[Bud. B] Mieszkanie w sąsiedztwie biurowca - zalety i wady - Centralna Park
[Bud. B] Mieszkanie w sąsiedztwie biurowca - zalety i wady - Centralna Park
Błędne myslenie - wyścig szczórw trwa w ramach tzw. "nienormowanego czasu pracy"
Czytaj - siedzimy do bólu aby szefowi wleźć w......

Re: [Bud. B] Mieszkanie w sąsiedztwie biurowca - zalety i wady - Centralna Park
Hehe... nie pracuje w korpo ale widzę ze tu powyżej sami pracownicy korporacji
wszystko zależy gdzie trafisz i jak ktoś ma nawalone we łbie to tak to wyglada. Nie ma co na wszystkich z korporacji mówić korposzczury... chyba ze zazdrościcie bo korpo płaci... 

Wątek nie o pracownikach korpo, a o odległości od biurowca
budynek będzie blisko, ale na innych osiedlach tak blisko siebie są bloki. Mam nadzieję, że nie będzie to stanowiło problemu. Bardziej mnie martwi przepustowość galicyjskiej w związku z expo i planowaną budową centrum handlowego. Ale mam nadzieję, że centrum handlowe dorzuci jakąś drogę przejazdowa do nowohuckiej.

sojus pisze:Hehe... nie pracuje w korpo ale widzę ze tu powyżej sami pracownicy korporacjiwszystko zależy gdzie trafisz i jak ktoś ma nawalone we łbie to tak to wyglada. Nie ma co na wszystkich z korporacji mówić korposzczury... chyba ze zazdrościcie bo korpo płaci...
Korposzczury i już. Zwykle po kilku latach te mądrzejsze uciekają. Reszta jest niereformowalna.
Pegaso pisze:sojus pisze:Hehe... nie pracuje w korpo ale widzę ze tu powyżej sami pracownicy korporacjiwszystko zależy gdzie trafisz i jak ktoś ma nawalone we łbie to tak to wyglada. Nie ma co na wszystkich z korporacji mówić korposzczury... chyba ze zazdrościcie bo korpo płaci...
Korposzczury i już. Zwykle po kilku latach te mądrzejsze uciekają. Reszta jest niereformowalna.
Serio nie wiem w jakich korporacjach pracowaliście, ale takie gadanie albo jest podparte przykrymi doświadczeniami, albo rzeczywiście mega niewiedzą jak ten rynek pracy wygląda od środka

-
Pszczolka-Ania pisze:Ja też wybrałam układ północ-południe i właśnie na biurowiec będę mieć sypialnie i kuchnie, ale na 6 piętrze, a korpo ma mieć ich też 6
Biurowiec ma mieć 6 kondygnacji naziemnych, czyli parter i 5 pięter

Może w nocy świecić się światło bo jest sprzątanie.
Może w nocy mocno świecić jakiś neon, jeśli jest przewidziany.
Mieszkałam vis-a-vis biurowca na Al. Pokoju. Jest dość jasno całą noc.
Może w nocy mocno świecić jakiś neon, jeśli jest przewidziany.
Mieszkałam vis-a-vis biurowca na Al. Pokoju. Jest dość jasno całą noc.
Nie przesadzałbym z tymi "korposzczurami", mimo wszystko to często niezłe stanowiska pracy, coraz częściej bardziej zaawansowane i nie tylko proste call center. Inna sprawa, że nie wydaje mi się, żeby praca na kasie w markecie, albo za barem w knajpie, była specjalnie lepsza
Kto co lubi, ale bawią mnie takie pogardliwe określenia w ustach ludzi, którzy niekoniecznie wykonują lepsze prace... No ale kto co lubi 

Zalezy jaka branza ale jak IT to moga siedziec do 20 bo chyba do tej godziny sa okienka pracy. Od 7-20 mozna przychodzic do pracy. Wiadomo wiekszosx na 8 przychodzi czy nawet na 7 zeby zalatwic oszczednie prysznic i sniadanie w 1h pracy. Ale czesc ze wzglesu na studia lub tak lubi przychodzi na 12 i siedzi do 20. Co do sprzatania to tez odbywa sie po pracy do 24. Ja mieszkam z oknami na biurowiec. Nawet spoko. Taka motywujaca do pracy atmosfera. No wieczorami sa sprzataczki. Roznie to bywa. Choc z reguly kolo 20 jest juz ciemno. Tylko ze to biurowiec urzedowy bardziej wiec zakladam, ze raczej nie zostaja do 20. W normalnym korporacyjnyn ze wzgledu na wieksza elastycznosc godzin pracy przypuszczam ze beda ludzie do 22-24. Bo jednak jak ktos wyjdzie dopiero o 20 z pracy to trzeba jeszcze posprzatac. Choc to podobno do 10% pracownikow ktorzy wola popoludniami pracowac. W sumie ja sie akurat do tych zaliczam. Nie znosze wstawac przed 8, zanim sie czlowiek zbieze to 12 

Wróć do „[Bud. B] (etap III) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”