[Bud. B] Termin przekazania kluczy / odbiorów mieszkań - Centralna Park Kraków

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku B Osiedla Centralna Park od LC Corp w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Izuuu

Re: [Bud. B] Termin przekazania kluczy / odbiorów mieszkań - Centralna Park Kraków

Postautor: Izuuu » 10 sty 2019, 9:51

Ja juz po odbiorze 3 usterki do naprawy . Mowila kobieta ze moze ekipa wejdzie w tym tyg zeby juz zaczac likwidowac usterki.
Oby jak najszybciej. A u was jak? Wszystko ok bylo?

mrozumvp

Re: [Bud. B] Termin przekazania kluczy / odbiorów mieszkań - Centralna Park Kraków

Postautor: mrozumvp » 10 sty 2019, 14:37

A czy te usterki miales juz na przedodbiorach i nie naprawili ich czy po prostu cos nowego sie pojawilo? Jesli tak to co?

Dzieki za odpowiedz

pagor7no

Postautor: pagor7no » 10 sty 2019, 15:16

U mnie sprawa wyglądała tak, że gdybym dewelopera nie zapytał przed odbiorami to bym się nie dowiedział czy usterki, które zostały zgłoszone na przeglądzie lokatorskim zostały uznane i naprawione czy też nie.
Po moim pytaniu przesłali mi odpowiedź, że 8/10 (oczywiście wszystkie wymienili i podali uzasadnienie jeżeli została odrzucona) zostało uznanych. Nie uznali tylko jakichś pierdół, których się już tak tylko dla zasady czepiałem.
Na odbiorze końcowym natomiast zgłosiłem jeszcze dwie inne usterki, ale jak do tej pory nikt się nie pofatygował aby przynajmniej zadzwonić i umówić się na ich naprawienie.
Dodam że odbiór był jeszcze przed świętami a teraz rzeczą niemożliwą wręcz jest skontaktować się z kimkolwiek z LCC ze względu na to że odbiory ruszyły pełną parą.

mrozumvp

Postautor: mrozumvp » 10 sty 2019, 15:20

No tak myslalem ze kontakt z LCC w czasie odbiorow bedzie niemozliwy. A czy to jakies znaczace usterki? Czy wiesz w ogole kiedy to naprawia i pytanie najwazniejsze czy w takim wypadku odbiera sie mieszkanie czy czeka az naprawia i nastepny termin odbioru ustalaja?

pagor7no

Postautor: pagor7no » 10 sty 2019, 15:26

mrozumvp pisze:No tak myslalem ze kontakt z LCC w czasie odbiorow bedzie niemozliwy. A czy to jakies znaczace usterki? Czy wiesz w ogole kiedy to naprawia i pytanie najwazniejsze czy w takim wypadku odbiera sie mieszkanie czy czeka az naprawia i nastepny termin odbioru ustalaja?

Nie są to usterki uniemożliwiające odbiór, tak więc spokojnie. W moim przypadku ponadnormowa odchyłka na tynku sufitu oraz rysa na szybie. Mieszkanie odebrane - mieli się kontaktować w sprawie umówienia się na poprawki.

Izuuu

Postautor: Izuuu » 10 sty 2019, 15:57

Zostaly skorygowane wcześniejsze ustwrki procz zawiasow w drzwiach a powstly dwie nowe rysa na oknie mega głęboka i regulacje okien musza zrobic. Pani mowila ze maja w tym tygodniu robic. Od protokołu maja dwa tyg na odpowiedź a usuniecie ich do 3 tyg

Wróć do „[Bud. B] (etap III) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”