Witam przyszłych mieszkańców!
Pytanie jakie wybieracie miejsce postojowe w garażu? Obecnie są 3 możliwości od firmy Nowina Konopka:
ParkLift zależny (dole auto musi wyjechać, aby można było wyjechać górnym, ale mamy 2 swoje miejsca) (35 tyś)
ParkLift niezależny na platformie z dwoma samochodami (24tyś) (2 różnych użytkowników na jednej windzie)
ParkLift niezależny na platformie z czterema samochodami (22 tyś) (4 różnych użytkowników na jednej windzie tzn. duża platforma 2+2)
Dowiedziałem się jakie są też koszty utrzymania parkliftu:
ParkLift zależny: ~22-25 zł miesięcznie (prąd + konserwacja 2 razy w roku)
ParkLift niezależny: ~18-21 zł miesięcznie (prąd + konserwacja 2 razy w roku)
+ opłata roczna za badanie UDT agregatu ok. 200-300zł, ale mamy 26 urządzeń i na 5 urządzeń przypada 1 agregat więc ok koszty: 70zł za urządzenie.
Platforma parkingowa podziemna [parklift] - os. Hynka Kraków od Dasty
Ostatnio zmieniony 06 maja 2017, 15:00 przez pacman, łącznie zmieniany 3 razy.
-
Re: Platforma parkingowa podziemna [parklift] - os. Hynka od Dasty
Hej, a co z kosztem zakupu, jaka jest cena takich rozwiązań? Bo te dwadzieścia pare zł to chyba tylko cena prądu?
Re: Platforma parkingowa podziemna [parklift]
gucio_i_maja pisze:Hej, a co z kosztem zakupu, jaka jest cena takich rozwiązań? Bo te dwadzieścia pare zł to chyba tylko cena prądu?
Zaktualizowałem pierwszy post wprowadzając ceny za miejsce postojowe już z parkliftem "katalogowe".
-
Re: Platforma parkingowa podziemna [parklift] - os. Hynka Kraków od Dasty
Dzięki
czyli w naszym przypadku 50 tyś za miejsce + parklift, w najlepszym przypadku to wydatek rzędu 72 tyś przy większej inwestycji (czterech chętnych) co relatywnie mogłoby obniżyć koszt jednostkowy do 36 tyś za miejsce, tylko pytanie czy z 2 standardowych miejsc można zrobić w ten sposób 4 niezależne? Czy da się zastosować ten niezależny 2 stanowiskowy mając w garaży tylko jedno miejsce? Możesz podać konkretne modele urządzeń? thx!

Do zależnego jest urządzenie NKPXL, pozostałe to nie wiem, które modele, ale mają działać na zasadzie "chowania auta pod poziom": youtube.com/watch?v=TxEeimQSxaM
Cen tych urządzeń gdybyś chciał kupić to nie znam bo nie dopytywałem (dużo zależności/kombinacji wg. dystrybutora). Możliwe, że +10tyś takie urządzenie bo nie ma skomplikowanej konstrukcji. Na Orlińskiego moglibyście sobie postawić takie coś
:

Cen tych urządzeń gdybyś chciał kupić to nie znam bo nie dopytywałem (dużo zależności/kombinacji wg. dystrybutora). Możliwe, że +10tyś takie urządzenie bo nie ma skomplikowanej konstrukcji. Na Orlińskiego moglibyście sobie postawić takie coś

Ostatnio zmieniony 07 maja 2017, 23:04 przez pacman, łącznie zmieniany 1 raz.
To jak to jest, deweloper Dasta Invest współpracuje z tą firmą i możliwe jest zamontowanie w garażach w tym budynku czegoś takiego domyślnie? W sumie, to nie zwróciłam na coś takiego uwagi.
my planujemy kupić niezależne miejsce. obojętne mi jest na ile samochodów, ważne żeby było proste do wjeżdzania nawet przez kobiete 

Wróć do „Osiedle Hynka Dasta Invest - forum mieszkańców”