[Bud. E] zmiany w projekcie instalacji CO / elektrycznych mieszkania - Centralna Park

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku E Osiedla Centralna Park od LC Corp w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
misiek

[Bud. E] zmiany w projekcie instalacji CO / elektrycznych mieszkania - Centralna Park

Postautor: misiek » 19 cze 2017, 15:47

Cześć,
Mieszkanie w budynku E kupowałem w połowie grudnia, a więc kilka dni przed zakończeniem terminu na zgłaszanie poprawek do projektów mieszkań.
Nie zmieściłem się w terminie podanym przez developera.
Dzisiaj dzwoniłem do LCC w sprawie zmiany położenia grzejników jak również gniazdek do energii elektrycznej i TV/internet.
Jak się dowiedziałem, nie ma możliwości wprowadzenia (oczywiście odpłatnych) zmian do projektu w tym momencie. Powodem jest brak zakontraktowanej ekipy która mogła by coś takiego wykonać. Przeróbka na własną rękę wiążę się z utratą gwarancji na instalację. Ktoś już walczył z podobnym tematem ?

Pozdrawiam,
Michał

sojus

Re: [Bud. E] zmiany w projekcie instalacji CO / elektrycznych mieszkania - Centralna Park

Postautor: sojus » 19 cze 2017, 16:52

Termin zgadzania zmian (6 piętro) był do marca/kwietnia tego roku a dokładnie ja miałem 03.04.2017 - przynajmniej ja miałem takie info w mailu.

Jeśli już położyli instalacje i postawili ścianki niestety może tak być ze nie będą się w to bawić bo tak go nigdy by nie skończyli.

Co do utraty gwarancji oczywiście zawsze tak jest, że zmieniając coś na własna rękę niestety ingeruje się w nią co za tym idzie dokładanie przewodów, przesuwanie kontaktów i łączników niestety zmienia oryginalna instalacje co równa się z utrata gwarancji.

Chociaż z drugiej strony jak masz zrobić zmiany jeśli budynek już stał i wszystko zrobione - deweloper jakoś powinien o tym pomyśleć
Ostatnio zmieniony 19 cze 2017, 18:55 przez sojus, łącznie zmieniany 2 razy.

karolajna

Re: [Bud. E] zmiany w projekcie instalacji CO / elektrycznych mieszkania - Centralna Park

Postautor: karolajna » 19 cze 2017, 17:14

sojus pisze:Dziwne bo termin zgadzania zmian był do marca/kwietnia tego roku a dokładnie ja miałem 03.04.2017.

w budynku D dla każdego piętra był inny deadline na wprowadzanie zmian, pewno u was jest tak samo?
w D wnioski zgłoszone po terminie oczywiście odrzucali. ja chciałam wyburzyć jedną ścianę i jeżeli chciałabym ją na własną rękę wyburzać, to straciłabym gwarancję na włącznik światła i gniazdko.

sojus

Postautor: sojus » 19 cze 2017, 18:42

A no oczywiście że to zależało od piętra :) moje jest na 6stym więc miałem czas ;)

misiek

Postautor: misiek » 29 cze 2017, 16:53

sojus pisze:Jeśli już położyli instalacje i postawili ścianki niestety może tak być ze nie będą się w to bawić bo tak go nigdy by nie skończyli.

Co do utraty gwarancji oczywiście zawsze tak jest, że zmieniając coś na własna rękę niestety ingeruje się w nią co za tym idzie dokładanie przewodów, przesuwanie kontaktów i łączników niestety zmienia oryginalna instalacje co równa się z utrata gwarancji.

Chociaż z drugiej strony jak masz zrobić zmiany jeśli budynek już stał i wszystko zrobione - deweloper jakoś powinien o tym pomyśleć

No właśnie o tym piszę :) nie ukrywam że jestem w temacie dosyć zielony, bo to moje pierwsze mieszkanie, ale z doświadczeń znajomych wiem, że nawet kupując gotowe mieszkanie w stanie developerskim, zwykle jest możliwość odpłatnej przeróbki instalacji. Jak widać niestety nie jest to standardem w LCC

sojus

Postautor: sojus » 30 cze 2017, 1:11

Nie narzekajmy na lc Corp bo w Krakowie to jest jeden z najlepszych deweloperów

Wróć do „[Bud. E] (etap II) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”