[Bud. D] Roślinki przed blokiem i dbanie o zieleń na osiedlu Centralna Park
-
[Bud. D] Roślinki przed blokiem i dbanie o zieleń na osiedlu Centralna Park
Czy ktoś zadba w końcu o te biedne roślinki? Pełno chwastów, nikomu nie przeszkadza?
Re: [Bud. D] Roślinki przed blokiem i dbanie o zieleń na osiedlu Centralna Park
Dzisiaj jakaś ekipa coś tam robiła. Bardziej mnie jednak martwią robotnicy/mieszkańcy - pod balkonami jest pełno petów, zdarzają się puszki po piwie.
-
jafarek pisze:Dzisiaj jakaś ekipa coś tam robiła. Bardziej mnie jednak martwią robotnicy/mieszkańcy - pod balkonami jest pełno petów, zdarzają się puszki po piwie.
Też to widziałam. Oj nie dobrze się tam dzieje. Pod moim balkonem jakaś ścierka leży, chyba komuś z góry spadła i nikt nie posprzątał.
MieszkankaD pisze:jafarek pisze:Dzisiaj jakaś ekipa coś tam robiła. Bardziej mnie jednak martwią robotnicy/mieszkańcy - pod balkonami jest pełno petów, zdarzają się puszki po piwie.
Też to widziałam. Oj nie dobrze się tam dzieje. Pod moim balkonem jakaś ścierka leży, chyba komuś z góry spadła i nikt nie posprzątał.
może nie zauważył? nie przypisywałabym raczej złej woli z tą ścierką, ale pety masakra, może trzebaby wystosować pismo w duchu informacji o klopku i kulturze osobistej...

karolajna pisze:...... ale pety masakra, może trzebaby wystosować pismo w duchu informacji o klopku i kulturze osobistej...
Poczekaj aż wyjdą ekipy wykończeniowe. Nie sadze aby to mieszkańcy śmiecili.
Pegaso pisze:karolajna pisze:...... ale pety masakra, może trzebaby wystosować pismo w duchu informacji o klopku i kulturze osobistej...
Poczekaj aż wyjdą ekipy wykończeniowe. Nie sadze aby to mieszkańcy śmiecili.
w garażu też nie mieszkańcy szczali

Co do petów, to nie miejcie złudzeń, że mieszkańcy nie będą rzucać na ziemię...
michaljg pisze:Co do petów, to nie miejcie złudzeń, że mieszkańcy nie będą rzucać na ziemię...
Serio? Nie miejcie złudzeń i nic z tym nie róbcie?

Nie byłbym tu jednak takim pesymistą, trzeba tylko uświadamiać ludziom, że to ich dom, ich nieruchomość i też od nich zależy czy zamienią własne osiedle w slums czy jednak będą na nim dbać o porządek i dobro wspólne, jak i własne (bo to w końcu ma wpływ na ceny mieszkań, na jakim osiedlu się mieszka)
Tak czy inaczej, jeśli ktoś widzi, że jest robiony bałagan, bo trzeba zwracać uwagę!

Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”