[Bud. D] Głosowanie w sprawie szlabanu i wywozu odpadów - Centralna Park

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku D Osiedla Centralna Park od LC Corp w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
kustosz

Re: [Bud. D] Głosowanie w sprawie szlabanu i wywozu odpadów - Centralna Park

Postautor: kustosz » 27 lis 2017, 10:50

Zdanie chyba będzie wyrażone głosem :)

kustosz

Postautor: kustosz » 27 lis 2017, 16:04

Wg mojej najlepiej wiedzy będzie dokładnie odwrotnie, tj. mieszkańcy kolejnych bloków będą zobligowani do partycypacji w kosztach.

Wrona

Postautor: Wrona » 27 lis 2017, 16:32

Na spotkaniu było bardzo wyraźnie powiedzenie że koszt montażu ponosi tylko pierwszy blok a na eksploatacje będą sie składać wszystkie 3 bloki od momentu zasiedlenia. W piśmie od administracji, również jest zaznaczone że "Sąsiednie Wspólnoty docelowo będą musiały partycypować w kosztach związanych z zamontowanym szlabanem" wiec słowa nie ma że dostaniemy zwrot za postawienie szlabanu na nasz koszt. Ja bym odłożył inwestycje o rok wtedy wszyscy się zrzucą...

Pegaso

Postautor: Pegaso » 27 lis 2017, 17:07

Ale problem się robi z niczego - przecież to nie będzie jedyny wjazd na osiedle - co za problem aby kolejne etapy finansowały szlabany na innych wjazdach.
Nie mam pod ręką planu osiedla ale wydaje mi się ,ze będzie co najmniej 3 wjazdy.
Administrator i tak będzie na początku ten sam w każdym etapie , wiece z góry będzie wiedział jak poprowadzić sprawę.

EDIT:
Tu jest plan osiedla Centralna Park - poza , ostatnim małym etapem będą 2 wjazdy "główne" i jeden PP.
Etap E już dawno cały sprzedany (lada dzień pewnie wstępne odbiory) - przecież wjazd przy D może finansować E i D , a wjazd od północy B i kolejny.

U nas tez kilka osób nie chciało finansować szlabanu i sprawę załatwiono po mistrzowsku - Ci, którzy nie płacili nie mają pilota i musza otwierać wystukując 10 cyfrowy kod:)
Po 3 pomyłce i kilkunastu wysiadaniach z auta, regulowali swój udział i w ten sposób była kasa na ewentualny serwis :)

markrak

Postautor: markrak » 24 mar 2018, 17:21

Cześć

Patrząc na problemy w innych dużych osiedlach ze szlabanami i bramami proponowałbym się Wam, a w przyszłości i nam... nad budową szlabanów zastanowić
Docelowo będzie się przez nie przeciskać kilkaset samochodów kilka razy dziennie. Obok będzie się za chwilę budować potężna galeria handlowa z 2200 miejscami postojowymi, to też chętnych do parkowania na Waszym/naszym parkingu prawdopodobnie nie będzie (przy utrzymaniu zakazu wjazdu + wystawienia regulaminu parkowania - np 100 zł za dzień... nawet gdyby nikt tego nie kontrolował.

Wystarczy podjechać po takie osiedla i w większości brama otwarta, albo szlaban urwany :/

Awatar użytkownika
Greg

Postautor: Greg » 24 mar 2018, 21:11

markrak pisze:Cześć

Patrząc na problemy w innych dużych osiedlach ze szlabanami i bramami proponowałbym się Wam, a w przyszłości i nam... nad budową szlabanów zastanowić
Docelowo będzie się przez nie przeciskać kilkaset samochodów kilka razy dziennie. Obok będzie się za chwilę budować potężna galeria handlowa z 2200 miejscami postojowymi, to też chętnych do parkowania na Waszym/naszym parkingu prawdopodobnie nie będzie (przy utrzymaniu zakazu wjazdu + wystawienia regulaminu parkowania - np 100 zł za dzień... nawet gdyby nikt tego nie kontrolował.

Wystarczy podjechać po takie osiedla i w większości brama otwarta, albo szlaban urwany :/

Czytaj forum uważniej, szlaban już przegłosowany, powstanie.

szynszyl

Postautor: szynszyl » 25 mar 2018, 17:02

Greg pisze:Czytaj forum uważniej, szlaban już przegłosowany, powstanie.

Po ostatnim spotkaniu wspólnoty mogę powiedzieć, że raczej nie powstanie.

Awatar użytkownika
Greg

Postautor: Greg » 25 mar 2018, 19:53

szynszyl pisze:
Greg pisze:Czytaj forum uważniej, szlaban już przegłosowany, powstanie.

Po ostatnim spotkaniu wspólnoty mogę powiedzieć, że raczej nie powstanie.

Potwierdzam, nie byłem na spotkaniu ale już się dowiedziałem że jednak identyfikatory.

Pegaso

Postautor: Pegaso » 26 mar 2018, 11:20

Jeden wielki bajzel.
Najbardziej mi się podoba opłata za smeici - 1 osoba płaci tyle samo co 4 osobowa rodzina.
Przecież to kpina jest.
Opłata niech będzie związana albo z metrem mieszkania albo z ilością osób.

Wrona

Postautor: Wrona » 26 mar 2018, 13:33

Tyle razy wałkowane….ale nadal widzę wątpliwości.
Po pierwsze nie dogodzisz każdemu, zawsze ktoś bardziej skorzysta i koś bardziej straci
Po drugie w tym podziale (po równo na lokal) % osób korzystających i stratnych jest najmniej a właścicieli których koszty są identyczne z uwagi że mieszkamy w bloku gdzie dominują mieszkania 2 pokojowe jest najwięcej.
Po trzecie unikamy sytuacji które patologicznie zadarzają się na wszyciach osiedlach, gdzie 50% ludzi nie podaje prawdziwej ilości osób na mieszkaniu tym samym uczciwych 50% płaci niesprawiedliwie.
Po czwarte po m2 to absurd gdyż równie dobrze rodzina 4 osobowa może mieszkać w mieszkaniu 45m2 jak i 75m2 a studentów do kawalerki 35m2 możesz zmieścić 3…
Spójrz na swoją opłatę 19,67zł/mieszkanie i napisz czy faktycznie płacisz 4 raz więcej niż powinieneś przy innym podziale??

Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”