Dzięki za info.
A notarialne sprawy ci co już otrzymali klucze macie już za sobą?
Pozdrawiam
[Bud. E] Podpisanie aktu notarialnego i formalności po odbiorze mieszkania - Centralna Park
Re: [Bud. E] Podpisanie aktu notarialnego i formalności po odbiorze mieszkania - Centralna Park
Żadnego info nie było odnośnie notariusza.
Re: [Bud. E] Podpisanie aktu notarialnego i formalności po odbiorze mieszkania - Centralna Park
bargullo pisze:Dzięki za info.
A notarialne sprawy ci co już otrzymali klucze macie już za sobą?
Pozdrawiam
Nie wiem czy wciąż Cię to ineteresuje, ale LC Corp zaczął umawiać spotkania z notariuszem, ja mam termin ustalony na połowę maja.
Za mną już wszelkie formalności, w ubiegłą środę temat zakończyłem. Bardzo sprawnie wszystko przebiega. Pewnie większosć wypłat MDM ustalana była na maj, jeżeli ktos zaspał i nie skierował do banku prośby o wcześniejszą wypłatę, to teraz czeka
a nawet czytałem na forum, zeby zwrócić na to uwagę...

Byłeś już u notariusza i w UM?
Chcialam zapytac czy osoby ktore odebraly juz mieszkania i mialy dofinansowanie mdm ile wyniosl wasz koszt notarialny przy przepisywaniu wlasnosci?
I o czym nalezy pamietac ? I jak to wygląda jak sa dwie osobne ksiegi wieczyste osobna na mieszkanie a osobna na miejsce parkingowe w grazu. Jesli garaz zostal zakupiony za gotowke a mieszkanie z mdm
I o czym nalezy pamietac ? I jak to wygląda jak sa dwie osobne ksiegi wieczyste osobna na mieszkanie a osobna na miejsce parkingowe w grazu. Jesli garaz zostal zakupiony za gotowke a mieszkanie z mdm
Koszt aktu prawie 2 tys (my mieliśmy również komórkę lokatorską w jednym akcie). Co do garażu to będziemy wzywani ponownie, gdzieś za około 6-8 miesięcy i znów będziemy pokrywać koszta.

kastar pisze:Koszt aktu prawie 2 tys (my mieliśmy również komórkę lokatorską w jednym akcie). Co do garażu to będziemy wzywani ponownie, gdzieś za około 6-8 miesięcy i znów będziemy pokrywać koszta.
A to nie było tak, że można sobie było wybrać - idzie się teraz podpisać akt za mieszkanie, a jak będą gotowe akty dla garaży, to idzie się ponownie; albo czeka się na garaż i wszystko załatwia się za jednym zamachem?
Dokładna kwota notariusza przy MDM (bez garażu czy komórki) to 1968.5 zł.
Wróć do „[Bud. E] (etap II) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”