[Bud. D] Zakłócenie spoczynku nocnego mieszkańcom bloku - Centralna Park

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku D Osiedla Centralna Park od LC Corp w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Tomasz_S

Re: [Bud. D] Zakłócenie spoczynku nocnego mieszkańcom bloku - Centralna Park

Postautor: Tomasz_S » 21 sty 2018, 23:23

Co Wy tak z tą ciszą nocną - zawsze się znajdzie ktoś na każdym osiedlu przy weekendzie że drze ryja... Trzeba się z tym liczyć mieszkając w blokowisku - oczywiście nie mówię, że należy akceptować takie sytuacje jak się powtarzają i dzieją się np za drzwiami np na pietrze...

szynszyl

Postautor: szynszyl » 22 sty 2018, 9:02

Tomasz_S pisze:Co Wy tak z tą ciszą nocną - zawsze się znajdzie ktoś na każdym osiedlu przy weekendzie że drze ryja... Trzeba się z tym liczyć mieszkając w blokowisku - oczywiście nie mówię, że należy akceptować takie sytuacje jak się powtarzają i dzieją się np za drzwiami np na pietrze...

Darcie ryja przez kilka osob przed budynkiem o drugiej w nocy nigdy nie jest i nigdy nie bedzie dla mnie czyms, co uznam za normalne. Policja podziela moje zdanie.

Tomasz_S

Postautor: Tomasz_S » 22 sty 2018, 9:05

szynszyl pisze:
Tomasz_S pisze:Co Wy tak z tą ciszą nocną - zawsze się znajdzie ktoś na każdym osiedlu przy weekendzie że drze ryja... Trzeba się z tym liczyć mieszkając w blokowisku - oczywiście nie mówię, że należy akceptować takie sytuacje jak się powtarzają i dzieją się np za drzwiami np na pietrze...

Darcie ryja przez kilka osob przed budynkiem o drugiej w nocy nigdy nie jest i nigdy nie bedzie dla mnie czyms, co uznam za normalne. Policja podziela moje zdanie.

Oczywiście że masz racje - też bym reagował, natomiast tak czytając odnoszę wrażenie, że niektórym to mucha przeszkadza a zamiast reagować to piszą na forum jakbu tu cały świat przebywał ;)

Mario_B

Postautor: Mario_B » 23 sty 2018, 1:13

A to nie były przypadkiem osoby uczestniczące w imprezie, która miała ostatnio miejsce w Expo Kraków? W piątek albo sobotę była tam jakaś "integracja".

szynszyl

Postautor: szynszyl » 23 sty 2018, 8:19

Mario_B pisze:A to nie były przypadkiem osoby uczestniczące w imprezie, która miała ostatnio miejsce w Expo Kraków? W piątek albo sobotę była tam jakaś "integracja".

Nie.

useer3d

Postautor: useer3d » 29 sty 2018, 17:29

Chciałbym jak i pewnie cały pion oraz klatka podziękować sąsiadowi, że mogliśmy wszyscy uczestniczyć w jego libacji alkoholowej,
jaka odbyła się
w sobotę wieczorem. Takiego natłoku chamstwa,wulgaryzmów, nie widziałem ani nie słyszałem nigdzie . (Vega niech się schowa ze swoimi filmami). Dla zainteresowanych mam klika filmów nagranych z godzin 23,24 oraz 4 rano.
Zgodnie z kodeksem wykroczeń -Art. 51 § 1 Kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój,
porządek publiczny, spoczynek nocny albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym,
podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny - śmiało mógłbym to zgłosić do odpowiednich służb . Nie chcę nikogo straszyć, ale chyba będę zmuszony to zrobić, przy następnej libacji bo spotkaniem znajomych nie można tego nazwać.
Wiem sąsiedzie, że może trudno Ci to zrozumieć ale nie jesteś sam w bloku.
I mimo całego chamstwa jakie się wylewa z Twojego mieszkania, warto by było czasem przeprosić sąsiadów i starać się zachowywać jak kulturalny i wychowany człowiek. No chyba, że tak nie jest.
Ostatnio zmieniony 29 sty 2018, 19:24 przez useer3d, łącznie zmieniany 2 razy.

Tomasz_S

Postautor: Tomasz_S » 29 sty 2018, 19:03

Nie trzeba było czekać - są granice wiec zamiast wulewac żale na internecie trzeba było dzwonic na odpowiedni numer - w taki sposób nigdy nie będzie „porządku”

useer3d

Postautor: useer3d » 29 sty 2018, 19:16

@Tomasz_S nie wylewam żali , tylko mam nadzieję, że mieszkańcy klatki podzielają moje zdanie i w końcu dojdziemy do jakiegoś porozumienia.
Jak wiesz ciężko kogoś złapać w domu, ale wszyscy mają dostęp do forum, przeczytają to i będą chcieli podjąć decyzję co dalej z tym fantem zrobić.
Bo tak nie może być , żebym we własnym mieszkaniu za ciężko zarobione pieniądze spał w stoperach. Ale tak przyznaję Ci rację ,trzeba było zadzwonić i narobić wstydu.

deceq

Postautor: deceq » 29 sty 2018, 22:46

Która klatka tak z ciekawości?

A ogólnie ja nie podzielam Twojego zdania, na tym forum jest pewnie z 10-20% mieszkańców bloku (MAX) i następnym razem zamiast tu pisać dzwoń od razu na policję. Nie wiem czy macie problem z tym że sąsiad się na Was obrazi, że na niego zadzwoniliście, ale informacyjnie dodam że można złożyć anonimowy donos - może ktoś o tym nie wiedział i dzięki tej informacji nie będzie się bać następnym razem. Skoro ktoś nas nie szanuje to czemu my mamy mu iść na rękę?

Tomasz_S

Postautor: Tomasz_S » 30 sty 2018, 9:27

useer3d pisze:@Tomasz_S nie wylewam żali , tylko mam nadzieję, że mieszkańcy klatki podzielają moje zdanie i w końcu dojdziemy do jakiegoś porozumienia.
Jak wiesz ciężko kogoś złapać w domu, ale wszyscy mają dostęp do forum, przeczytają to i będą chcieli podjąć decyzję co dalej z tym fantem zrobić.
Bo tak nie może być , żebym we własnym mieszkaniu za ciężko zarobione pieniądze spał w stoperach. Ale tak przyznaję Ci rację ,trzeba było zadzwonić i narobić wstydu.

Kompletnie się nie zgadzam... nie wiem jak Ty ale ja nie siedzę non stop na forum i zapewniam Cię, że większość mieszkańców nie na tu nawet konta. Pisanie tutaj to wielokrotnie wylewanie żali bo ktoś nie ma odwagi zwrócić uwagę na żywo tylko myśli że jak napisze tutaj to spełni swój obywatelski obowiązek i zaspokoi sumienie ;)

Ja będę chciał żyć z sąsiadami w jak najlepszych stosunkach ale od nich zależy czy będziemy się dogadywać czy nie a jak trafi mi się taki delikwent jak ten o którym piszesz to nawet sekundy się nie będę zastanawiał czy dzwonić na policje - i nie dlatego że podpierdzielanie mam we krwi ale bydło trzyma się za kratami lub w zagrodzie... i jak to w filmie na YT było odnośnie apelu wojskowego:

"...A dla niego dobrze to się n***wić! I dym robić w kompani! Barani łeb jeden z drugim! Wódka jest dla mądrych ludzi i piwo, a nie dla baranów! Barany piją wodę z koryta, albo kwaśne mleko... Najwyżej sraczki dostaną...

...Po to żeby takich dwóch baranów dymu gorszego nie narobiło. Albo ktoś, w odruchu solidarności nie w******lił im. Bo już byli tacy fachowcy w kompanii. Ura bura, szef podwóra. Namierzyli go w kiblu. Jak mu w****li to chodził z flifami trzy tygodnie i skończyło się burczenie. Ale jak jest przyzwolenie społeczne na to, żeby się c****ia działa, to tak właśnie się dzieje! Właśnie tak się dzieje..."

Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”