Cześć,
Mieszkanie w budynku E kupowałem w połowie grudnia, a więc kilka dni przed zakończeniem terminu na zgłaszanie poprawek do projektów mieszkań.
Nie zmieściłem się w terminie podanym przez developera.
Dzisiaj dzwoniłem do LCC w sprawie zmiany położenia grzejników jak również gniazdek do energii elektrycznej i TV/internet.
Jak się dowiedziałem, nie ma możliwości wprowadzenia (oczywiście odpłatnych) zmian do projektu w tym momencie. Powodem jest brak zakontraktowanej ekipy która mogła by coś takiego wykonać. Przeróbka na własną rękę wiążę się z utratą gwarancji na instalację. Ktoś już walczył z podobnym tematem ?
Pozdrawiam,
Michał
[Bud. E] zmiany w projekcie instalacji CO / elektrycznych mieszkania - Centralna Park
Re: [Bud. E] zmiany w projekcie instalacji CO / elektrycznych mieszkania - Centralna Park
Termin zgadzania zmian (6 piętro) był do marca/kwietnia tego roku a dokładnie ja miałem 03.04.2017 - przynajmniej ja miałem takie info w mailu.
Jeśli już położyli instalacje i postawili ścianki niestety może tak być ze nie będą się w to bawić bo tak go nigdy by nie skończyli.
Co do utraty gwarancji oczywiście zawsze tak jest, że zmieniając coś na własna rękę niestety ingeruje się w nią co za tym idzie dokładanie przewodów, przesuwanie kontaktów i łączników niestety zmienia oryginalna instalacje co równa się z utrata gwarancji.
Chociaż z drugiej strony jak masz zrobić zmiany jeśli budynek już stał i wszystko zrobione - deweloper jakoś powinien o tym pomyśleć
Jeśli już położyli instalacje i postawili ścianki niestety może tak być ze nie będą się w to bawić bo tak go nigdy by nie skończyli.
Co do utraty gwarancji oczywiście zawsze tak jest, że zmieniając coś na własna rękę niestety ingeruje się w nią co za tym idzie dokładanie przewodów, przesuwanie kontaktów i łączników niestety zmienia oryginalna instalacje co równa się z utrata gwarancji.
Chociaż z drugiej strony jak masz zrobić zmiany jeśli budynek już stał i wszystko zrobione - deweloper jakoś powinien o tym pomyśleć
Ostatnio zmieniony 19 cze 2017, 18:55 przez sojus, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: [Bud. E] zmiany w projekcie instalacji CO / elektrycznych mieszkania - Centralna Park
sojus pisze:Dziwne bo termin zgadzania zmian był do marca/kwietnia tego roku a dokładnie ja miałem 03.04.2017.
w budynku D dla każdego piętra był inny deadline na wprowadzanie zmian, pewno u was jest tak samo?
w D wnioski zgłoszone po terminie oczywiście odrzucali. ja chciałam wyburzyć jedną ścianę i jeżeli chciałabym ją na własną rękę wyburzać, to straciłabym gwarancję na włącznik światła i gniazdko.
A no oczywiście że to zależało od piętra
moje jest na 6stym więc miałem czas 

sojus pisze:Jeśli już położyli instalacje i postawili ścianki niestety może tak być ze nie będą się w to bawić bo tak go nigdy by nie skończyli.
No właśnie o tym piszę

Nie narzekajmy na lc Corp bo w Krakowie to jest jeden z najlepszych deweloperów
Wróć do „[Bud. E] (etap II) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”