[Bud. D] Oględziny przed odbiorem mieszkania - Centralna Park od LC Corp

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku D Osiedla Centralna Park od LC Corp w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
sylwuszka

Re: Oględziny przed odbiorem mieszkania - inwestycja Centralna Park od LC Corp

Postautor: sylwuszka » 28 lut 2017, 17:00

Trochę jestem niemile zaskoczona tym bezwzględnym dopasowaniem się (i nie chodzi mi tu o wymogi bezpieczeństwa), zwłaszcza jeśli chodzi o godziny odbiorów i liczbę osób (czy 3 osoby zrobiłyby różnicę?). Wiadomo, ciężko ogarnąć tyle mieszkań i nie będą się dla każdego dostosowywać, ale sam ton maila jakoś mnie zraził :D eeeh, branża deweloperska wciąż rządzi się odrębnymi prawami w relacjach firma-klient.
Tak czy owak, cieszmy się, że bliżej niż dalej :) można rękę uścisnąć przyszłemu sąsiadowi, niektórzy pewnie będą mieli pierwszy i ostatni raz przejść się po klatce schodowej (zakładając, że planują korzstać z windy mieszkając na ostatnich piętrach :D ).

misstrout

Postautor: misstrout » 28 lut 2017, 17:19

sylwuszka pisze:Trochę jestem niemile zaskoczona tym bezwzględnym dopasowaniem się (i nie chodzi mi tu o wymogi bezpieczeństwa), zwłaszcza jeśli chodzi o godziny odbiorów i liczbę osób (czy 3 osoby zrobiłyby różnicę?). Wiadomo, ciężko ogarnąć tyle mieszkań i nie będą się dla każdego dostosowywać, ale sam ton maila jakoś mnie zraził :D eeeh, branża deweloperska wciąż rządzi się odrębnymi prawami w relacjach firma-klient.
Tak czy owak, cieszmy się, że bliżej niż dalej :) można rękę uścisnąć przyszłemu sąsiadowi, niektórzy pewnie będą mieli pierwszy i ostatni raz przejść się po klatce schodowej (zakładając, że planują korzstać z windy mieszkając na ostatnich piętrach :D ).

No mnie też ale z drugiej strony trudno im się dziwić bo to jednak jest budowa i biorą za nas odpowiedzialność. Pewnie są jakieś obostrzenia. Natomiast nie podoba mi się limit czasu na oględziny, zwłaszcza, że jest taki sam dla wszystkich. A umówmy się jest różnica w przeglądzie 30 mkw a 70 mkw ;)

MieszkankaD

Postautor: MieszkankaD » 28 lut 2017, 20:05

A mam pytanie , co WY chcecie robić przez godzine w tych mieszkaniach ? Pomiary ? Czego ? Nie za wcześnie ? :D

Annarem

Postautor: Annarem » 28 lut 2017, 20:15

Niektórzy, z tego co czytałam, mają już poumawiane ekipy i zawsze jak się pomierzy można zacząć kompletować na przykład podłogi dla rozłożenia kosztów albo pomału projektować, żeby później, zaraz po odbiorach, zająć się robotą zamiast wymyślaniem wszystkiego :D

karolajna

Postautor: karolajna » 28 lut 2017, 20:56

MieszkankaD pisze:A mam pytanie , co WY chcecie robić przez godzine w tych mieszkaniach ? Pomiary ? Czego ? Nie za wcześnie ? :D

ja idę ze stolarzem, który sobie wymierzy kuchnię, a ja będę mierzyć łazienkę i przedpokój, i tak ogólnie się napawać i fotografować :D żałuję, że tylko 2 osoby mogą iść, bo wzięłabym sobie gościa od wykończeń, żeby popatrzył czy ściany równe czy coś tam... ;)

Vissas

Postautor: Vissas » 28 lut 2017, 21:17

Kto ma przegląd 16 marca o 13 :) ?
Przez godzinę można na spokojnie pomierzyć choćby podłogi i zacząć coś zamawiać.
Ja już mam zrobione wstępne aranżacje i teraz przynajmniej zobaczę jak to się ma vs. rzeczywistość.
No i wstępnie zapoznamy sąsiadów ;)

Annarem

Postautor: Annarem » 28 lut 2017, 21:25

My z narzeczonym idziemy na pierwszy ogień także będę zdawać relację :P

MieszkankaD

Postautor: MieszkankaD » 28 lut 2017, 22:10

A jest ktoś kto ma na 20 marca na godzinę 8.00 ?

misstrout

Postautor: misstrout » 01 mar 2017, 12:45

MieszkankaD pisze:A mam pytanie , co WY chcecie robić przez godzine w tych mieszkaniach ? Pomiary ? Czego ? Nie za wcześnie ? :D

Dokładnie to co napisali w mailu:

Otrzymają Państwo wydrukowany poglądowy rzut mieszkania z miejscem na zapisanie ewentualnych uwag i zaznaczeniem ich na rzucie. Mają Państwo godzinę czasu na obejrzenie mieszkania oraz zapisanie ewentualnych uwag i ich omówienie z przedstawicielem LC Corp. Można też dokonać pomiarów ścian w mieszkaniu pod aranżację.

Ja wysyłam specjalistę. Po to są te przeglądy, żeby mogli naprawić ew usterki i niezgodności PRZED odbiorem. Poza tym godzina na dokładne obejrzenie i skontrolowanie 70 mkw pod względem krzywizn, usterek, wilgoci itp to mało.

luk

Postautor: luk » 01 mar 2017, 13:00

misstrout pisze:

Dokładnie to co napisali w mailu:

Otrzymają Państwo wydrukowany poglądowy rzut mieszkania z miejscem na zapisanie ewentualnych uwag i zaznaczeniem ich na rzucie. Mają Państwo godzinę czasu na obejrzenie mieszkania oraz zapisanie ewentualnych uwag i ich omówienie z przedstawicielem LC Corp. Można też dokonać pomiarów ścian w mieszkaniu pod aranżację.

Ja wysyłam specjalistę. Po to są te przeglądy, żeby mogli naprawić ew usterki i niezgodności PRZED odbiorem. Poza tym godzina na dokładne obejrzenie i skontrolowanie 70 mkw pod względem krzywizn, usterek, wilgoci itp to mało.

Dlatego trzeba wyslac specjalistow w liczbie dwoch. :)

Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”