[Bud. D] Dlaczego domofon dzwoni po otwarciu drzwi do klatki - Centralna Park

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku D Osiedla Centralna Park od LC Corp w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
MieszkankaD

[Bud. D] Dlaczego domofon dzwoni po otwarciu drzwi do klatki - Centralna Park

Postautor: MieszkankaD » 30 gru 2017, 17:30

Czy ktoś ma taki problem z domofonem jak ja ??
Otóź chodzi o to ze jak ktos dzwoni domofonem , ja otwieram , ten ktos wchodzi a domofon dzwoni jeszcze dwa razy mimo iz dawno zostaly drzwi otwarte a ktos już wszedł do bloku .... strasznie mnie to wnerwia a nie wiem jak to zmienic :?:

Somsiad

Re: [Bud. D] Dlaczego domofon dzwoni po otwarciu drzwi do klatki - Centralna Park

Postautor: Somsiad » 30 gru 2017, 17:57

U nas jest tak samo. Nie mam pojęcia, czy jest możliwość ustawienia tego. Może ktoś coś więcej będzie wiedział na ten temat?

useer3d

Re: [Bud. D] Dlaczego domofon dzwoni po otwarciu drzwi do klatki - Centralna Park

Postautor: useer3d » 30 gru 2017, 19:19

Witam
U mnie jest podobnie ale zauważyłem, że jak włączę w pierwszej kolejności rozmowę a potem otwieranie drzwi to już nie dzwoni.
Może to wina jakiegoś zwarcia lub "ten model tak ma"

sojus

Postautor: sojus » 30 gru 2017, 20:43

zgłaszajcie takie sprawy do LCC bo to oni montowali z danej firmy więc niech ich ścigają - albo do kogo tam trzeba

karolajna

Postautor: karolajna » 30 gru 2017, 21:13

w październiku temat wałkowany na forum wspólnoty, przeklejam odpowiedź ;)

Szanowni Państwo, poniżej odpowiedź ze strony Dewelopera:
"Pani Agnieszko w instrukcji mieszkania jest wszystko opisane, jest to normalne zachowanie domofonu.
Poprawne korzystanie z urządzenia to rozpoczęcie rozmowy a następnie naciśnięcie kluczyka, w przypadku naciśnięcia tylko kluczyka domofon zadzwoni jeszcze 2-3 razy".

Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”