[Bud. D] Co zrobić z rurami puszczonymi po ścianie w mieszkaniu - Centralna Park

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku D Osiedla Centralna Park od LC Corp w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
merlot

[Bud. D] Co zrobić z rurami puszczonymi po ścianie w mieszkaniu - Centralna Park

Postautor: merlot » 20 lip 2017, 0:28

monika89 pisze:Btw
Wkuwacie rury łazienkowe w ściany? ;)

No właśnie nie bardzo widzę inną możliwość, niż wkucie rur puszczonych po ścianie przez dewelopera :/ To takie tłumaczenie bezsensowne, ale tak naprawdę, to robią tak, bo zapewne to tańszy sposób, niż robienie bruzd i chowanie tego badziewia w ścianie, tak, jak być powinno. Przecież nie będziemy zmniejszać łazienek, robiąc jakieś dziwne ścianki, żeby schować w nich rurki z wodą i odpływowe.

sojus

Re: [Bud. D] Co zrobić z rurami puszczonymi po ścianie w mieszkaniu - Centralna Park

Postautor: sojus » 20 lip 2017, 9:31

Z tego co się dowiadywałem chodzi o akustykę - nie wiem ile w tym prawdy - ale wiedziałem o tym przed kupnem mieszkania z dokumentów otrzymanych od LCC Prospekt strona 11:

"Podejścia kanalizacyjne rozprowadzone po ścianach z podejściami do odbiorników"

Demiko

Re: [Bud. D] Co zrobić z rurami puszczonymi po ścianie w mieszkaniu - Centralna Park

Postautor: Demiko » 20 lip 2017, 9:54

merlot pisze:
monika89 pisze:Btw
Wkuwacie rury łazienkowe w ściany? ;)
robią tak, bo zapewne to tańszy sposób, niż robienie bruzd i chowanie tego badziewia w ścianie, tak, jak być powinno. Przecież nie będziemy zmniejszać łazienek, robiąc jakieś dziwne ścianki, żeby schować w nich rurki z wodą i odpływowe.
Sposob nie tylko tanszy, ale i tez wymagajacy mniej pracy, w koncu w wielu przypadkach chodzi o drazenie w zelbecie. Pewnie, ze trzeba wkuwac, nie wyobrazam sobie zmniejszania metrazu lazienki, ktora nie jest przeciez zbyt duza.

monika89

Postautor: monika89 » 20 lip 2017, 22:39

Dla mnie to tez oczywiste że należy się wkuc. Wnioskuję ze pewnie większość z nas straci "gwarancje" na te same rzeczy :) chyba że ktoś sobie to zmienił w trakcie.

Tak czy siak w kuchni zostawiamy bez zmian natomiast w łazience, która ma 4,22 innej opcji nie ma

Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”