łączeniu ścian i sufitu są to dylatacje - prawidłowa praktyka bo budynek pracuje.

Rozumiem ze można to gipsem smarnąć? Nie zostawia się chyba tego w ten sposób? :D

kustosz

Postautor: kustosz » 11 lip 2017, 12:30

Greg pisze:Rozumiem ze można to gipsem smarnąć? Nie zostawia się chyba tego w ten sposób? :D

Wydaje mi się że tak, ale trzeba mieć świadomość że to miejsce "pracy budynku" więc może popękać.

Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”