[Bud. D] Awaria windy w klatce IV w nowym bloku - Centralna Park Kraków
[Bud. D] Awaria windy w klatce IV w nowym bloku - Centralna Park Kraków
W klatce IV jest awaria windy, Pan Majster już działa, natomiast z tego co rozmawiałem z nim to próbuje ustalić skąd w szybie...woda. Faktycznie w prowadnicach drzwi widać wodę, a na poziomie -1 zacieki na drzwiach do windy.
Re: [Bud. D] Awaria windy w klatce IV w nowym bloku - Centralna Park Kraków
To samo kiedyś było w klatce trzeciej. Tylko że interweniowal wykonawca po moim telefonie do administracji. Po drzwiach windy sciekala woda,no i dziwnie jeździła ( takie tam sceny z horrorów jak to winda staje po czym gwałtownie się osuwa jakieś 3 cm). Byłam w środku. Emocje gwarantowane. 

Niestety nasz garaż (część podziemna budynku) przypomina kadłub Tytanica po spotkaniu z górą lodową. Dzisiaj troche dłużej się przejrzałem. Dylatacje konstrukcyjne przepuszczaja wody gruntowe w kilku miejscach. Najprawdopodobniej to samo dzieje sie w podszybiach windowych. Powodem jest nieprawidlowe wykonanie uszczelnien przerw dylatacyjnych czy połączenie scian podszybia z płytą fundamentowa. Na szczęście, widzę ze na jednej dylatacji ( przy klatce 3) naprawiono nieszczelność z sukcesem. Mam nadzieje że na pozostałych przeciekach również zastosuja to rozwiązanie.
Winda już jest sprawna .
Tylko mam dziwne wrażenie iż dalej w niej coś stuka i dziwnie działa.
Tylko mam dziwne wrażenie iż dalej w niej coś stuka i dziwnie działa.
Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”